به گزارش روابطعمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه تفسیر قرآن کریم پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء روز دوشنبه 22 فروردین 1401 در نمازخانه خوابگاه متأهلین برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین نجفی با اشاره به آیههای 60 تا 62 سوره مبارکه احزاب «لَئِنْ لَمُ ینْتَهِ الْمُنافِقُونَ وَ الَذینَ فی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ وَ الْمُرْجِفُونَ فی الْمَدینَةِ لَنُغْرِینَّک بِهِمْ ثُمَ لا یجاوِرُوُنَک فیها اِلاّ قَلیلا * مَلْعُونینَ اَینَما ثُقِفُوا اُخِذُوا وَ قُتِلُوا تَقْتیلا * سُنَّةَ اللَّهِ فِی الَّذِینَ خَلَوْا مِنْ قَبْلُ وَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّةِ اللَّهِ تَبْدِیلًا - اگر منافقین و آنها كه در دلهایشان بیماری است، و (همچنین) آنها كه اخبار دروغ و شایعات بیاساس در مدینه پخش میكنند دست از كار خود بر ندارند تو را بر ضد آنان میشورانیم سپس جز مدت كوتاهی نمیتوانند در كنار تو در این شهر بمانند و از همه جا طرد میشوند، و هر جا یافته شوند گرفته خواهند شد و به قتل خواهند رسید. این سنت خداوند در اقوام پیشین است و برای سنت الهی هیچگونه تغییری نخواهی یافت.» گفت: سوره احزاب، با تهدید منافقان، بیماردلان و شایعه پراکنانی که مزاحم زنان مومن می شدند یا به آنها تهمت می زدند، می فرماید اگر دست از کار خود نکشند، به قتل خواهند رسید و در ادامه می فرماید این سنت خداوند منحصر به امت اسلام نیست. این غیرت الهی، سرمشقی برای همگان در مسأله غیرت دینی و ناموسی است و نشان می دهد که در برابر نااهلان نباید بی تفاوت بود.
ایشان در ادامه اظهار داشت: غیرت از نظر لغوی به معنای حساسیت شدید است از آنچه که به انسان تعلق دارد اعم از ناموس، دین و... . بهقدری مسئله غیرت مهم است که پیامبر اسلام غیرت را جزء دین دانسته و میفرماید «إنَّ الغَیرَةَ مِن الإیمانِ – غیرت، از ایمان است»
وی در خاتمه گفت: در روایات اسلامی اهمیت بسیار زیادی به مسئله غیرت بهعنوان یک فضیلت داده شده و حتّی از خداوند بهعنوان غیور (کسی که بسیار غیرت دارد) یاد شده است. امام صادق - علیهالسلام - میفرماید: «اِنَّ اللهَ غَیورُ یحبُّ کلَّ غَیورٍ و لِغیرَتِهِ حَرَّمَ الفَواحِشَ ظاهِرَ ها و باطِنَها - خداوند غیور است و هر غیوری را دوست دارد و بهخاطر غیرتش تمام کارهای زشت را اعم از آشکار و پنهان تحریم فرموده است.» اولین غیور در این عالم خداوند متعال است و افراد غیور را نیز دوست میدارد؛ بنابراین امام حسین (علیهالسلام) که غیور در دین بود، به طور ویژه محبوب خداوند متعال شد.