به گزارش روابطعمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه تفسیر قرآن کریم پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر روز چهارشنبه 24 فروردین 1401 در نمازخانه شبکه بهداشت شهرری برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین آقابابا، با اشاره به جهاد تبیین که یکی از مهمترین شیوهها برای رسیدن به هدف مخاطبشناسی و گفتگو است، گفت: لازمهی گفتگوی صحیح، جذاب و تأثیرگذار، قطعاً اخلاق خوب و برخورد مناسب است. پیامبر رحمت، بهترین الگوی حسنخلق و رفتار مناسب برای همه بشریت است که با این صفت ممتاز و ویژگی بسیار ارزشمند در مسیر تبیین، دلهای فراوانی را به اسلام جذب کرد.
ایشان در ادامه با اشاره به آیه 128 سوره توبه « لَقَدْ جَاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَءُوفٌ رَحِيمٌ - قطعا براى شما پيامبرى از خودتان آمد كه بر او دشوار است شما در رنج بيفتيد به [هدايت] شما حريص و نسبت به مؤمنان دلسوز مهربان است.» گفت: این خلق حسنه برای پیامبر عزیز اسلام در نهایت دلسوزی و پدرانه است؛ لذا آنچه که حتی از روایات ما به دست میآید، حسنخلق، عبادت است و میتواند مؤمن را در اهداف خودش بهخوبی یاری کند «اَلْخُلْقُ الْحَسَنُ عِبَادَةٌ».
وی در ادامه اظهار داشت: در سیره علمای بزرگوار، با همین ویژگی و خلق حسنه و اخلاق پیامبری مواجه میشویم که چقدر باعث هدایت و نجات افرادی شدند که در برخوردهای اول عناد داشته و لجوج بودند، اما وقتی با این رفتارهای کریمانه مواجه میشدند، نور هدایت بر دلهایشان نازل شده و بهسرعت اظهار پشیمانی کرده، در نهایت توبه میکردند و راه هدایت را پیش میگرفتند. قطعاً عاملی که باعث هدایت و جذب سریع افراد میشد، همان اخلاق و خلق حسنه پیغمبری است.
ایشان در خاتمه گفت: تلاش همه ما بر این است که بتوانیم این ویژگی حسنه، رفتار محبتآمیز و پیامبری را در خودمان تقویت کنیم و بتوانیم با این صفت که از نشانههای مؤمن است، دیگران را هم به خلق حسنه دعوت کنیم.
حسن خلق زایل کند هر ناصواب همچو آبی میکند یخ را مذاب
سوء خلق فاسد کند هر کار نیک چون عسل گردد کز سرکه خراب