1401/01/23
حجت‌الاسلام‌والمسلمین صالحی: تا زمانی که جامعه پذیرای خوبی‌ها و اعمال شایسته نشود، نمی‌توانیم افراد خوبی شویم و ایثار و احسان کنیم
در راستای نهضت تفسیر قرآن کریم رمضان 1443، جلسه تفسیر قرآن کریم در نمازخانه داروخانه 13 آبان برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین صالحی: تا زمانی که جامعه پذیرای خوبی‌ها و اعمال شایسته نشود، نمی‌توانیم افراد خوبی شویم و ایثار و احسان کنیم

به گزارش روابط‌عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه تفسیر قرآن کریم پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر روز دوشنبه 22 فروردین 1401 در نمازخانه داروخانه 13 آبان برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین صالحی با اشاره به آیه 1 سوره مبارکه ممتحنه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاءَ تُلْقُونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ كَفَرُوا بِمَا جَاءَكُمْ مِنَ الْحَقِّ يُخْرِجُونَ الرَّسُولَ وَإِيَّاكُمْ أَنْ تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ رَبِّكُمْ إِنْ كُنْتُمْ خَرَجْتُمْ جِهَادًا فِي سَبِيلِي وَابْتِغَاءَ مَرْضَاتِي تُسِرُّونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَأَنَا أَعْلَمُ بِمَا أَخْفَيْتُمْ وَمَا أَعْلَنْتُمْ وَمَنْ يَفْعَلْهُ مِنْكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاءَ السَّبِيلِ - اى كسانى كه ايمان آورده‏ ايد دشمن من و دشمن خودتان را به دوستى برمگيرید [به طورى] كه با آنها اظهار دوستى كنيد و حال آنكه قطعا به آن حقيقت كه براى شما آمده كافرند [و] پيامبر [خدا] و شما را [از مكه] بيرون مى كنند كه [چرا] به خدا پروردگارتان ايمان آورده‏ ايد اگر براى جهاد در راه من و طلب خشنودى من بيرون آمده‏ ايد [شما] پنهانى با آنان رابطه دوستى برقرار مى ‏كنيد در حالى كه من به آنچه پنهان داشتيد و آنچه آشكار نموديد داناترم و هر كس از شما چنين كند قطعا از راه درست منحرف گرديده است» گفت: مسأله ای که مطرح هست اینست که آیا می شود ولایت را طوری دیگر مشاهده کرد؟ بله . ولایت که در لسان روایات، مقدم و پیش‌نیاز اقامه نماز و زکات و حج و... است چیست؟ و ده‌ها سؤال دیگر پیرامون این موضوع خطیر و ذی‌قیمت.
ایشان در ادامه افزود: باتوجه‌به فرمایشات مقام معظم رهبری در کتاب وزین و گران‌سنگ «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» می‌توان به این نتیجه رسید، تا زمانی که جامعه پذیرای خوبی‌ها و اعمال شایسته نشود، نمی‌توانیم افراد خوبی شویم و ایثار و احسان کنیم؛ پس در قدم اول باید برای ایجاد جامعه خوب و اهل خیر قیام کرد، یعنی اینکه فلسفه وجود پیامبر و فلسفه بعثت پیامبر، قطعاً ایجاد حکومت و جامعه‌ای پر از انسان‌های خوب بوده است. یعنی اینکه روایت «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکارِمَ الْأَخْلَاقِ - به راستی که من برای به کمال رساندن مکارم اخلاق مبعوث شده ام» یا جمله‌ای ناقص است و اضافاتی از آن تقطیع و سانسور شده یا اینکه چیز دیگری به‌جای فرمایشات رسول‌الله جعل شده است، چرا که حضرت، مکارم اخلاقی را قبل از 40 سالگی‌اش کامل و تمام کرده بود. پس هدف بعثتش نمی‌توانست فقط کامل کردن مکرمت‌های اخلاقی باشد، بلکه هدف بعثتش، تمام کردن نعمت ولایت‌پذیری در قلوب مردم و به تبعش ساخت بهترین جامعه خیرخواه و محسن در تبعیت از ولایت بوده است.


نظرات کاربران
کد امنیتی