1401/02/05
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: روزی که انسان، خدا و ولی خدا را بشناسد و نسبت به آنان معرفت پیدا کند، آن روز، روز تولد و خوشبختی انسان است
به همت شورای فرهنگی مسجد خوابگاه کوی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مراسم احیای شب قدر، روز یکشنبه 4 اردیبهشت 1401، در مسجد امام علی (ع) خوابگاه کوی برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: روزی که انسان، خدا و ولی خدا را بشناسد و نسبت به آنان معرفت پیدا کند، آن روز، روز تولد و خوشبختی انسان است

به گزارش روابط‌عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این مراسم از ساعت 23 روز یکشنبه 4 اردیبهشت 1401 با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و جمعی از دانشجویان برگزار گردید.

در این مراسم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی، ضمن گرامیداشت شب‌های قدر، شب سوم و آخر قدر را جزو مهم‌ترین این شب‌ها دانست و مهم‌ترین دلیل آن را هم تعیین شدن مقدرات بندگان است.

وی در ادامه با اشاره به آیه 14 سوره مبارکه مؤمنون «ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنْشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ - سپس او را نطفه‌ای در قرارگاه مطمئن (رحم) قرار دادیم سپس نطفه را بصورت علقه (خون بسته)، و علقه را بصورت مضغه (چیزی شبیه گوشت جویده شده)، و مضغه را بصورت استخوانهایی درآوردیم و بر استخوانها گوشت پوشاندیم سپس آن را آفرینش تازه‌ای دادیم پس بزرگ است خدایی که بهترین آفرینندگان است»، بیان کرد: همه ما انسان‌ها دارای دو بعد وجودی هستیم؛ یکی بعد ظاهر که کاملا برای شما دانشجویان قابل لمس و فهم است که همچون سایر جانداران دارای مراحل تشکیل وجودی و رشد هستیم، بعد دیگر ما چیزی است که درون ما وجود دارد و ناشی از حس معرفت و شناخت است.

وی در ادامه با اشاره به آیه‌ی 3 سوره بقره «الَّذینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ - (پرهیزکاران) کسانی هستند که به غیب ایمان می‌آورند»، فرمود: اولین ایمان، ایمان به نادیدنی‌ها است و نادیدنی‌های انسان قابل قیاس با دیدنی‌ها نیستند؛ دعاهای امشب همچون دعای زیبای جوشن کبیر هم، برای بیدارشدن انسان است. همان‌طور که خداوند در اولین آیاتش با پیامبر خویش این‌گونه سخن می‌گوید «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ ...»، که من می‌آفرینم و رب منم و اول و آخر و ظاهر و باطن منم؛ یک دعاکننده هنگامی که متوجه این موضوع شود، لذت می‌برد. نمونه بارز این سخن را می‌توان در فرازهای دعای جوشن کبیر یافت.

ایشان در پایان سخنان خود عدم معرفت به خدا و عدم معرفت به خود را، از مهم‌ترین دلایل لذت نبردن از نماز و دعا و همچنین عدم استجابت دعا نام برد و اظهار داشت: کسی که می‌تواند دست ما را بگیرد، حجت و ولی خدا بر روی زمین یعنی صاحب‌الزمان (عج) است که ملائکه بر او نازل می‌شود. روزی که انسان خدا و ولی خدا را بشناسد و نسبت به آنان معرفت پیدا کند، آن روز، روز تولد و خوشبختی انسان است و قرآن به سر گذاشتن نیز به این معنی است که یعنی می‌خواهم مثل آن عمل کنم و این حضرت مهدی است که معرفت آن را بر دل ما می‌گذارد.

پس از اقامه نماز مغرب و عشا، پذیرایی افطاری، مراسم پرفیض دعای جوشن کبیر، مداحی و سینه‌زنی و همچنین مراسم قرآن به سر گذاشتن، از دیگر برنامه‌های اجرایی در این مراسم بود.
این مراسم به مدت سه شب در شب‌های 19 و 21 و 23 ماه مبارک رمضان که به شب‌های قدر معروف است، در مکان مسجد امام علی (ع) خوابگاه کوی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار گردید.


نظرات کاربران
کد امنیتی