1395/05/25
دومین کارگاه توانمندسازی فعالان فرهنگی مراکز تابعه دانشگاه/ دکتر غفرانی: اگر انسان به خالقش توجه نداشته باشد، گمراه شده و به فسق و فجور گرفتار می‌شود
دکتر غفرانی در دومین کارگاه توانمندسازی فعالان فرهنگی مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به بیان اهمیت صداقت در زندگی انسان پرداخت.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، در این کارگاه که از ساعت 9 روز یکشنبه 24 مرداد 95 در سالن لاله مجموعه تالارهای امام خمینی (ره) مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شده بود، دکتر محمدجعفر غفرانی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران به بیان نکاتی در خصوص سهم انسان از زندگی پرداخت.

وی در ابتدا با بیان این نکته که سهم هر انسان از زندگی به‌اندازه توجهش به خدا است؛ اظهار داشت: حیات و زندگی فقط از آن خداست و هیچ‌چیز جز او وجود ندارد و هر مخلوقی که توجهش به خالق نباشد نابود شدنی است و بنا بر آیه 88 سوره قصص «وَ لا تَدْعُ مَعَ اللَّهِ إِلهاً آخَرَ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ کُلُّ شَيْ‏ءٍ هالِکٌ إِلاَّ وَجْهَهُ لَهُ الْحُکْمُ وَ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ - معبود دیگری را با خدا مخوان که هیچ معبودی جز او نیست همه‌چیز جز ذات (پاک) او فانی می‌شود حاکمیت تنها از آن اوست و همه به‌سوی او بازگردانده می‌شوید!»، اگر انسان به خالقش توجه نداشته باشد، گمراه شده و به فسق و فجور گرفتار می‌شود.

دکتر غفرانی در ادامه با تأکید بر این نکته که تمام افراد بشر هم دروغ را می‌شناسند و هم از آن نفرت دارند؛ گفت: صداقت یعنی راست‌گویی و نه الزاماً درست‌گویی و اگر گفتار، رفتار و هر ابراز و اظهار انسان در راستای عقل و فطرت باشد، او صداقت دارد و هر انسان باسواد و بی‌سوادی در هر شرایطی راست و دروغ را تشخیص می‌دهد و فقط صداقت را با وجود و عقلش می‌طلبد.

وی در ادامه مشخصات انسان صادق را برشمرد و گفت: انسان صادق خالق بودن خدا و مخلوق بودن خود و قیامت را تصدیق می‌کند و چون به توحید و نبوت ایمان دارد، لذا تمام زندگی خود را مطابق با سنت پیامبر مطابقت می‌دهد. همچنین اطاعت از خدا و تبعیت از پیامبر دارد و به خدا و رسول او ایمان دارد و در حقانیت اسلام شک نمی‌کند و برای حاکمیت نظام الهی، با مال و جان خود جهاد می‌کند.

استاد دانشگاه تهران در ادامه «جذابیت‌های فریبنده از بیرون» و «خواهش‌های نفسانی از درون» را از علل دروغ‌گویی بیان کرد و افزود: ریشه دروغ‌گویی در وابستگی و دل‌بستگی به افراد، ثروت، قدرت، شهرت و شهوت است و هرقدر این وابستگی بیشتر باشد، فرد برای رسیدن به آن‌ها یا از دست ندادن آن‌ها برخلاف عقل و منطق و باور خود عمل می‌کند.

وی عامل دیگر دروغ‌گویی را باور نداشتن به علم و آگاهی نامحدود خداوند دانست و گفت: اگر هر انسانی باور داشته باشد که دائماً از سوی خداوند مورد نظارت است، گناهی مرتکب نمی‌شود.

دکتر غفرانی در ادامه به بیان نکاتی برای درمان دروغ‌گویی پرداخت و گفت: دوعاملی که می‌تواند انسان را از تأثیر وراثت و محیط و از دل‌بستگی به ثروت، قدرت، شهرت و شهوت دنیا حفظ کند تقویت «اراده و ایمان» است و هر انسانی که مختار بودن خودش و معیت و نظارت الهی را باور دارد، با تقویت اراده و ایمان خود، از هر چیز فانی، وارسته می‌شود و عزت خودش را در اطاعت و بندگی خدا می‌بیند.

وی در پایان سخنان خود «نماز آگاهانه»، «روزه مؤمنانه»، «نظم در کارهای روزانه»، «مطالعه خلاقانه» و «رعایت احکام شرعی» را از عوامل تقویت اراده برشمرد و گفت: درنهایت سهم ما از زندگی به‌اندازه قدرت اراده ما در مهار نفسمان و در مقاومت بر صدق و راستی است.

توضیح اینکه دومین کارگاه توانمندسازی فعالان فرهنگی مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به همت مدیریت آموزش و پژوهش نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و با حضور رابطین مرکز فرهنگی قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در قالب دو جلسه کارگاهی، از ساعت 8 الی 13 روز یکشنبه 24 مرداد 95 در تالار امام خمینی (ره) مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد.


پربازدید ترین خبرهای سال
اسامی برگزیدگان مسابقات بخش شفاهی جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی تهران
اسامی برندگان مسابقه بزرگ ده درس پیرامون امربه‌معروف و نهی از منکر ویژه ماه مبارک رمضان
مراسم تجلیل از مسئولان فرهنگی و فعالان حوزه نماز مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
برگزیدگان مرحله اول سیر مطالعاتی «آشتی با کتاب» معرفی شدند
اسامی افراد راه‌یافته به مرحله کشوری بیست و یکمین جشنواره قرآنی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در بخش شفاهی
برگزیدگان مرحله اول مسابقه کتابخوانی آشتی با کتاب معرفی شدند
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده: ترویج فرهنگ انتظار موجب ارتقای سلامت معنوی جامعه خواهد شد
برگزیدگان مرحله دوم سیر مطالعاتی «آشتی با کتاب» معرفی شدند
برگزاری مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان در سازمان مرکزی دانشگاه
دومین کارگاه توانمندسازی فعالان فرهنگی مراکز تابعه دانشگاه/ دکتر سروقامت: اصل اول اخلاقی در کار تشکیلاتی، اصالت حق است