1397/12/21
مراسم تجلیل از فعالان حوزه نماز دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
با حضور رئیس دانشگاه، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، معاون فرهنگی اجتماعی و معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه، مراسم تجلیل از فعالان حوزه نماز دانشگاه علوم پزشکی تهران با تقدیر از برگزیدگان این حوزه برگزار شد.
مراسم تجلیل از فعالان حوزه نماز دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، مراسم تجلیل از فعالان حوزه نماز، مسئولان فرهنگی و ذاکران اهل‌بیت مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران از ساعت 13:30 روز دو‌شنبه 20 اسفند ۹7 در سالن شورای حوزه ریاست دانشگاه با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد.
در ابتدای جلسه دکتر باقر زاده، مدیر فرهنگی دانشگاه ضمن خوشامدگویی و خیرمقدم به حضار گفت: در این نشست میزبان سه گروه از عزیزان هستیم؛ گروه اول، خادمان نماز و اعضای ستاد اقامه نماز دانشگاه، گروه دوم ذاکران اهل‌بیت علیهم‌السلام و گروه سوم از حضار را معاونین محترم دانشجویی- فرهنگی دانشگاه و بیمارستان‌ها تشکیل می‌دهند.

ماه رجب، آغازِ سالِ سیر و سلوک معنوی برای انسان است

در بخش دیگری از این برنامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رجب و خوشامدگویی به حضار گفت: خدا را شاکرم که دانشگاه علوم پزشکی تهران به خاطر زحمات بی‌شائبه مسئولین و فعالان حوزه نماز بار دیگر دانشگاه برتر در این حوزه معرفی شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ماه رجب یکی از سه ماه برتر سال است، اظهار داشت: ماه رجب آغاز سال سیر و سلوک معنوی است.
وی در ادامه با ذکر روایتی از عالم فاضل، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی اظهار داشت: در ماه مبارک رجب فرشته‌ای به نام داعی، از سوی خداوند فراخوانده می‌شود و در طول شب‌های این ماه مبارک تا صبح می‌گوید خوشا به حال فرمان‌برداران خدا و خوشا به حال تسبیح کنندگان خدا.
وی در ادامه افزود: همچنین در این روایت خدای متعال می‌فرماید، هم‌نشین کسی هستم که با من هم‌نشینی کند و فرمان‌بردار کسی هستم که فرمان‌بردارم باشد و بخشنده‌ی خواهان بخشش هستم. بنابراین هرکس در این ماه مرا بخواند او را اجابت می‌کنم و هرکسی از من هدایت بخواهد او را راهنمایی و هدایت می‌کنم. این ماه را به‌عنوان رشته‌ای میان خود و بندگان قرار داده‌ام که هرکسی آن را بگیرد به من خواهد رسید.
مسئول نهاد در ادامه اظهار داشت: توجه و مراقبت از این روایت خودش جزء یکی از مراقبت‌های ماه رجب است؛ بنابراین کسانی که می‌خواهند سال معنوی خود را با این ماه مبارک شروع کنند باید توجه و مراقبه ویژه‌ای به این روایت داشته باشند.
در ادامه دکتر رئیس کرمی مسئول فرهنگی مجتمع بیمارستان امام خمینی، به دو نکته مهم در فعالیت فرهنگی اشاره کرد و گفت: تقویت سواد دینی دانشجویان و اصلاح اخلاق و رفتار در خودمان مهم‌ترین عامل‌ها برای جذب مخاطبین در حوزه نماز و فعالیت‌های فرهنگی هستند.
در ادامه مراسم دو تن از ذاکران اهل‌بیت به مدیحه‌سرایی و مولودی‌خوانی پرداختند.

