به گزارش روابطعمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و به نقل از روابطعمومی دانشکده پرستاری و مامایی، دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی رئیس دانشکده ضمن خیرمقدم به مدعوین، هدف از برگزاری این جلسه را نقد و بررسی و ارائه پیشنهادها درباره برنامه 4ساله معاونت دانشجویی فرهنگی دانشکده و تشریح جهاد تبیین در علوم پزشکی و ضرورت، اهمیت و نحوه ورود دانشگاهیان به این عرصه دانست و ابراز امیدواری کرد که دانشکده از رهنمودهای اساتید در جهت پیشبرد اهداف جلسه استفاده خواهد کرد.
دکتر نیکبخت در ادامه به تشکیل و برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در حوزه سلامت در دانشکده اشاره کرد و گفت: بعد از بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) کرسیهای آزاداندیشی در حوزه سلامت در دانشکده پایهریزی شد اما به دلیل پاندمی کرونا به حالت تعلیق در آمد و اکنون بعد از دو سال، برگزاری این آزاداندیشیها با جهاد تبیین و مصادیق آن در علوم پزشکی ادامه خواهد داشت.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ضمن ابراز خرسندی از اهتمام خوب دانشکده نسبت به تدوین برنامه چهارساله از عوامل اجرایی آن تشکر کرد و گفت: دانشکده پرستاری و مامایی تاکنون در برنامههای فرهنگی پیشتاز بوده و امید است که این فعالیتها به منصه ظهور برسد.
وی درباره تغییر نگرش درباره مسائل فرهنگی در جامعه گفت: باید از سادهاندیشی درباره مسائل فرهنگی امتناع کنیم و در نوع نگاه به مسائل این حوزه تغییرات اساسی ایجاد کنیم. پیوست فرهنگی امری است که هر فردی در هر پست و مقامی باید متعهد به انجام آن باشد، اگرچه مسئولین در این زمینه وظایف سنگینتری دارند اما مسائل فرهنگی مختص معاونت فرهنگی و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها نیست، از ظرفیتهای گستردهای که وجود دارد نباید غافل شویم بلکه در راستای اعتلای این هدف باید به طور مؤثر از آنان بهره گرفت و پیوست فرهنگی در تمام حوزهها بهطورجدی عملیاتی شود، برای تفهیم و درک بهتر از پیوست فرهنگی لازم است که جلساتی برگزار شود تا اعضا نسبت به این فریضه مهم توجیه شده و با تلاش دوچندان در این موضوع پیشگام باشند.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه جهاد تبیین در زمان کنونی گفت: در عقبهی طراحیهای پیچیدهای که دشمن برای تحلیل غلط از واقعیات اجرا میکند یک مرکز فرماندهی و برنامهریزی اصولی نهادینه شده است که در حال حاضر قدرت دشمن در جنگ رسانهای و در حال حرکت در این مسیر است که در جهاد تبیین باید هوشیار بود و نقاط حساسی را که دشمن برای فهماندن تحلیلهای نادرست در آن تلاش میکند را خنثی نمود و با تحلیل حقایق آن را برای مردم روشنگری کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی به زدودن غبار بدفهمی در اذهان عمومی اشاره کرد و گفت: موضوعاتی که در شبکههای معاند تبلیغ میشود میتواند موضوعات مهمی برای برطرف ساختن برداشتهای غلط جامعه از آنها باشند، در دانشکدهها نباید خط قرمزی وجود داشته باشد و هر موضوعی که معاندین در تلاشاند که با مصادیق دروغین آن را به حقایق تبدیل کنند باید برای دانشجویان و خانواده دانشگاهیان تبیین شود.
دکتر محمدحسین صادقیان معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه ضمن ابراز خرسندی از مشارکت و پویایی دانشکده پرستاری و مامایی از اعضای فعال این خانواده تشکر و قدردانی کرد و درباره جهاد تبیین تاکید داشت: روشنگری و شفافسازیهایی که در بحثهای ساده روزمره نیز انجام میگیرد نوعی تبیین محسوب میشود که میتواند اثر مثبت یا منفی را با خود به همراه داشته باشد، تغییر نگرش و دیدگاه بهآسانی امکانپذیر نیست و هر تغییری نیاز به زمان، هزینه و مجاهدتهای مضاعفی دارد که بتواند خروجی مثبتی را محقق سازد.
دکتر صادقیان به نقش اثرگذار دانشجویان در تبیین مسائل و دغدغههای جامعه اشاره کرد و گفت: دانشجویان در بستر دانشگاه فرصت مناسبی دارند تا با فکری پویا و پروراندن آن مبتنی بر اندیشهورزی در مواجهه با چالشهای متنوعی که در جامعه ایجاد میشود خود را آماده کنند و با روحیه تسامح و تساهل در برخورد با آسیب، کمبود، چالشهای جامعه برخورد کنند و در مسیر اعتلای جهاد تبیین بهگونهای فراگیر در این عرصه گام مهمی بردارند.
دکتر صادقیان بیان کرد: اهمیت داشتن هویت ملی و اعتماد به آن از اصول مهمی که میتواند کشور را در جهت توسعه و ارتقاء آن پیش ببرد، اگر بخواهیم جامعه در مسیر پیشرفت و تعالی حرکت کند باید به این اصول پایبند بود و تلاش و مطالبهگری آن باید از جنس انجام کار باشد تا از جنس ایجاد چالش، در غیر این صورت یک جامعه نمیتواند در مسیر رشد و توسعه اهدافش گامهای مؤثری بردارد.
حجتالاسلاموالمسلمین شیر علیپور رابط نهاد رهبری در دانشکده ضمن تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری درباره جهاد تبیین بیان کرد: تبیین و روشنگری حوزههای مختلفی دارد که رسانه و شبکههای اجتماعی یکی از این حوزهها محسوب میشود که باید نقصان و چالشها در تمام حوزهها موشکافانه بررسی شود، در حوزه سلامت و پرستاری نیز باید بررسیها و آسیبشناسیهای لازم در این حوزه بهخوبی محقق شود تا بتوان برای رفع ابهامات و برداشتهای غلط و احیای اندیشههای صحیح بهدرستی حرکت کرد.
دکتر فاطمه حاجیبابایی معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده برنامه 4ساله این معاونت را تشریح کرد و حاضرین با بیان نظرات و دیدگاههای خود درباره بهبود تدوین برنامه همراهی کردند.
لازم به ذکر است که در این جلسه دکتر مطهر نیا و دکتر خوشنوا مدیران در امور فرهنگی و سلامت دانشجویی و دکتر معصومی مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان و اعضای شورای فرهنگی نیز دیدگاههای خود را درباره جهاد تبیین بیان کردند.