1401/01/24
حجت‌الاسلام‌والمسلمین علمی خواه: حضرت خدیجه (س) بهترین و صادق‌ترین وزیر، مشاور و مایه آرامش پیامبر (ص) بود
در راستای نهضت تفسیر قرآن کریم رمضان 1443، جلسه تفسیر قرآن کریم در نمازخانه مرکز بهداشت اسلام‌شهر برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین علمی خواه: حضرت خدیجه (س) بهترین و صادق‌ترین وزیر، مشاور و مایه آرامش پیامبر (ص) بود

به گزارش روابط‌عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه تفسیر قرآن کریم پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر روز سه‌شنبه 23 فروردین 1401 در نمازخانه مرکز بهداشت اسلام‌شهر برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علمی خواه به مناسبت سالروز وفات حضرت خدیجه (سلام‌الله‌علیها) با اشاره به آیه 262 سوره بقره «الَّذِینَ یُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ ثُمَّ لَا یُتْبِعُونَ مَا أَنْفَقُوا مَنًّا وَلَا أَذًی لَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ - آنان که مالشان را در راه خدا انفاق کنند و در پی انفاق منّتی نگذارده و آزاری نکنند، آن‌ها را پاداش نیکو نزد خدا خواهد بود و از هیچ پیشامدی بیمناک نباشند و هرگز اندوهناک نخواهند بود.» گفت: کسانی که اموال خود را در راه خدا انفاق می‌کنند و به دنبال انفاقی که کرده‌اند منت نمی‌گذارند و آزاری نمی‌رسانند، پاداش آن‌ها نزد پروردگارشان محفوظ است و ترس و اندوهی ندارند.
ایشان در ادامه با اشاره به جایگاه خاص حضرت خدیجه (س) نزد پیامبر (ص) افزود: در منابع آمده است که حضرت خدیجه (س) بهترین و صادق‌ترین وزیر، مشاور و مایه آرامش پیامبر (ص) بود. از نگاه رسول‌الله (ص)، حضرت خدیجه (س) از زنان کامل در جهان بوده و در منابع اسلامی، از او با القابی همچون طاهره، زکیه، مرضیه، صِدّیقه، سیده نساء قریش، خیرالنساء، بانوی بلندمرتبه و نیز با کنیه‌ی ام‌المؤمنین یاد شده است. پیامبر (ص) سال‌ها پس از درگذشت حضرت خدیجه (س) به یاد او بود و بی‌نظیر بودنش را مطرح می‌کرد. هنگامی که عایشه به پیامبر (ص) از خدیجه (س) بد گفت، پیامبر بسیار ناراحت شد و با رد سخنانش فرمود «خداوند هیچ‌گاه برایم همسری بهتر از او جایگزین نکرد، او مرا تصدیق نمود هنگامی که هیچ‌کس مرا تصدیق نکرد، یاری‌ام کرد در زمانی که هیچ‌کس مرا یاری نکرد، از اموالش در اختیارم قرارداد، زمانی که همه، اموالشان را از من دریغ کردند.»
حجت‌الاسلام‌والمسلمین علمی خواه در خاتمه با اشاره به نقش حضرت خدیجه (س) در اسلام گفت: کمک‌های مالی حضرت خدیجه (س) موجب غنای پیامبر (ص) شد. از رسول خدا (ص) نقل شده که «هیچ مالی به من سود نبخشید، آن‌گونه که ثروت خدیجه (س) به من سود بخشید». بنا بر روایات اسلامی، پیامبر (ص) از اموال خدیجه (س) در راه کمک به آزادی بدهکاران، یتیمان و بینوایان استفاده می‌کرد. در ماجرای محاصره شعب ابی‌طالب، اموال حضرت خدیجه (س) در حمایت از بنی‌هاشم مصرف شد، تا آنجا که در روایت آمده است: «ابوطالب و خدیجه (س) همه اموال خود را برای حفظ اسلام و محاصره‌شدگان انفاق نمودند.» در جریان محاصره شعب ابی‌طالب، حکیم بن حزام، برادرزاده خدیجه (س)، با شترها، گندم و خرما را حمل می‌کرد و با زحمت و خطر زیاد، آن‌ها را به بنی‌هاشم می‌رساند، خدا این کار خدیجه (س) را در ردیف نعمت‌ها و مواهب بزرگ خود به بنده برگزیده‌اش حضرت محمد (ص) برشمرد، پیامبر (ص) نیز همواره از بخشندگی و ایثار خدیجه، باعظمت و بزرگی یاد می‌کرد.


نظرات کاربران
کد امنیتی