ارتباط عمیق و اخلاقی با نمازگزاران، باعث رونق نماز جماعت خواهد شد

در ادامه نشست دکتر منصوره تقاء، استاد و عضو هیئت‌علمی بیمارستان سینا، در مورد جذب افراد برای شرکت در نماز جماعت و اول وقت صحبت کرد و اظهار داشت: جذب افرادی که به‌صورت بالینی در مراکز و بیمارستان‌ها مشغول بکار هستند برای ادای نماز جماعت و اول وقت عملی نیست، اما در جذب افرادی که وقت آزادتری دارند باید اهتمام ورزید و با راهکارهای مناسب آنان را جذب به نماز جماعت و اول وقت کرد.
وی در ادامه گفت: یکی از اعمالی که می‌توان با آن افراد را در ادای نماز اول وقت و به جماعت جذب کرد ایجاد نمازخانه‌های مرتب و تمیز و اهتمام ورزیدن به نظافت آن‌ها است و اینکه ارتباطات عمیق‌تری با حاضرین در نماز برقرار کنیم و همیشه جویای احوالاتشان شویم و در حد امکان درصدد حل مشکلاتشان اقدام کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اخلاق هر کس نمود بیرونی دارد گفت: اگر ما چهره اسلامی داریم باید اخلاق اسلامی نیز داشته باشیم.
وی در ادامه نکات اخلاقی را برشمرد و افزود: اولین نکته درزمینهٔ اخلاقی سلام کردن است. دومین نکته در این زمینه رعایت نظم کاری است و همیشه باید در انجام امور خود نظم داشته باشیم و تمام امور را به‌موقع و سروقت انجام دهیم. وی همچنین افزود: به‌عنوان‌مثال بهتر است هنگامی‌که دیر به محل کار خود می‌رسیم عذرخواهی کنیم و همیشه در برابر الطاف دیگران شاکر باشیم و مراتب تشکر را بجا آوریم.
وی در پایان سخنان خود گفت: ما اگر مسلمان واقعی باشیم و اسلام را درست نشان دهیم و خصوصاً اخلاق اسلامی داشته باشیم و به این امر اهتمام کامل داشته باشیم می‌توانیم اسلام را جهانی کنیم.
در ادامه دکتر رستمیان معاون اجتماعی ـ فرهنگی دانشگاه ضمن درخواست از مسئولان فرهنگی واحدهای مختلف دانشگاه برای مطرح کردن پیشنهادهای خود در جهت ارتقا امور فرهنگی دانشگاه اظهار داشت: تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد که شاخص‌های فرهنگی در کاهش‌های آسیب‌های اجتماعی تأثیر فراوانی دارد.

فعالان حوزه نماز، مسئولیت اخلاقی سنگینی در مواجهه با دردمندان دارند

در بخش دیگری از برنامه دکتر کریمی، رئیس دانشگاه با ابراز خرسندی از حضور در جمع مسئولان فرهنگی مراکز تابعه دانشگاه و فعالان حوزه نماز گفت: خدا را شاکرم در محیطی کار می‌کنیم که همیشه در مسیر کمک و خدمت‌رسانی به مردم نیازمند هستیم و هیچ‌وقت نباید در این مسیر و کمک‌رسانی به انسان‌های نیازمند خسته شویم.
وی در ادامه اظهار داشت: ما در شبانه‌روز 34 مرتبه پیشانی خود را بر روی خاک قرار می‌دهیم و در این عمل معنی و هدفی نهفته است و باید دقت داشته باشیم افرادی که در بیمارستان و دانشگاه معروف به مذهبی بودن و نمازگزار بودن هستند، مسئولیت سنگین‌تری دارند و باید همیشه در برابر پاسخ به نیازمندان مراجعه‌کننده پاسخگو باشند.
رئیس دانشگاه در ادامه افزود: همه‌کسانی که اعتقاد به مسائل دینی و نماز اول وقت دارند باید در اخلاق نیز اول و کامل باشند و همه ما باید بهترین اخلاق را در رفتار با مخاطبینمان داشته باشیم و با گشاده‌رویی و حسن خلق پاسخگوی آنان باشیم.
وی در ادامه با اشاره به آیت‌الله شهید مطهری، اظهار داشت: ایشان رفتارشان با دانشجویان معتقد و غیر معتقد به‌قدری زیبا و جذاب بود که کسی هرگز به خودش اجازه نمی‌داد کوچک‌ترین بی‌احترامی و توهینی به ایشان کند و همه جذب ایشان می‌شدند.
وی در پایان سخنان خود از کسانی که در حوزه نماز و نمازخانه‌ها فعالیت می‌کنند و محیط‌های نمازگزاران را تمیز و پاکیزه نگه می‌دارند و همه‌کسانی که زمینه‌های لازم برای برپایی نماز را آماده می‌کنند تشکر و قدردانی کرد.
بخش پایانی این مراسم، تقدیر از فعالان حوزه نماز و ذاکران اهل‌بیت علیهم‌السلام دانشگاه علوم پزشکی تهران بود که در این بخش، از 33 تن از برگزیدگان، در هشت حوزه تقدیر به عمل آمد.


نظرات کاربران
کد امنیتی