1393/01/17
گفت‌وگوي ويژه نوروزي روابط عمومی دانشگاه با مسئول نهاد
به مناسبت نوروز ۱۳۹۳، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفتگویی را با حجت الاسلام والمسلمین دکتر نیکزاد عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه به انجام رساند.

به مناسبت نوروز ۱۳۹۳، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفتگویی را با حجت الاسلام والمسلمین دکتر نیکزاد عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه به انجام رساند. متن این گفتگو به شرح ذیل است.

نام پدر، عباس، شماره شناسنامه ۲۶۹، متولد ۲۷/۱/۱۳۵۲ در بابل، استان مازندران، روستاي بالا سيدكلا. دكتر نيكزاد عيسي‌زاده چهل سالگي را پشت سرگذاشته، روحاني خوش‌اخلاق و دوست داشتني ما هنوز هم به مكه مشرف نشده، اندازه او و همكارانش در بحث‌هاي ديني و فرهنگي به بزرگي خود دانشگاه علوم پزشكي تهران است در اين شك نكنيد. تصورش را بكنيد؛ اجراي ۲ هزار برنامه فرهنگي؛ بي‌دليل نيست كه دفترنمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه رتبه برتر را در بين ديگر دفاتر نهاد كسب مي‌كند. يك نكته بارز در مصاحبه‌هايش هست؛ هميشه نقش روابط عمومي را در موفقيت‌هاي دفتر نهاد قدر مي‌نهد و به زبان مي‌آورد اما خداييش را بخواهيد توقعي هم نداريم!
 
 آقاي دكتر عيسي‌زاده، از اين كه مثل هميشه دعوت ما را براي گفت‌وگو پذيرفتيد تشكر مي‌كنم در ابتدا به اقدامات و موفقيت‌هايي كه در سال ۹۲ به ويژه كسب رتبه برتر كشوري در بين دفاتر نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها داشتيد اشاره بفرماييد؟

تشكر مي‌كنم از همكاران محترم روابط عمومي دانشگاه و مدير محترم روابط عمومي جناب آقاي دكتر گتميري كه با توجه به حجم بالاي فعاليت‌هاي دانشگاه علوم پزشكي تهران بحمدالله در پوشش‌دهي برنامه‌ها و اخبار دانشگاه علوم پزشكي تهران جزو دانشگاه‌هاي برتر كشور است چه رسانه مجازي دانشگاه و چه فعاليت‌هاي روابط عمومي كه در سطح دانشگاه به انجام مي‌رسد جاي تقدير دارد به ويژه در همكاري با نهاد مقام معظم رهبري در اجراي برنامه‌هاي فرهنگي كه جا دارد من به صورت خاص از دكتر گتميري و همه دوستان روابط عمومي تشكر كنم به هرحال اگر موفقيتي بوده است قطعا مرهون تلاش همه دوستان روابط عمومي است.

سال قبل ما شاهد كسب رتبه برتر نهاد مقام معظم رهبري در بين نهادهاي سراسر كشور بوديم و خود اين موفقيت مرهون همكاري همه عناصر دانشگاه و اساتيد و دانشجويان و مخصوصا مسئولان دانشگاه علوم پزشكي تهران از جمله روساي محترمي كه از قبل بودند؛ جناب آقاي دكتر منصوري و دكتر لاريجاني و الان هم كه دكتر جعفريان بر كرسي مسئوليت دانشگاه نشسته‌اند و همه عزيزان هيات رييسه و مسئولان دانشگاه است. سال ۹۲ بحمدالله مثل سال قبل، سال پرتلاشي براي دفتر نهاد بود تقريبا بخش زيادي از فعاليت‌هاي فرهنگي دانشگاه در دفتر نهاد مقام معظم رهبري برنامه‌ريزي مي‌شود البته ما در همين برنامه‌ها هم شاهد همكاري‌ها و همراهي‌هاي ديگر دوستان و مسئولان و معاونين محترم دانشجويي و فرهنگي دانشگاه هستيم.

