1401/02/10
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر محمدی آشنانی: مهم‌ترین تکنیک خودمراقبتی، نگارش خویشتن است
چهارمین و آخرین جلسه ضیافت اندیشه قرآنی استادان دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت ماه مبارک رمضان و با عنوان «خودمراقبتی در قرآن کریم»، روز دوشنبه 5 اردیبهشت 1401، در سامانه اسکای‌روم دفتر نهاد برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر محمدی آشنانی: مهم‌ترین تکنیک خودمراقبتی، نگارش خویشتن است

به گزارش روابط‌عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، آخرین جلسه ضیافت اندیشه قرآنی استادان، روز دوشنبه 5 اردیبهشت 1401، با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر محمدی آشنانی، با موضوع «خودمراقبتی در قرآن کریم»، در سامانه اسکای‌روم دفتر نهاد برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر محمدی آشنانی با بیان اینکه ماه مبارک رمضان، ماه تمرین خودمراقبتی است، دلیل وجوب روزه را تمرین خودمراقبتی و تقوا عنوان کرد.
وی در ادامه با اشاره به آیه 18 سوره حشر «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنْظُرْ نَفْسٌ مَا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ - ای اهل ایمان! از خدا پروا کنید؛ و هرکسی باید با تأمل بنگرد که برای فردای خود چه چیزی پیش فرستاده است، و از خدا پروا کنید؛ یقیناً خدا به آنچه انجام می‌دهید، آگاه است.» گفت: خودمراقبتی، دستور قرآن بوده و آینده‌نگری در حفاظت از خویش بسیار مهم است؛ چون ما همه در محضر خداییم و ذات اقدس الهی از اعمال بندگان آگاه است.

ایشان در ادامه به توضیح دو راهکار برای خودمراقبتی پرداخت و اظهار داشت: اولین راهکار، خودآگاهی و خود همراهی است، چون خداوند در ذات و فطرت انسان، یک هدایتگر به سمت حق و صراط مستقیم قرار داده است. خداوند انسان را رها نیافریده است و از انسان پشتیبانی می‌کند، قدرت انتخاب و اختیار و شجاعت ایستادگی در برابر ظلم و ستمگری، از مهم‌ترین ویژگی‌های انسان است.
ایشان راه دوم پرورش خودمراقبتی را آموزش تفکر و هوش جسمی و عملکردی و حفاظت و مراقبت از جسم و فکر با برنامه‌ریزی آموزشی، نوع تغذیه و استراحت و... بیان کرد و این را رسالت جامعه تعلیم‌وتربیت و پزشکی خواند.
وی در ادامه، پرورش هوش هیجانی را بسیار مهم عنوان کرد و اظهار داشت: باید فرزندان ما بتوانند هیجان و عاطفه را مدیریت کنند. به‌گونه‌ای که این هیجانات و عواطف نتواند سراسر زندگی فرد را تحت‌تأثیر بدون مدیریت قرار دهد.

ایشان در پایان، مهم‌ترین تکنیک را نگارش خویشتن دانست و گفت: هر انسانی باید خوبی‌ها، بدی‌ها و اعمال خویش را نزد خود بنویسد و در ذهن خود محاسبه کند و بداند چه توانایی‌ها و نقاط قوت و ضعفی دارد. تا زمانی که انسان نتواند این کار را انجام دهد، نمی‌تواند برای رسیدن به هدفش برنامه‌ریزی کند.


نظرات کاربران
کد امنیتی