1398/02/15
نشست هم‌اندیشی استادان با موضوع بزرگداشت روز معلم برگزار شد
به همت مدیریت هم‌اندیشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی تهران، نشست هم‌اندیشی استادان با موضوع بزرگداشت روز معلم، در دانشکده داروسازی برگزار شد.
نشست هم‌اندیشی استادان با موضوع بزرگداشت روز معلم برگزار شد
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این نشست از ساعت 14 روز ‌شنبه، 14 اردیبهشت 98 با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد.
در ابتدای نشست دکتر شریف‌زاده، رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن خوشامدگویی و تبریک روز استاد، از اساتید مرحوم و برجسته دانشکده داروسازی دکتر شفیعی و دکتر فرسام یادکرد و نام و خاطره آن بزرگواران را گرامی داشت.
در ادامه دکتر خویی، استاد و عضو هیئت‌علمی دانشگاه، ضمن خوشامدگویی به حضار اظهار داشت: حرکت هدایت گرانه انبیا از آدم تا خاتم یک سیر تکاملی را طی می‌کند که قله این حرکت در دستان نبی مکرم اسلام است؛ همچنین در قرآن کریم دعاهایی از انبیا ذکرشده است که بر اهمیت تعلیم دلالت دارند.
وی در ادامه اظهار داشت: قرآن کتاب دانش است و علم تا زمانی که در ظرف خودش قرار دارد باارزش است اما زمانی که علم و عالم از ظرفیت طبیعی خودشان خارج می‌شوند تبدیل به یک تهدید می‌شوند.
وی در ادامه بایدونبایدهای معلمی را برشمرد و افزود: ظرفیت، عدالت، صداقت، حقیقت، عزت‌نفس و عمل از ملزومات و بایدها و تکبر، حسد و بخل از آفات و نبایدهای معلمی بشمار می‌رود.
وی در ادامه اظهار داشت: ما برای هر نعمتی که از خداوند می‌خواهیم در ابتدا باید ظرفیت داشتنش را از او طلب کنیم؛ در بحث عدالت و رفتارهای اجتماعی به یکدیگر ظلم نکنیم و حقوق دیگران را زیر پا نگذاریم و باید از مظلوم در برابر ظالم دفاع کنیم.
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه گفت: از وظایفی که شریعت برای معلم تعریف می‌کند و بر آن تأکید دارد صداقت در گفتار و پندار است و یکی از لوازم اصلی صداقت این است که آن چیزی را که نمی‌دانیم در بیان اینکه مطلب را نمی‌دانیم صداقت داشته باشیم؛ معلم باید بر اساس حق و حقیقت صحبت کند و کتمان حقیقت یکی از آفات معلمی است.
دکتر خویی در ادامه اظهار داشت: شخص فاقد عزت‌نفس برای کار تعلیم و معلمی خطرناک است و علم اگر هم‌جهت باایمان نشود انسان را گرفتار غرور می‌کند و آن عزت‌نفس است که انسان را والا نگه می‌دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه استاد بدون عمل مانند درخت بی‌ثمر است افزود: معلم وقتی بخیل باشد در بخشیدن علم به دیگران نیز بخل می‌ورزد و آن چیزی که آفت تعلیم و تعلم می‌شود کبر و غرور است.
وی در پایان سخنان خود به حسد ورزیدن که یک آفت اخلاقی است اشاره کرد و گفت: حسد یکی از زاییده‌های کبر است و علم را تبدیل به ضد علم می‌کند. حسد حس شیطانی و مسمومی است که همه ظرف علم را آلوده و نابود می‌کند.


نظرات کاربران
کد امنیتی