از زماني كه دانشگاه علوم پزشكي ايران در سال ۹۲ انتزاع شدما نگاه مجددي به ماموريت‌هاو فعاليت‌هاي نهاد داشتيم. به لحاظ آماري چون بسياري از فعاليت‌هاي فرهنگي قابل احصاء نيست دفتر نهاد قبل از انتزاع و در زمان ادغام بالغ بر ۲ هزار برنامه را در تشكل‌ها و كانون‌هاي مختلف با حمايت و نظارت نهاد به انجام رساند و بعد از انتزاع دانشگاه علوم پزشكي ايران از تهران نه تنها تعداد برنامه‌ها به لحاظ آماري كم نشد بلكه سعي شد آن برنامه‌ها به لحاظ كيفي يك رشد قابل قبول و اثربخشي داشته باشد و به اهدافي كه پشت برنامه فرهنگي هست بيشتر دست پيدا كنيم. در دفتر نهاد ما در چند واحد برنامه‌هايمان تعريف مي‌شود. در واحد روحانيون و مبلغان در زمان ادغام در خدمت هفتاد امام جماعت و روحاني در دانشگاه بوديم والان بعد از انتزاع دانشگاه اين رقم به ۴۵ روحاني رسيده است.

ما در اين بخش خدمت رابطين نهاد و نمايندگان نهاد در دانشكده‌ها و مبلغان خودمان هستيم ضمن اينكه يك گروه از مبلغان را برنامه‌ريزي كرديم كه در طول سال در خوابگاه‌ها و فضاهاي دانشجويي بروند. اين دوستان داراي تحصيلات عالي حوزوي هستند و تحصيلات عالي دانشگاهي دارند و كاملا به ادبيات فرهنگي و دانشگاهي آشنا هستند.

واحد ستاد اقامه نماز كه بخش زيادي از فعاليت‌ها را به خود اختصاص داده است امروز در دانشگاه ما با همت همه مسئولان و مخصوصا روساي محترم دانشگاه در چندسال گذشته، به عنوان دانشگاه برتر در ستاد اقامه نماز كشور انتخاب شد اين موفقيت به علت تجهيز نمازخانه‌ها و دارابودن بهترين نمازخانه‌ها در سطح دانشگاه‌ها و همين طور حضور روحانيون و ائمه جماعات جوان و باانگيزه و فاضل در فضاي نماز جماعت و برنامه‌هاي فرهنگي كه در ستاد اقامه نماز چه براي ائمه جماعات و چه براي مامومين در سطح دانشگاه به انجام مي‌رسد بدست آمد. ما روزانه شاهد حضور ۳ هزار نفر در نمازهاي جماعت هستيم و اين يك رقم بسيار خوبي است. برخي از نمازهاي جماعات ما بسيار باشكوه و گرم برگزار مي‌شود.

واحد خواهران دفتر نهاد، ويژه فعاليت‌هاي خواهران دانشجو در خوابگاه‌ها و در دانشكده‌هاست و در قسمت فرهنگي سياسي، قرآني و مهدويت و اين زيرشاخه‌ها فعال است.

واحد هم‌انديشي استادان را داريم كه من خوشحال هستم بگويم كه طبق اذعان عزيزان جزو برترين‌ها در سطح كشور هستند. امروز با نشست‌هاي مختلفي كه حدود ۴۰ نشست است به جايي رسيديم كه خود دانشكده‌ها، اين هم‌انديشي‌ها را برنامه‌ريزي مي‌كنند؛ آماري كه داريم به طور متوسط حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد اساتيد در هم‌انديشي آن دانشكده‌‌ها شركت مي‌كنند. يكي از برنامه‌هاي اثرگذار و وسيع دفتر نهاد، برگزاري برنامه ضيافت انديشه استادان بود كه در سال ۹۲ و در ماه مبارك رمضان با حضور حدود ۲۵۰ استاد برگزار شد. محدوديت آمار هم براي اين بود كه كيفيت كلاس‌ها بالاتر برود لذا از ثبت‌نام همه آنهايي كه متقاضي بودند عذرخواهي كرديم و نتوانستيم همه را پوشش دهيم البته اين عدد در سال قبل حدود ۳۳۰ نفر بود.

آمار رضايت‌مندي در برگزاري اين كلاس‌ها بالغ بر ۹۵ درصد بوده كه نشان‌دهنده اثرگذاري آنها به لحاظ مدرسيني است كه حضور پيدا مي‌كنند و به لحاظ موضوعاتي كه تدريس مي‌شود و نشان‌دهنده موفقيت اين برنامه‌هاست.

