به گزارش روابطعمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این مراسم از ساعت 18 روز چهارشنبه 1 دی 1400 با حضور حجتالاسلاموالمسلمین رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دکتر الشطری دبیر کانون علمی و فرهنگی بینالملل دانشگاه، دکتر حداد پور، رئیس بینالملل نهاد مرکز، جمعی از اساتید دانشکدهها و همچنین با حضور پرشور دانشجویان بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، در سالن باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم و پس از تلاوت آیاتی از کلامالله مجید، حجتالاسلاموالمسلمین رستمی، ضمن خیرمقدم به اساتید و دانشجویان حاضر در مراسم و تبریک شب یلدا، سال نو میلادی و عید کریسمس، با اشاره به نکاتی در مورد مسیحیان و مسلمانان گفت: نکتة اول اینکه یکی از ویژگیهای مشترک بین اسلام و مسیحیت، نگاه ارزشمند و والا به مقام زن است. نکتة دوم اینکه همانطور که میدانید در قرآن برای حضرت مسیح عباراتی همچون {رسولالله، کلمة الله، وجیه، مقرب و...} استفادهشده است. نکتة سوم هم اینکه آیه 82 سوره مائده «وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَى - و نزدیکترین آنها را در محبت به مؤمنان خواهی یافت، کسانی هستند که میگویند ما مسیحی هستیم.» به این نکته اشاره دارد که نزدیکترین ادیان به مسلمانان، مسیحیان هستند.
وی در ادامه افزود: در 2 سال اخیر و طی ماجرای بیماری کرونا نکات و موارد فراموششدة بسیاری برای ما انسانها، اثبات شد. بشر زمانی که در بلاها، سختیها و بیماریهای گسترده قرار میگیرد، دچار تفاوتهای وضعیتی میشود. بیماری کرونا علاوه بر جلوه سیاه و منفی، جلوه مثبتی هم برای بشریت داشت که متأسفانه تا هماکنون جلوه منفی این بیماری گریبانگیر انسانها بوده است، همانطور که در برخی از کشورهای مدعی حقوق بشر، همچنان شاهد تبعیض و طبقهبندی انسانها و ظلم علنی و آشکارا به بشریت هستیم.
وی در ادامه با اشاره به ابعاد و جلوههای بیماری کرونا گفت: ازجمله جلوههای منفی کرونا ایجاد حس نگرانی، مرگ، ازدستدادن، تعطیلی کسبوکارها و... است، اما در کنار داشتن اینها جلوه مثبتی هم داشت که در ادامه به آن اشاره خواهم کرد. بشر هرچقدر هم ازنظر علمی و فناوری پیشرفته باشد و با سرعت بسیار بالایی در حال ارتقای مدارج پیشرفت باشد باز بااینحال نهایتاً به یک نقطة مشخصی به نام نقطة اظهار نیاز و ناتوانی در برابر اتفاقات پیشآمده میرسد. همانطور که در این دو سال دیدید از پیشرفتهترین کشورها تا عقبماندهترین کشورها، همگی به نقطة عجز و ناتوانی در برابر حادثه کرونا رسیدند.
ایشان در ادامه با اشاره به آیه 6 سوره انفطار «يَا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ - ای انسان، چه چیزی باعث شده که به خدای کریم بزرگوار خود مغرور گشتی و نافرمانی او کردی» افزود: یک تجربه و درس عبرتی در ماجرای بیماری کرونا برای بشریت بود و آن پیبردن مجدد بشریت به عجز و ناتوانی خودش، باوجود داشتن پیشرفتهترین فنّاوری و دانش بود. دقیقاً در این نقطه انسان مجدد خودش را پیدا میکند.
ایشان در پاسخ به این سؤال که آیا با پیشرفت هر چه زیادتر علم و دانش بشریت اطمینان پیدا خواهد کرد که یقیناً به ساحل امن و آرامش خواهد رسید، گفت: همانطور که در آیه 68 سوره یس «وَمَنْ نُعَمِّرْهُ نُنَكِّسْهُ فِي الْخَلْقِ أَفَلَا يَعْقِلُونَ - و ما هر کس را عمر دراز دهیم به پیری در خلقتش تغییر دهیم. آیا در این کار تعقل نمیکنند که اگر عمر به دست طبیعت بود پس از کمال به نقصان بازنمیگشت.» اشارهشده در پس هر حرکتی و پیشرفتی مطمئناً آسیبهایی وجود خواهد داشت.
ایشان در خاتمه با اشاره به آیه 28 سوره رعد «الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ - آنها که به خدا ایمان آورده و دلهایشان به یاد خدا آرام میگیرد، آگاه شوید که تنها یاد خدا آرامبخش دلها است.» گفت: بنابراین فقط و فقط بشریت با یاد خدا میتواند به ساحل امن و آرامش واقعی دست پیدا کند. ازجمله نقاط مشترک بین تمامی ادیان الهی این است که بشریت در کنار تحمل سختیها و ظلمهای فراوان، امید به ظهور یک منجی دارند تا بشریت را از تمامی دغدغهها و مشکلات نجات دهد.
در ادامه مراسم پس از اجرای زنده موسیقی توسط استاد حسین شکری، سعدی خوانی نقوی، استندآپ کمدی احمد جنید و اجرای مسابقات، از برندگان مسابقه و قرعهکشی بین حضار شرکتکننده با اهدای هدیه، تقدیر شد.