1401/03/09
دکتر سرو قامت: ما باید همواره به خدا توکل کنیم، یعنی خدا را وکیل خود بگیریم
به همت مرکز فرهنگی قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، جلسه مباحث معرفتی، روز یکشنبه 8 خرداد در سامانه اسکای روم دفتر نهاد برگزار شد.
دکتر سرو قامت: ما باید همواره به خدا توکل کنیم، یعنی خدا را وکیل خود بگیریم

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه مجازی سلسله مباحث معرفتی با عنوان «امام خمینی (ره) و سبک زندگی مسئولانه»، روز یکشنبه 8 خرداد 1401 با حضور دکتر سرو قامت، مشاور عالی مرکز هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه، به‌صورت مجازی در سامانه اسکای روم برگزار شد.

دکتر سرو قامت در ابتدای جلسه ضمن گرامیداشت فرارسیدن سالگرد رحلت معمار کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) و جان‌باختگان فاجعه‌ی فروریختن ساختمان متروپل در شهر آبادان، برای بازماندگان آن عزیزان آرزوی صبر و سلامتی کرد.
ایشان در ادامه با اشاره معیارهای سبک زندگی مسئولانه، به بیان انواع معیارها پرداخت و گفت:
1. معیاری بر اساس غیر دوستی نه خوددوستی؛ بدین معنی که انسان به طور طبیعی نسبت به خود، عشق و علاقه دارد؛ لذا می‌بایست سعی ما بر این باشد که طبق این معیار ضمن توجه به علایق و نیازهای شخصی، همواره در کارها، نفع دیگران را هم در نظر بگیریم. بر فرض مثال هنگام مشارکت در کارهای خیر، یک حس انسانیت و آرامش وجدان و رضایت خاطر نصیب ما می‌شود.
2. معیاری بر اساس ایثار، رفتار ایثارگرانه؛ به تعبیر استاد مطهری ایثارگران خودخواهان بزرگ هستند، بدین معنی که مقصودشان توجه به خود ابدی است و در واقع کاری انجام می‌شود که نام و یاد ما در تاریخ و دوستان و اقوام باقی باشد و تحت این شرایط فراتر از خود دوستی پا گذاشته می‌شود.
3. معیاری بر اساس عقل و خرد و تعقل (حسن ذاتی)؛ بدین معنی که همواره تلاش کنیم هنگام انجام هر رفتاری و کاری دیواری را قرار دهیم تا یک سمت کار خوب و سمت دیگر کارهای بد قرار گیرند. می‌بایست همیشه دعا کنیم که خدا قوه عاقلانه ما را بیشتر کند، چرا که عقل در مقابل بی‌بصیرتی قرار می‌گیرد و عقل حاکم و مابقی رعیت می‌شوند. پس در برابر هر کاری که انجام می‌دهیم این نکته را در نظر بگیریم که آیا این کار عزت‌نفسمان را بیشتر می‌کند یا کمتر که اگر کم کند، این کار مسئولانه نیست.
4. الهام وجدانی؛ طبق صحبت‌های ایمانوئل کانت، فیلسوف آلمانی، دو چیز اعجاب آدمی را برمی‌انگیزد و هیچ‌وقت این اعجاب کم نمی‌شود: 1) آسمان پر ستاره 2) وجدانی که در درون ما قرار دارد. در تکمیل این سخن ما تعبیر قشنگی با عنوان «القَلبُ یَهدِی اِلَی القلبِ» داریم.
5. رضای خدا؛ بدین معنی که اگر خدا راضی باشد، کاری را انجام دهیم و اگر راضی نباشد، آن فعل را انجام ندهیم.

ایشان در پایان سخنان خود ضمن اشاره به اینکه تمام معیارهای گفته شده، در دین اسلام در نظر گرفته شده است، گفت: ما می‌توانیم شرایط زندگی مسئولانه را در زندگی امام خمینی (ره) جستجو کنیم. همان‌طور که حضرت امام کاری به نتیجه نداشته و نیتشان صرفاً انجام‌وظیفه بود، ما نیز باید فکر کنیم که چقدر نتیجه‌گرا و وظیفه‌گرا هستیم. قرآن می‌گوید اگر می‌خواهید خدا راه را جلوی شما قرار دهد، اهل تقوا باشید. در واقع خدا به این افراد فرقان (توانایی تشخیص حق از باطل) می‌دهد. ما باید همواره به خدا توکل کنیم، یعنی خدا را وکیل خود بگیریم.


نظرات کاربران
کد امنیتی