به گزارش روابطعمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه تفسیر قرآن کریم پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر روز یکشنبه 28 فروردین 1401 در نمازخانه معاونت غذا و دارو برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین زندهدل ضمن تبریک ولادت امام حسن مجتبی (ع) با اشاره به سخنرانیهای اخیر حضرت آقا اظهار داشت: مهمترین ویژگی بارز امام حسن مجتبی (ع)، اخلاق نیک و پسندیدة ایشان بود. منظور از جهاد تبیین در واقع همان تلاش و کوشش فیسبیلالله است که ما باید در عرصة بیان صحیح حقایق و مطالب گام برداریم. مهمترین ویژگی فردی که میخواهد در حوزه جهاد تبیین قدم بردارد، داشتن اخلاق نیک و پسندیده است.
ایشان در ادامه با اشاره به آیه 128 سوره توبه «لَقَدْ جَاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَءُوفٌ رَحِيمٌ - قطعاً برای شما پیامبری از خودتان آمد که بر او دشوار است شما در رنج بیفتید به هدایت شما حریص و نسبت به مؤمنان دلسوز مهربان است» افزود: از جمله مهمترین ویژگیهای اخلاقی پیامبر اکرم (ص)، هرگاه سختی و رنجی برای بردم پیش میآمد، حضرت بیتفاوت نمیماند و غصه میخورد. همانطور که میدانیم از جمله وظایف پیامبر این است که احکام و فرمانهای الهی را به مردم ابلاغ کنند تا در مسیر سعادت و موفقیت قرار گیرند. ما انسانها نیز باید سیرة پیامبران و امامان را الگوی خود قرارداده و به آنها بیتفاوت نباشیم به طور مثال اگر شخصی در مسیر اشتباهی قدم بر میدارد نباید بهراحتی و کوچکترین عکسالعملی از کنارش رد شویم بلکه باید تا جایی که میتوانیم مسیر درست را به ایشان نشان دهیم.
ایشان در ادامه با اشاره به آیه 159 سوره مبارکه آل عمران «فَبِما رَحمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنتَ لَهُم وَلَو كُنتَ فَظًّا غَليظَ القَلبِ لَانفَضّوا مِن حَولِكَ فَاعفُ عَنهُم وَاستَغفِر لَهُم وَشاوِرهُم فِي الأَمرِ فَإِذا عَزَمتَ فَتَوَكَّل عَلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ المُتَوَكِّلينَ- به برکت رحمت الهی، در برابر مردم نرم و مهربان شدی و اگر خشن و سنگدل بودی، از اطراف تو، پراکنده میشدند. پس آنها را ببخش و برای آنها آمرزش بطلب! و در کارها، با آنان مشورت کن اما هنگامی که تصمیم گرفتی، قاطع باش و بر خدا توکل کن زیرا خداوند متوکلان را دوست دارد.» گفت: گاهی اوقات افراد به اطلاعات نیازی ندارند بلکه فقط وفقط نیازمند محبت و توجه هستند.
حجتالاسلاموالمسلمین زندهدل در خاتمه با اشاره به حدیثی بسیار زیبا از امام حسن مجتبی (ع) «إِنْ أَحْسَنَ الْحَسَنِ، الْخُلُقُ الْحَسَنُ- بهترین نیکیها را خلق نیکو است» گفت: امام حسن مجتبی (ع) در این حدیث، جایگاه خلق نیکو را آنقدر بالا میبرند در حدی که آن را برترین نیکیها بیان میدارند. یعنی نیکیهایی که انسان میتواند در مقابل دیگران انجام دهد، متنوع است ولی بالاترین ایشان همان حسن خلق یا اخلاق نیکوست. مفهوم حسن خُلق در سنّت اسلامی، در دو دلالت خاص و عام به کار میرود. در معنای خاص، حسن خلق بر فضائل اخلاقیِ ناظر بر مدارا و حسن معاشرت با مردم دلالت دارد و در معنای عام، مراد از آن، مجموعه تمامی رفتارهای نیکو و اخلاق پسندیده است. حسن خلق، به معنای نرمخویی، پاکیزه گفتاری، گشادهرویی و منش زیبا و با دیگران پاکیزه برخورد کردن است.