واحد آموزش و پژوهش را داريم اين بخش كار بسيار مهم رسانه مجازي نهاد را به عهده دارد و با پوشش رسانه پرسش و پاسخ و احكام پزشكي امروز به طور متوسطه قريب ۱۴۰۰ نفر بازديدكننده مخصوصا از قسمت پرسش و پاسخ و احكام داريم. همين سامانه احكام پزشكي كه حدود ۵ سال قبل بارگذاري شد امروز تبديل به كتاب شده و چاپ سوم كتاب هم آماده انتشار است. حدود ۸ هزار جلد از اين كتاب در كل كشور توزيع شد و هنوز هم با درخواست‌هاي بسيار زيادي روبرو هستيم. دانشگاه ما تنها دانشگاهي كه اين بحث را به چاپ رسانده است.

سامانه پرسش و پاسخ ما امسال در يك برنامه جديد ۱۴ هزار پرسش و پاسخ را به بيست هزار رسانده و الان اين تعداد سوال در حوزه علوم انساني همراه با پاسخ آنها و پژوهش‌هايي كه در رابطه با آن سوال انجام شده توسط مركز مشاوره نهاد از سراسر كشور جمع شده و امروز در دسترس علاقه‌مندان است كه از كارهاي اثرگذار اين واحد است.

ديگر كار خوب اين واحد برگزاري كلاس‌ها و جلسات كارگاهي براي ائمه جماعات است امروز چند دوره با موضوعات مختلف براي ائمه جماعات برگزار شده كه از جمله دوره‌هاي متعددي با عنوان مرزباني از مكتب اهل بيت و دوره‌هاي روش‌هاي پاسخگويي به شبهات و سوالات و كلاس‌ها و دوره‌هاي روش تحقيق و آموزش IT و روش تفسير براي ائمه جماعات است.
برنامه‌هاي ويژه‌اي براي دانشجويان فعالي كه علاقه‌مند به بحث پژوهش هستند در اين واحد به انجام مي‌رسد.

واحد فرهنگي سياسي ما ماموريت برنامه‌ريزي و سازماندهي برنامه‌هاي دانشجويي به ويژه در قسمت پسران را دارد ما در اين واحد سالانه شاهد قريب به هزار برنامه از گروه‌هاي مختلف دانشجويي هستيم كه قريب ۴۰ گروه و تشكل دانشجويي را داريم. هر ساله نهاد با توجه به راهبردهايي كه پيشنهاد مي‌‌دهد برنامه مي‌دهد و خودشان در شوراها برنامه‌ها را هماهنگ و بودجه‌ريزي و زمان اجرا را مشخص و با نظر نهاد اجرا مي‌كنند. يكي از بركات خوب اين كار، تربيت مديران فرهنگي براي آينده كشور است يك دانشجو كه ابتداي ورودش به دانشكده وارد اين روند مي‌شود ياد مي‌گيرد كه برنامه فرهنگي چيست و چطور بايد برنامه‌ريزي و مديريت كند و تا مرحله اجرا برساند. اين كار از ثمرات مكانيسمي است كه در دفتر نهاد راه انداختيم و دنبال مي‌كنيم.

بخش ديگر، مركز فرهنگي قرآن و عترت است كه با توجه به واگذاري اين قسمت به نهاد به حمدالله فعاليت‌هاي گسترده‌اي را در مراكز درماني و دانشكده‌ها دارد؛ حضور در جشنواره هاي قرآني كشور كه سال ۹۲ دستاورد خوبي داشتيم ما در اين حوزه به رتبه‌هاي برتر در بين دانشگاه‌ها دست يافتيم.

طرح طبيب دوار و طرح مهرولايت كه از سال قبل برگزار مي شده به قوت خود باقي است. طرح آموزش احكام پرستاري را هم داريم كه تاكنون سه هزار پرستار اين دوره را گذرانده‌اند البته برنامه جديدي ديگري كه در حال تدوين است كارگاه آموز اخلاق پرستاري است.

و باز جاي خوشحالي دارد كه از زمان تاسيس واحد بين الملل دانشگاه در كيش دفتر نهاد ايجاد شد كه تنها دفتر نهاد فعال در كيش است.ان‌شاءالله در سال ۹۳ برنامه‌هاي جديدي در حوزه نهاد اتفاق بيفتد و ما شاهد بيشتر كيفي‌ترشدن برنامه‌ها باشيم.
 
