به گزارش روابطعمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه تفسیر قرآن کریم پس از اقامه نماز ظهر و عصر روز یکشنبه 27 فروردین 1401 در نمازخانه بیمارستان شریعتی برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین معرفت با اشاره به آیه 207 سوره بقره «وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ وَاللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ - و بعضی از مردم از جان خود در راه رضای خدا درگذرند؛ و خدا با چنین بندگان رئوف و مهربان است.»گفت: از جمله مهمترین لوازم جهاد تبیین، داشتن روحیه ایثار و فداکاری و در بالاترین حد آن، شهادتطلبی است. چرا که این جهاد، به دنبال نجات افراد از دام دشمن و انحرافات است. یکی از امتحانات امیرالمؤمنین (ع) قرارگرفتن در بستر پیغمبر (ص)، در شب هجرت از مکه به مدینه بوده، این امر مهم، احتیاج به از خودگذشتگی و آمادگی برای بذل جان دارد. خداوند متعال به ایثار امیرالمؤمنین (ع) مباهات میکند؛ این ایثار آنقدر باعظمت است که تا قیامت، خدا برای این ایثار، در قرآن کریم یک سند زده است فلذا همة جهانیان باید خبردار شوند که امیرالمؤمنین (ع)، آن شب چه غوغایی کرده است.
ایشان در خاتمه با اشاره به تعریف و جایگاه ایثار، افزود: ایثار به معنای ازدستدادن نیست، بلکه بهدستآوردن است. کسی که باخدا معامله کرد؛ به دست میآورد، نه اینکه از دست میدهد. ایثار از مقامهای والای انسانیت بوده و معنایش بخشش به کسی، در چیزی که خود فرد، به آن نیاز دارد است. ایثار فضیلتی است که با داشتن آن، جامعه، دینی خواهد شد و اگر ایثار در جامعه نبود، آن جامعه دیگر هیچ ارزشی نخواهد داشت. مهمترین و بالاترین نوع ایثار، ایثار جان است. دشمنان اسلام بهخوبی درک کردهاند تا زمانی که در جامعههایی مثل جامعه ایران، روحیه شهادتطلبی وجود داشته باشد، دستشان از نفوذ و سلطهگری، کوتاه خواهد بود.