به گزارش روابطعمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه مجازی هماندیشی استادان با عنوان «اخلاق سیاسی امام خمینی (ره)» روز دوشنبه 9 خرداد 1401، با حضور دکتر سرو قامت، مشاور عالی مرکز هماندیشی استادان و نخبگان دانشگاه، بهصورت مجازی در سامانه اسکایروم برگزار شد.
دکتر سرو قامت در ابتدا با بیان اینکه برای بررسی مواضع و اخلاق سیاسی امام دو رویکرد داریم، گفت: یکی بررسی خاطرات و دیگری بررسی ملاکها و معیارهای رفتاری فرد موردنظر است. رویکرد دوم، نیاز مخاطب دانشگاهی و پرداختن به معیارهای امام، از ملزومات دانشجو و دانشگاه است.
ایشان در ادامه با اشاره به تفاوت بزرگی و بزرگواری و بررسی اصول ملغی در تعلیموتربیت، گفت: افرادی مثل اسکندر و هیتلر بهعنوان افراد بزرگ در تاریخ هستند؛ آیا بزرگی برای تکامل شخصیت انسان کفایت میکند یا اینکه این بزرگی باید تبدیل به بزرگواری شود تا در دلهای مردم بهعنوان بزرگوار و کریم و پسندیده یاد شود.
وی در ادامه اظهار داشت: آیا کرامت و بزرگواری که خداوند در وجود انسان نهادینه کرده کفایت میکند؟ چند راه برای کمال و رشد انسان بهسوی بزرگواری و کرامت وجود دارد؛ کردارتان باید بر گفتارتان برتری داشته باشد، همسویی اخلاق و مسئولیت که در واقع مسئولیتشناسی بخشی از اخلاق است و استفاده به جا از خرد انسانی. امام کتابی در باب عقل داشت و رفتارها و سکنات ایشان، بر پایه عقل و خرد بود. همچنین اعتقاد به عقل از سیره پیامبر و امامان شیعه بود.
ایشان در ادامه اظهار داشت: امام خمینی(ره) اصولی مانند فریب، مکر، نیرنگ، دروغ و خیانت را بههیچعنوان در سیاستهای حکومت جایز نمیدانست.
وی در پایان با اشاره به اصل استرحام گفت: شما هیچگونه حق ندارید در برابر ظالم گردن کج کنید و حق ندارید ظلم را بپذیرید. ویل دورانت میگوید هیچ دینی بهاندازه اسلام، امت خودش را به قدرت نرسانده و اسلام علم را از اسباب قدرت میداند و نکبت ملتها بهخاطر نبود نیروی مجاهدت است، چون اسلام دین عزت است.