 سرانه بودجه فرهنگي به ازاي هر دانشجو چقدر است؟

سرانه بودجه را دقيق نمي‌دانم اما اطلاع دارم كه مسئولان مختلف در دوره‌هاي مختلف نسبت به بحث‌هاي فرهنگي به صورت جدي پيگير بودند و در حوزه فرهنگي موردي نداشتيم كه با مشكل بودجه مواجه شده باشد اگر برنامه‌ي كيفي و خوبي بوده قطعا پشتيباني شده من در طول اين ۸ سالي كه در دانشگاه حضور دارم هر وقت به مسئولان دانشگاه گفته‌ام بحمدالله به اندازه توانشان حمايت كردند كه تشكر مي‌كنم؛ تا الان به صورت سرانه‌اي حساب نكردم اما حدود ۱۶ هزار دانشجو داريم و حدود ۱۵۰۰ هيات علمي و حدود ۲۰ هزار كارمند و بودجه‌اي كه داريم بالغ بر ۳۰۰ تا ۳۵۰ ميليون تومان در سال است.
 
 خيلي كم نيست؟

الحمدالله اين مبلغ بابركت است و در سال قريب ۲ هزار برنامه را پوشش مي‌دهيم البته همكاري معاونت هاي دانشجويي؛ فرهنگي و پشتيباني و همه عزيزان و همين طور روابط عمومي را هم داريم.

  بودجه اي غيراز اين از دانشگاه دريافت مي‌كنيد؟

بودجه كه نه اما در برخي از برنامه‌ها كمك مي‌گيريم.
 
 بعد از انتزاع، دفتر نهاد هم جدا شد؟

ما تا دي ماه ۹۲ با هم بوديم بعد منفك شديم و دوستاني كه كارمند نهاد آنجا بودند سرجايشان بازگشتند.
 
   الان مسئول نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم پزشكي ايران كيست؟

آقاي دكتر عيسوي هستند.
 
 تا چه سالي ابقا شده ايد؟

حكم دوم تمديدي من تا پايان سال ۹۳ است اگر رضايتمندي از فعاليت‌هاي مسئول نهاد وجود داشته باشد در تمديدش مشكلي نيست؛ بسته به نظر شوراي نمايندگان مقام معظم رهبري در دانشگاه است.
 
 دوست داريد در همين سمت باقي بمانيد يا دوست داريد در جاي ديگري خدمت كنيد؟

شهيد قدسي كلام زيبايي دارد كه مي‌گويد آن روزي كه به ما بگويند مسئول نيستيم روز عيد ماست. خب دانشگاه علوم پزشكي تهران با توجه به گستردگي‌اش تمام وقت ما را به خودش اختصاص مي‌دهد اين كه من بگويم دوست ندارم بمانم از نگاه اينگونه اي است؛ چون همه‌اش مسئوليت و پاسخگويي است من اگر جايي كوتاهي شود رنج مي‌برم اما من نگاه مي‌كنم مي‌بينم كه تمام توانم را براي دانشگاه مي‌گذارم. من فقط از خدا مي‌خواهم در هر جايي كه هستم تا زماني كه مسئولان صلاح بدانند بتوانم در مسئوليتي كه به من واگذار مي شود پيش خدا و شهدا روسفيد باشم.
 
 شما هميشه در نهاد به نگاه سازماني تاكيد داريد چقدر از اين موفقيت‌هايي كه نهاد كسب كرده از اين نگاه نشات گرفته؟

بخش زيادي را وابسته به اين نگاه مي‌دانم امروز مخصوصا در دانشگاه علوم پزشكي تهران كه بزرگترين دانشگاه علوم پزشكي است و خودش به تنهايي داراي رتبه برتر درميان دانشگاه هاي كل كشور است با توجه به سطح علمي و توليد مقالات و اساتيد برجسته‌اي كه دارد اگر بخواهد در كار فرهنگي موفق باشد حتما بايد نگاه سازماني و تشكيلاتي داشته باشد اعتقاد من بر اين است كاري فرهنگي به نتيجه مي‌رسد كه حتما يك نگاه سازمان يافته و نظام‌مند به حوزه فرهنگي داشته باشد يعني شما از صفر تا ۱۰۰ يك كار فرهنگي را ببينيد و حتي بازخوردي كه در پايان يك كار فرهنگي اتفاق مي‌افتد را ببينيد اين‌ها جزو لوازم نگاه نظام‌مند است براي همين حتما بايد اين اتفاق بيفتد و من بخش عمده‌اي از موفقيت‌ها را در همين نگاه مي‌دانم.
 
