1401/01/22
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مشایخی: یقیناً تقوا بارزترین صفت یک مجاهد عرصه تبیین است
در راستای نهضت تفسیر قرآن کریم رمضان 1443، جلسه تفسیر قرآن کریم در نمازخانه بیمارستان آرش برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مشایخی: یقیناً تقوا بارزترین صفت یک مجاهد عرصه تبیین است

به گزارش روابط‌عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، سخنرانی روز یکشنبه، 21 فروردین 1401 بعد از نماز ظهر و عصر در نمازخانه بیمارستان آرش برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مشایخی درباره «لوازم جهاد تبیین» و «جهاد اکبر»، با اشاره به آیه 6 سوره عنکبوت «وَمَنْ جَاهَدَ فَإِنَّمَا يُجَاهِدُ لِنَفْسِهِ إِنَّ اللَّهَ لَغَنِيٌّ عَنِ الْعَالَمِينَ - كسي كه جهاد و تلاش كند براي خود جهاد مي‏كند، چرا كه خداوند از همه جهانيان بينياز است.» گفت: تقوا یعنی مراقبت و این مراقبت بدون جهاد ممکن نیست. جهاد نظامی جهاد اصغر است و جهاد با نفس جهاد اکبر است.
وی در ادامه گفت: در روایتی از رسول اکرم صلی‌الله ذکر شده که پیامبر به گروهی که از جنگ برمی‌گشتند، فرمود «مرحبا به گروهی که جهاد اصغر را انجام دادند و تکلیف جهاد اکبر همچنان بر دوش آنهاست» آنان گفتند یا رسول‌الله جهاد اکبر چیست؟ فرمود «جهاد با نفس».
ایشان در ادامه اظهار اشت: تقوا، سلاح اصلی در جهاد اکبر است. یقیناً تقوا بارزترین صفت یک مجاهد عرصه تبیین است و این جهادگر باید تقوا را در تمام امور زندگی اصل قرار دهد. اگر تقوا باشد، تبیین اثر می‌یابد و دیگر خصلت‌های پسندیده نیز در انسان شکل می‌گیرد و اگر نباشد ارکان ایمان انسان به خطر می‌افتد، پس تقوا صفتی است که انسان را از گناه و نافرمانی خداوند متعال باز خواهد داشت و بر اطاعت و بندگی او می‌افزاید. تقوا در واقع رعایت «حدود و ضوابط» شرعی است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مشایخی در پایان گفت: امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام که خود اسوه تقوا است، در کتاب نهج‌البلاغه خطبه 193 که به خطبه متقین یا همام معروف است، ویژگی‌های واقعی متقین را شرح می‌دهد. حضرت در این خطبه در مقدمه و در ابتدا به همام فرمود «ای همام از خدا بترس و نیکوکار باش» امیرالمؤمنین وقتی اصرار همام را دید، در تکمیل صفات متقین 150 صفت از ویژگی‌های پرهیزگاران را بیان فرمود. در واقع عمل به هریک از این ویژگی‌ها در امر تقوا انسان را به کمال واقعی سوق می‌دهد.


نظرات کاربران
کد امنیتی