1401/01/24
حجت‌الاسلام‌والمسلمین ذوالقدری: گناه، یکی از مهم‌ترین عوامل، آلودگی فطرت پاک انسان است
در راستای نهضت تفسیر قرآن کریم رمضان 1443، جلسه تفسیر قرآن کریم در نمازخانه بیمارستان یاس برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین ذوالقدری: گناه، یکی از مهم‌ترین عوامل، آلودگی فطرت پاک انسان است

به گزارش روابط‌عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه تفسیر قرآن کریم پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر روز سه‌شنبه 23 فروردین 1401 در نمازخانه بیمارستان یاس برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ذوالقدری با اشاره به آیه 30 سوره مبارکه روم «فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّینِ حَنِیفًا فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیهَا لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَالِكَ الدِّینُ الْقَیمُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا یعْلَمُونن - پس تو مستقیم روی به‌جانب آیین پاک اسلام آور درحالی‌که از همه کیش‌ها روی به خدا آری، و پیوسته از طریقه دین خدا که فطرت خلق را بر آن آفریده است پیروی کن که هیچ تغییری در خلقت خدا نباید داد، این است آیین استوار حق، ولیکن اکثر مردم از حقیقت آن آگاه نیستند.» گفت: در آفرینش الهی امکان تغییر وجود ندارد و این دین استوار است، ولی بیشتر مردم نمی‏دانند. لیکن این فطرت پاک و الهی ممکن است براثر علل و عواملی دچار رکود و خمول شود، که یکی از مهم‌ترین این عوامل، گناه و نافرمانی خداوند و انجام اعمال زشت است .
ایشان در ادامه اظهار داشت: گناه، فطرت پاک را نیز آلوده می‌کند. خداوند متعال هیچ‌کس را جنایتکار، مفسد و ظالم نیافریده است، همه با فطرت الهی به دنیا می‌آیند. اما اگر انسان خطوات شیطان، یعنی گام‌های نرم و آهسته شیطان را گوش دهد و تبعیت کند، کم‌کم از فطرت و صراط الهی منحرف می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به آیه 91 سوره مائده «إِنَّمَا یرِیدُ الشَّیطَانُ أَنْ یوقِعَ بَینَكُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ فِی الْخَمْرِ وَالْمَیسِرِ وَیصُدَّكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَعَنِ الصَّلَاةِ فَهَلْ أَنْتُمْ مُنْتَهُونَ- شیطان قصد آن دارد که به‌وسیله شراب و قمار، میان شما عداوت و کینه برانگیزد و شمارا از ذکر خدا و نماز بازدارد، پس شما آیا از آن دست برمی‌دارید؟ » گفت: یکی از راه‌های شناخت دشمن بیرونی، این است که انسان را به اختلاف و دشمنی دعوت می‌کند؛ اگر به حرفش گوش دهیم، آهسته‌آهسته فکرمان منحرف و سپس دست به جنایت و ترور می‌زنیم، مانند دعوای شیعه و سنی یا مانند جرقه جنگ ایران و همسایگان. یکی از راه‌های شناخت دشمن و گام‌هایش، استفاده ابزاری، از مقدسات برای فریب افکار مردم است، یعنی حرف‌های خوب می‌زند، اما در عمل طور دیگری رفتار می‌کند که این عمل، ریاکاری و کار منافق است. این باعث بدبینی مردم به دین می‌شود، مانند جنگ صفین، وقتی دشمن دید شکست می‌خورد، شعار «لَا حُكْمَ إِلَّا لِلَّه ‏- هیچ حکمی جز حکم خداوند نیست» زد، عده‌ای باور کردند و فریب خوردند، مانند دفاع از حقوق بشر از طرف غربی‌ها که حرف خوبی است، اما در عمل با هواپیما سر مردم بمب می‌ریزند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین ذوالقدری در خاتمه با اشاره به آیه 44 سوره مائده «إِنَّا أَنْزَلْنَا التَّوْرَاةَ فِيهَا هُدًى وَنُورٌ يَحْكُمُ بِهَا النَّبِيُّونَ الَّذِينَ أَسْلَمُوا لِلَّذِينَ هَادُوا وَالرَّبَّانِيُّونَ وَالْأَحْبَارُ بِمَا اسْتُحْفِظُوا مِنْ كِتَابِ اللَّهِ وَكَانُوا عَلَيْهِ شُهَدَاءَ فَلَا تَخْشَوُا النَّاسَ وَاخْشَوْنِ وَلَا تَشْتَرُوا بِآيَاتِي ثَمَنًا قَلِيلًا وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ - ما تورات را فرستادیم که در آن هدایت و روشنایی است و پیغمبرانی که تسلیم امر خدا هستند بدان کتاب بر یهودان حکم کنند و نیز خداشناسان و علمایی که مأمور نگهبانی احکام کتاب خدا هستند و بر صدق آن گواهی دادند. پس هرگز در اجرای احکام از کسی نترسید و از انتقام من بترسید و آیات مرا به بهای اندک معامله نکنید، که هر کس به خلاف آنچه خدا فرستاده حکم کند چنین کس از کافران خواهد بود.» اظهار داشت: دشمنان، یا تورا فریب می‌دهند، یا به قیمت مناسب (مانند پست، مقام و پول) می‌خرند و یا تو را می‌ترسانند.


نظرات کاربران
کد امنیتی