  يكي از موارد كه در دوره جديد رياست دانشگاه مورد تاكيد است احترام به ديگران است مصاديق آن در دانشگاه چه مي‌تواند باشد؟

وقتي ايشان در روز معارفه اش اين را فرمودند و الان هم در سخنراني‌هاي مختلف تاكيد مي‌كنند قلبا خوشحال شدم؛ بالاخره ما در روايات ومنابع ديني تاكيد زيادي در خصوص اخلاق و رعايت احترام و حرمت ديگران داريم و مخصوصا اين شعار در فضاي علوم پزشكي بسيار پرمعنا و كارساز است؛ ببينيد؛ ما چه در صحنه مراكز درماني كه مواجه با بيماران و همراهان بيمار هستيم و در يك كلمه در مواجه با مردمي هستيم كه از نگاه ارزشي به گردن نظام و مسئولان حق دارند و چه سر كلاس‌ها از احترام شاگرد به استاد و استاد به شاگرد و چه در قسمت همكاران نسبت به يكديگر و نسبت به ارباب رجوع و چه در خصوص ائمه جماعات ما درخصوص احترام به مامومين و همه سطوح اين كلمه معنا مي‌دهد به نظرم اگر تلاش كنيم ارزش‌هاي اخلاقي و همين اخلاق پزشكي را به معناي ديني خودمان در ميان دانشكده‌ها و فضاهاي درماني رواج دهيم بسياري از مشكلات ما حذف خواهد شد اعتقاد دارم كه اگر در جايي مشكلي وجود دارد از بي اخلاقي در آن جاست، اين شعار خوبي است و ما درنهاد و در برنامه‌ريزي‌هايمان روي آن تاكيد داريم.
 
 يكي از فرآيندهاي جديد كه در دانشگاه انجام مي‌شود نظرخواهي براي تعيين روساي دانشكده‌ها و بعضا مديران گروه‌هاست درآموزه‌هاي ديني فرآيند نظرخواهي چه جايگاهي دارد؟

بعد از آن نكته‌اي كه پرسيديد اين سوال بجايي است احساس من اين است كه دكتر جعفريان هدفش از برنامه‌ريزي اين فرآيند ايجاد يك روش ساختارمند و تثبيت شده است. ايده‌اي است كه بعضي روساي قبلي دانشگاه هم داشتند؛ به نظرم خود اين از مقوله احترام به ديگران و احترام به نظر اساتيد و گروه‌هاي علمي است كه بسيار ارزشمند است لذا اين شعاري كه ايشان دادند اولين مصداق و بارزترين آن در دانشگاه ما سپردن انتخاب روسا و مديران گروه‌ها به خود اعضاي هيات علمي گرانقدر ماست بنابراين اصل اين كار را ارزشمند مي‌بينم.

در قرآن يك سوره به نام سوره شورا داريم كه به خاطر آيه مهم «وامرهم شورا بينهم» به اين نام خوانده شده؛ خدا حتي به پيامبرش مي فرمايد كه مشورت بگير لذا در صحنه‌هاي مختلفي از اسلام مي‌بينيد كه پيامبر اسلام مشورت مي‌گرفتند نمونه آن در جنگ خندق بوده است در خيلي از بحث‌ها پيامبر و ائمه اطهار به نظرات ديگران نگاه مي‌كردند البته در ادامه اين آيه مي‌فرمايد گاهي انسان براساس نظرات مشورتي و گاهي براساس نظر شخصي خود و اشرافي كه دارد به راي مي‌رسد و احساس مي كندكه الان بايد اين تصميم گرفته شود. ولي اصل مشورت بسيار ارزشمند است هم از مقوله احترام به نظرديگران و هم از باب مشورت گرفتن از اعضايي كه هر كدام يك پازلي را تشكيل مي‌دهند. يك استاد، يك دانشجو و يا يك كارمند بيمارستان يك پازل هستند وقتي همه در كنار هم جمع مي‌شوند مجموعه موفقي مثل دانشگاه علوم پزشكي تهران شكل مي‌گيرد.
 
