1401/02/07
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر معصومی: خودباوری یعنی اینکه جنبه‌های منفی و رنج‌آور حیات و نواقص را ببیند و از نقاط قوت برای برطرف‌کردن نقاط ضعفش استفاده کند
به همت مدیریت امور روحانیون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه مجازی هم‌اندیشی ائمه جماعات با عنوان «نشاط و خودباوری در قرآن کریم»، روز دوشنبه 5 اردیبهشت 1401، به‌صورت مجازی در بستر اسکای‌روم دفتر نهاد برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر معصومی: خودباوری یعنی اینکه جنبه‌های منفی و رنج‌آور حیات و نواقص را ببیند و از نقاط قوت برای برطرف‌کردن نقاط ضعفش استفاده کند

به گزارش روابط‌عمومی نهاد رهبری مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلسه مجازی هم‌اندیشی ائمه جماعات با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین معصومی، با موضوع نشاط و خودباوری در قرآن کریم، روز دوشنبه 5 اردیبهشت 1401 از ساعت 14:30 در بستر اسکای‌روم برگزار گردید.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر معصومی در ابتدای جلسه با اشاره به اینکه انسان‌ها دنبال خوشبختی و نشاط هستند و این شادی و نشاط نیاز جدی انسان است، گفت: مکتب‌های مختلفی شکل‌گرفته تا نیازهای بشر را پاسخ دهند؛ اما مکتب‌های مادی درواقع حیات بعدی را جدی نمی‌گیرند و باوری به آن ندارند. می‌گردند در همین دنیا عواملی را پیدا کنند که به انسان احساس خوشبختی و نشاط بدهد. جامعه دنیوی تلاش کرده یک سری راهکارها را پیدا کرده و در بعضی جاها موفق شدند. ولی وقتی عمیق می‌شویم، می‌بینیم انسان‌ها را فریب می‌دهند تا به سؤالات اساسی خود فکر نکنند، اینکه از کجا آمده‌ام و کجا خواهم رفت. وقتی به این سؤالات به‌صورت جدی پرداخت؛ می‌داند که این پاسخ‌هایی که مکتب‌های مادی می‌دهند پاسخ‌های جدی نمی‌باشد.
وی در ادامه به نکته‌ای از شهید مطهری اشاره کرده و گفت: ما باید دنبال بهشت حقیقی که وعده دادند باشیم. آیا دین درباره نشاط و خودباوری حرفی دارد؟ بله، اسلام به این سؤالات پاسخ اساسی می‌دهد، اما مشکلی که ما داریم نحوه بیان این پاسخ‌ها است.
ایشان در ادامه افزود: شهید بهشتی می‌فرماید «دین اسلام، دین نشاط است». ما باید یک نگاه جامع، روشن و امیدبخش از آیات و روایات به دست آوریم و به خورد بشر دهیم. نباید مطالب را خام و بدون تعریف به مردم بگوییم، اگر این‌گونه باشید، نتیجه معکوس می‌دهد و جامعه را دچار بحران و افسردگی می‌کند. ما باید در جامعه امروزی، انسان‌ها را به تلاش و امید دعوت کرده و بتوانیم در آن‌ها خودباوری ایجاد کنیم.
وی در ادامه با اشاره به آیه 1 سوره انسان «هَلْ أَتَى عَلَى الْإِنْسَانِ حِينٌ مِنَ الدَّهْرِ لَمْ يَكُنْ شَيْئًا مَذْكُورًا - آرى مدتى از روزگار بر انسان گذشت كه هنوز چيزى قابل‌ذکر نبود» گفت: برای انسان‌ها در دنیا، هم لذت و هم رنج تعریف شده، معجون این دو، انسان را به تکامل می‌رساند. خودباوری یعنی اینکه جنبه‌های منفی و رنج‌آور حیات و نواقص را ببیند و از نقاط قوت برای برطرف‌کردن نقاط ضعفش استفاده کند. توصیه دین این است که اگر شما لذت‌ها را بگیرید، انسان‌ها به رشد و تکامل نمی‌رسند.

وی در پایان گفت: دین اسلام آمده تا با کم‌خواهی بشر مبارزه کند. دین اسلام می‌خواهد بگوید که متاع دنیا کم است، من می‌خواهم یک خیر کثیر به انسان بدهم. خداوند در آیه 77 سوره نساء می‌فرماید «قُلْ مَتَاعُ الدُّنْيَا قَلِيلٌ وَالْآخِرَةُ خَيْرٌ لِمَنِ اتَّقَى وَلَا تُظْلَمُونَ فَتِيلًا - بگو زندگانی دنیا متاعی اندک است و جهان آخرت برای هر کس که خداترس باشد بهتر از دنیاست، و (در آنجا) کمترین ستمی به شما نخواهد شد.»
                                     در عرش همه فرش به خدمت بگشودند                افسوس که تو در پی یک لقمه نانی


نظرات کاربران
کد امنیتی