1397/02/29
کارگاه دانش‌افزایی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران با موضوع بررسی نظریه تکامل برگزار شد
به همت واحد خواهران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، کارگاه دانش‌افزایی فعالان فرهنگی با موضوع نظریه تکامل داروین ـ خداباوری یا الحاد دین برگزار شد.
کارگاه دانش‌افزایی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران با موضوع بررسی نظریه تکامل برگزار شد
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این کارگاه ویژه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران از ساعت 16 روز چهارشنبه 26 اردیبهشت 97 در سالن شورای دفتر نهاد واقع در ساختمان معاونت غذا و دارو برگزار شد.
در ابتدای اين جلسه حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید فخرالدین طباطبایی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه خواجه نصیر طوسی در مورد فلسفه دین صحبت کرد و گفت: فلسفه؛ دین را ژرف نگاری عقلانی می‌کند و یکی از کارهای این رشته این است که تمام شبهاتی را که از علم می‌آید تحلیل کند.
وی در ادامه در مورد چارلز داروین، زیست‌شناس و زمین‌شناس انگلیسی سخنانی ارائه کرد و اظهار داشت: چارلز رابرت داروین، زیست‌شناس و زمین‌شناس انگلیسی بود و از آثار او می‌توان «خاستگاه گونه‌ها» یا «منشأ انواع و تبار انسان» و« انتخاب طبیعی در ارتباط با جنسیت» را نام برد. کتاب او بانام کامل «خاستگاه گونه‌ها به‌وسیله انتخاب طبیعی» به‌عنوان یکی از مهم‌ترین کتاب‌های دنیا یاد می‌شود.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین طباطبایی در ادامه به بیان نظریه تکامل پرداخت و گفت: تکامل یا فرگشت (به گونهٔ ویژه‌تر تکامل زیستی یا اندامی) عبارت است از دگرگونی در یک یا چند ویژگی فنوتیپی موروثی که طی زمان در جمعیت‌های افراد رخ می‌دهد. این ویژگی‌های فنوتیپی که از نسلی به نسل بعد جابجا می‌شوند؛ صفات ساختاری، بیوشیمیایی و رفتاری را تعیین می‌کنند. وقوع تکامل منوط به وجود بستری از گوناگونی ژنی در جمعیت است. این بستر ممکن است از جمعیت‌های دیگر تأمین شود؛ که به شارش ژن شهرت دارد.
وی در ادامه اصول مهم نظریه تکامل و داروینیسم را برشمرد و گفت: نظريه تكامل داروين بر اصول موضوعه يا فرضیه‌هایی متكي است كه اهميت فراواني دارند. نخستين اصل موردقبول داروين اين است كه جهان درحرکت و تغيير دائمي است. انواع موجودات دچار تغيير و تحول می‌شوند، انواع جديد به وجود می‌آیند درحالی‌که انواع ديگري می‌میرند و از بين می‌روند. اصل دوم اين است كه جریان تكامل اصولاً تدريجي است يعني دگرگوني ناگهاني و جهش تكاملي وجود ندارد. سومین اصل. این‌که حركت موجودات جهان از تعدادي خطوط مستقل از يكديگر تشکیل‌شده است كه هرکدام از يك نسل خلقت خود به خودي يا خلق‌الساعه تشكيل يافته است كه به‌تدریج تکامل‌یافته‌اند. چهارمين اصل داروين مربوط به انتخاب اصلح می‌شود كه آن را پايه اصلي كل نظام داروين می‌دانند، به نظر داروين تكامل نه وابسته به چند گرايش است. به نظر داروين انتخاب در دو مرحله انجام می‌گیرد. مرحله اول با ظهور همه نسل‌ها و با تنوع بسيار زياد موجودات زنده مطابقت دارد. مرحله دوم منطبق با انتخاب اصلح به معناي اخص است كه در اثر منازعه براي حيات صورت گرفته است.
توضیح اینکه این کارگاه با مشارکت فعال دانشجویان و به‌صورت پرسش و پاسخ صورت گرفت.


کلمات کلیدی:
نظرات کاربران
کد امنیتی