 آيا شما با حضور دانشجويان در فضاهاي مجازي و شبكه‌هاي اجتماعي مثل فيس‌بوك موافق هستيد؟

ما هميشه در اين مقوله ها تاكيد كرديم كه اين ها يك ابزار هستند اگر يك ابزاري بخواهد تبديل به يك عامل آسيب براي انسان شود هر عاقلي اين را توصيه نمي‌كند چون بر اساس عقل، دفع ضرر محتمل را داريم و تاكيد مي‌كنند كه اگر درجايي ضرر احتمالي وجود دارد نبايد وارد شويد حالا اگر مطمئن شويم كه يك ابزار ممكن است تبديل به يك عامل آسيب‌زا بشود هر عقلي آن را منع مي كند. شبكه‌هاي اجتماعي هم ابزار هستند هم مي‌توانند مورد استفاده مطلوب قرار گيرند و هم نامطلوب و آسيب‌زا. توصيه اين است كه بايد ببينيم كه چگونه از اين ابزار استفاده مي‌شود. آمار مراجعه دانشجويان ما در شبكه‌هاي اجتماعي عدد قابل توجهي است ولي اصل كلي حاكم بر رجوع به شبكه‌هاي اجتماعي همين است كه من اعلام كردم.
 
 اگر دانشجوياني كه درخوابگاه از اينترنت استفاده مي‌كنند و دانشگاه بداند كه آنها در فضاهاي مجازي مثل فيس‌بوك عضويت دارند آيا قابل پيگيري است؟ آيا اساسا دانشگاه دنبال اين مساله است؟

حريم خصوصي افراد كاملا براي دانشگاه و كميته‌هاي حقوقي دانشگاه محترم است اين كميته‌ها تابع قانون كشور هستند اينگونه نيست كه قانون خاصي خارج از قوانين متداول كشور بر آنها جاري باشد تا زماني كه در كشور قانوني جريان داشته باشد و لغو نشده براي دانشگاه محترم است در خصوص مصداقي اين مورد واقعيت اين است كه ما تا الان بطور كلي موردي نداشتيم كه با فردي به جرم رجوع به شبكه‌هاي اجتماعي برخورد كنند اما اگر مواردي ورود به شبكه‌هاي اجتماعي بتواند يك آسيب اخلاقي به دانشگاه بزند و بخواهد به دانشجو صدمه بزند دانشگاه پيگير آن مي‌شود و دنبال اين موضوع را مي‌گيرد به طور كلي بگويم كه دانشگاه فضاي علمي وتربيتي است نگاه ما به دانشجويان نگاه تربيتي است حتي در كميته‌هاي انضباطي و مراجع قانوني در دانشگاه دقيقا اين نگاه تربيتي را دنبال مي‌كنيم معتقد هستيم دانشجويان فرزندان ما هستند ممكن است خطاهايي كنند و اشتباهاتي داشته باشند اما اول تذكر و نصيحت است و اگر تكرار شد به اندازه سطح تخلف با نگاه تربيتي برخورد مي‌شود.
 
 مسئولان متديني در دانشگاه داريم اما آن طور كه انتظار مي‌رود مديران در كنار كارمندان در صفوف نماز قرار نمي‌گيرند چه اثراتي مي‌تواند حضور مسئولان در كنار كاركنان داشته باشد؟

در خصوص شركت در جمع‌هاي ديني در برخي روايات داريم كه درآنجا ريا كنيد، شركت در نمازجماعت براي اينكه نماز را تبليغ كنيد اشكالي ندارد، نگوييد ريا مي‌شود اتفاقا مي‌گويند برويد تا ديگران تشويق شوند.

من ثمرات حضور مسئولان را در نماز جماعت ديده ام وقتي كه رييس محترم دانشگاه در طول اين چند سال در نماز جماعت شركت مي‌كنند مي بينيم كه يك شور و شعف و استقبال خاصي از نماز جماعت در آن روز مي شود در هرجاي ديگري هم همين طور است.
گزارشاتي هم كه از ائمه جماعات داريم اين است كه مي‌گويند وقتي رييس و مدير آن مجموعه در نماز شركت مي‌كند نماز از يك استقبال بالايي برخوردار مي شود. من چند بار در صحن دانشگاه و در جلسات شورا و جلسات فرهنگي چه به صورت عمومي و چه خصوصي خواهش كردم كه مسئولان وقتي را براي حضور در نماز جماعت بگذارند به ائمه جماعات هم تاكيد كرديم كه نماز را طولاني نكنند تا آقايان بتوانند سريع به كارهاي درماني و آموزشي برسند به هر حال طبق اين آيه شريفه كه ما كساني را كه در حكومت اسلامي تمكن و مسئوليت داديم اولين چيزي كه از آنها مي‌خواهيم اقامه نماز است بايد روزي در قبال اين مسئوليت هايمان پاسخگو باشيم كه يكي از آنها حضور در نماز جماعت است.
 
