1401/01/22
حجت‌الاسلام‌والمسلمین معصومی: گناه، چه بزرگ و چه کوچک حتماً در وجود انسان اثر دارد
در راستای نهضت تفسیر قرآن کریم رمضان 1443، جلسه تفسیر قرآن کریم در نمازخانه دانشکده توان‌بخشی برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین معصومی: گناه، چه بزرگ و چه کوچک حتماً در وجود انسان اثر دارد

به گزارش روابط‌عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه تفسیر قرآن کریم پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر روز یکشنبه 21 فروردین 1401 در دانشکده توان‌بخشی برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین معصومی در سلسله جلسات تفسیر قرآن کریم به شرح آیه 31 سوره نساء «إِنْ تَجْتَنِبُوا كَبَائِرَ مَا تُنْهَوْنَ عَنْهُ نُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَنُدْخِلْكُمْ مُدْخَلًا كَرِيمًا - اگر از گناهان کبیره‌ای که از آنها نهی شده‌اید اجتناب کنید، ما از بدی‌های شما صرف‌نظر می‌کنیم و شما را به منزلگاهی گرامی داخلتان می‌سازیم» پرداخت و اظهار داشت: این آیه نشان می‌دهد گناهان به دودسته کبیره و صغیره تقسیم می‌شود که در آیات دیگر هم بر این مسئله تصریح شده است، به طور مثال در روز قیامت وقتی نامه اعمال به دست افراد داده می‌شود آنها با تعجب می‌گویند این چه نامه‌ای است که همه گناهان بزرگ و کوچک در آن ثبت شده است.
ایشان در ادامه اظهار داشت: در قرآن کریم گناهانی که صراحتاً وعده عذاب و آتش داده شده است گناهان کبیره هستند، مانند خوردن مال یتیم، ربا و شرک به خدای متعال، اما برخی از گناهان هستند که نهی شده ولی وعده عذاب داده نشده است.
ایشان در ادامه افزود: گناه، چه بزرگ و چه کوچک حتماً در وجود انسان اثر دارد. یک اثر، عقوبت الهی است و اثر دوم اثر وضعی است که انسان حتی اگر توبه کرده و از عذاب نجات پیدا کند، از شر اثر وضعی خلاص نمی‌شود. مثلاً قلب او دچار غلظت می‌شود و دعا و نیایش در آن اثر نمی‌گذارد و گناه سبب می‌شود انسان از انجام اعمال واجب و مستحب سلب توفیق شود و باحال خوشی به نیایش نپردازد.
وی با بیان اینکه خدای متعال مشتاق شنیدن نجوای مداوم گنهکاران نیست، تصریح کرد: ما هم این‌گونه‌ایم، اگر کسی مدام با ما بد رفتار کرده و آزارمان دهد از او بیزار می‌شویم و دوست نداریم پای سخنان او بنشینیم. پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: «گاهی انسان گناهی می‌کند که در قیامت 100 سال او را به حبس می‌اندازند»


نظرات کاربران
کد امنیتی