 در جايي فرموديد كه هيات رييسه دانشگاه را مثل خانواده خودتان مي‌دانيد در اين تغيير و تحولات اخير آيا از رفتن كسي دچار تاثر ‌شديد يا از آمدن كسي خوشحال ‌شديد؟

من هنوز هم همين اعتقاد را دارم كه واقعا اعضاي هيات رييسه دانشگاه عضو خانواده بنده هستند و آنها را به عنوان عضو خانواده‌ام مي‌دانم وقتي مي‌گويم خانواده با همه لوازمش مي‌گويم يعني اگر عضو هيات رييسه مشكلي داشته باشد مشكل من است و اگر خوشحال باشد، خوشحالي من است الحمدالله هيات رييسه دانشگاه همه از چهره‌هاي باتجربه و پخته و افراد متدين و متيني هستند و اين جاي تقدير دارد اما درخصوص اين عوض شدن و رفتن‌ها و آمدن‌ها اين يك قانون پذيرفته شده است وقتي مديري در راس يك مجموعه‌اي مي‌آيد اين متانت و نگاه علمي وخوب در طول اين زمان در دانشگاه ما چه در زمان دكتر لاريجاني، چه دكتر منصوري و چه دكتر جعفريان برقرار بوده است.

بعضي اوقات تغييراتي اتفاق افتاده كه اجباري بوده مثلا در وزارتخانه مسئوليتي گرفته خب حتما رييس دانشگاه بايد كسي را جاي او بگذارد تا مسئوليت‌ها را ادامه دهد بعضي از موارد را خود دوستان به اصرار خودشان به خاطر خستگي از كار خواهش كردند كه در كنار و حاشيه به دانشگاه كمك كنند و الان هم هستند و در كنار هيات رييسه كمك مي‌كنند در مجموع رييس دانشگاه مي‌خواهد بر اين مجموعه بزرگ مديريت كند و بايد در قبال همه مسائلش پاسخگو باشد اين حق اجرايي يك مسئول است كه با افرادي كار كند كه مي‌توانند با آنها هماهنگ باشد البته من به مقدمه‌ام تاكيد مي‌كنم كه در دانشگاه ما هميشه يك نگاه بلند بوده و اعضايي كه داريم همه‌شان از متانت برخوردار هستند و رييس دانشگاه هم متوجه اين مطلب هست.

چيزي كه من معمولا مي‌گويم و مي‌دانم مدنظر آقايان است اين است كه يك اصولي براي انتخاب يك مدير و يك مباني براي انتخاب داريم و مخصوصا در نظام اسلامي كه قطعا مسئولان مختلف دانشگاه متوجه اين مباني و اصول هستند ما يك معيارهايي براي انتخاب مدير داريم در آيين‌نامه هم ملاحظه كرديد يكي از اصول مطروحه پايبندي به نظام و ارزش‌هاي ديني جداي از قابليت‌ها و شايستگي‌هايي است كه براي يك مدير مطرح است لذا از اين بابت نگراني ندارم به حمدالله رييس دانشگاه و مسئولان خودشان ولايي و متدين هستند و متوجه اين معيارها هستند.
 
 در جريان استعفاي دكتر لاريجاني برخي موضع سكوت گرفتند اما در همان زمان شما از دكتر لاريجاني در همه جلسات به نيكي ياد مي‌كرديد؟ علتش چه بود؟

يك اصلي هست كه مي‌گويد كه همه ما بجز ائمه معصومين بدون نقطه ضعف نيستيم همه افراد متناسب با درجات معنوي‌شان داراي ضعف و قوت هستند اما آنچه ما مامور هستيم اين است كه نخست نقطه قوت انسان‌ها را ببينيم و در قضاوت‌ها منصفانه نگاه كنيم در روايات هم اين را داريم؛ من هنوز هم تلاش‌هاي دكتر لاريجاني را مي‌ستايم، اينها سرمايه‌هاي نظام هستند. من از اوايل مديريت ايشان به دانشگاه ملحق شدم و افتخار نزديك به شش سال همكاري با ايشان داشتم به لحاظ فرهيختگي و تدين و قابليت‌هايي كه در وجود ايشان هست واقعا قابل تقدير و ستايش است.

ديدگاه من هنوز هم همين است چه جناب دكتر لاريجاني چه جناب دكتر منصوري كه در يك مقطع حساس آمدند؛ برخي مديران طول دوره كوتاهي دارند اما بسيار سرنوشت‌ساز است حفظ جايگاه دانشگاه علوم پزشكي تهران كه متاسفانه مي‌رفت كه دستخوش يكسري آسيب‌هاي جدي شود با حضور و ايثار دكتر منصوري حفظ شد من هميشه گفتم كه اميدوارم همه استادان اين ايثار دكتر منصوري را فراموش نكنند و بعد هم دكتر جعفريان كه از چهره‌هاي فرهيخته و پخته دانشگاه است اميدوارم كه هميشه دركارهايشان موفق باشند و بتوانند دانشگاه را از اين جايگاهي كه دارد ارتقا دهند و به اهداف بلندي كه ترسيم كرده‌اند نائل شوند.
 
 برنامه نوروز امسال شما چيست؟

من كه تا مدتي در دانشگاه هستم و اگر فرصت شود به شهرستان مي‌رويم و با بستگان ديدار مي‌كنيم.
 
   دوسال پيش كه مصاحبه قبلي نوروزي با شما بود به مكه نرفته بوديد آيا توفيق شد به مكه برويد؟

نخير ولي به عتبات مشرف شدم شما دعا كنيد كه به مكه هم بروم.
 
 ارتباط شما با فرزندانتان چطور است آيا به عنوان يك فرد ديني نسبت به رعايت واجبات ديني به آنها اجبار مي‌كنيد؟

من اعتقاد دارم رفتار ما بايد به گونه‌اي باشد كه بچه‌ها خودشان به اين اعتقاد برسند كه انجام فرايض ديني و رعايت آداب شرعي باعث موفقيت و سلامت زندگي‌شان مي‌شود.

 بيشتر با نهج‌البلاغه مانوس هستيد يا با مفاتيح‌الجنان؟

اينها بصورت منفصله نيست (خنده) من در برنامه روزانه‌ام صبح‌ها تلاوت قرآن مي‌خوانم و دعا مي كنم، به نظرم نهج‌البلاغه را بايد مطالعه و روي آن فكر كرد همان طور كه بايد قرآن مورد تامل قرار گيرد نهج البلاغه هم بايد مورد مطالعه دقيق قرار گيرد.
 
 توصيه شما به همكاران براي سال نو چيست؟

من در بعضي سخنان خود در سال ۹۲ اشاره كردم؛ در يك نگاه كلي ويژگي يك انسان موفق اين است كه خودش را در محدوده خودش و دانشگاهش محصور نكند و نگاه و ديد خودش را به كل جامعه‌اي بيندازد كه او عضوي از آن جامعه است.
ما در جامعه‌اي زندگي مي‌كنيم كه الحمدالله فرهنگ آن برگرفته از فرهنگ ايراني و فرهنگ ناب اسلامي است اين را اصل بگيريم كه دغدغه‌هاي يكي ديگر دغدغه‌هاي ماست. و سعي كنيم مشكلات كشور را درك كنيم. با تمام موفقيت‌هايي كه در طول اين سال‌ها و سه دهه اخير داشته‌ايم مشكلات زيادي در سطح كشور چه در حوزه درمان و اقتصاد و چه در حوزه هاي ديگر وجود دارد بايد سعي كنيم خودمان را شريك در حل مشكلات كشور بدانيم و تا آنجا كه از دستمان بر مي‌آيد تلاش كنيم و در رعايت مصرف و صرفه‌جويي كه همان اقتصاد مقاومتيِ مورد تاكيد رهبر معظم است كوشا باشيم.

لينك فايل الكترونيكي نداي نوروزي

خبرنگار: مهدي گلپايگاني

عكس: فوزيه بيك پور



پربازدید ترین خبرهای سال