به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این مراسم از ساعت 14 روز دوشنبه 15 آذر 1400 با حضور دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، حجتالاسلاموالمسلمین میر مجید سید قریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر سعید ناطقی، معاون درمان، دکتر سید فرشاد علامه، معاون آموزشی، دکتر عبدالرحمن رستمیان، معاون فرهنگی، دکتر محمدحسین صادقیان، معاون دانشجویی، دکتر سید ابوالفضل ذاکریان، معاون توسعه، دکتر ماشاءالله ترابی، مدیر روابط عمومی دانشگاه، سیمین رنجبران، مدیر پرستاری دانشگاه و جمعی از روسا و مدیران بیمارستانها، پرستاران و کادر درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در سالن آمفیتئاتر ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این جلسه و پس از تلاوت آیاتی از کلامالله مجید، دکتر قناعتی، ضمن خیرمقدم به میهمانان و پرستاران حاضر در مراسم و تبریک روز پرستار، گفت: حقیقتاً پرستاری یک شغل ویژهای است و میتوان گفت که ردای مقدسی است که لیاقت آن به هرکسی داده نمیشود و به اعتقاد من هر سرنوشتی که خداوند برای انسان مقدر فرموده، حَسَب لیاقتها و استعدادهای درونی اوست و هرکسی توفیق انجام هر کاری را به دست نمیآورد. وی تغییر نگاه و رویکرد را حلال بسیار از مشکلات بشر دانست و افزود: انسان امروزی به پیشرفتهای بزرگی رسیده و هرروز میبینیم که درزمینه فناوری، دستاوردهای تازهای دارد اما همه این پیشرفتها زمانی ارزشمند است که در افق یک نگاه واقعبینانه حقیقی باشد. وی با بیان این نکته که انسان معاصر با مشکلات و چالشهای بزرگی مواجه است، افزود: فقدان نگاه معنوی زندگی بشر را با چالشهای بزرگی مواجه کرده است؛ بالاخره ما بهعنوان انسانهای مسلمان، اعتقاداتی داریم و باور داریم که حیات انسان، فقط محدود به این جهان مادی نیست و با این طرز تفکر است که ارزشمندی شغلهایی نظیر پرستاری مشخص میشود.
وی در ادامه افزود: پرستاری، ستون فقرات خدمات پزشکی میباشد اگر پرستاری عملکرد صحیحی داشته باشد، بسیاری از مسائل و مشکلات حوزه بهداشت و درمان حل خواهد شد و اگر نگاه سلامتمحور داشته باشیم؛ خدمات پرستاری محور اصلی و ستون فقرات این خدمات در حوزه بهداشت و درمان است و این جایگاه مهم و حساس پرستاری را نشان میدهد.
وی یکی از حوزههای تأثیرگذاری پرستاران را درزمینه الگوسازی اجتماعی معرفی کرد و افزود: در کنار مسئولیت محوری شما عزیزان در حوزه درمان، یک مسئولیت مهم دیگر شما این است برای قریب 60 میلیون انسانی که ماهانه بهنظام سلامت مراجعه میکنند؛ الگوی رفتار و کردار اخلاقی باشید و اگر در این زمینه درست عمل کنید، جامعه و مردم را به سمت تعالی خواهید برد. وی نگاه انسانی و فراتر از آن، نگاه الهی را لازمه کار پرستاری معرفی کرد و گفت: به تعبیر حضرت امام خمینی (ره) تا خودمان را نسازیم، نمیتوانیم دیگران را بسازیم و تا مردم اصلاح نشوند، جامعه درست نخواهد شد؛ پس لازمه تأثیرگذاری بر مردم، خودسازی است و اینکه تلاش کنیم هر کاری که میکنیم خالصانه برای رضای خدا باشد.
وی با تقدیر از تلاش همه اعضای کادر درمان در دوران بحران کرونا، گفت: ما در این راه شهدای گرانقدری را تقدیم کردیم که امروز در خدمت خانواده شهیدان رامین عزیزی فر و فرحناز حسنی آذر هستیم که از خداوند مهربان میخواهم روح این عزیزان را در جوار رحمت و مغفرت خود قرار دهد. دکتر قناعتی با تقدیر مجدد از خدمات دلسوزانه پرستاران دانشگاه، گفت: از همه شما تقاضا دارم با دلسوزی، با مهربانی و با سعهصدر با بیماران رفتار کنید و در همه کارهایتان خدا را در نظر داشته باشید؛ پیگیر اخبار دانشگاه هم باشید زیرا کارهای بزرگی در دانشگاه در حال انجام است که انشاءالله با کمک هم بتوانیم دانشگاه را بهتر از قبل جلو ببریم و در پایان دوره مسئولیت، بتوانیم این امانت را به افراد شایستهتر تحویل دهیم. وی در پایان گفت: دوران مدیریت عمودی به پایان رسیده و همه شما در جایگاه خود مسئول و مدیر هستید؛ پس دست در دست هم کمک کنیم تا دانشگاهی بهتر و قویتر بسازیم که افتخار ایران و اسلام باشد.
در ادامه جلسه، حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی، ضمن خیرمقدم به میهمانان و پرستاران حاضر در مراسم و تبریک روز پرستار، گفت: بنده بهنوبهی خودم از تمامی زحمات و فداکاریهای شما احیاگران سلامت جامعه تقدیر و تشکر میکنم. شما عزیزان نمونههایی از فرشتگان هستید که به کمک و لطف فداکاری شما انسانهایی زنده میشوند و حقیقتاً خداوند باید در روز قیامت شما عزیزان را در بهشت برین خودش جای بدهد.
وی در ادامه افزود: روز پرستار صرفاً مخصوص خانمها نیست، بلکه آقایان پرستار زیادی هم داریم و هر دو بهیک میزان در خوشحالی و تقدیر این روز سهیم هستند، اما به خاطر وجود حضرت زینب (س) که رسالتهای فوقالعاده زیادی در طول عمر گرانبهایشان داشتند و تاریخ اسلام مدیون فداکاریها، عطوفت و رسالتهای بزرگ حضرت زینب (س) است، به همین خاطر روز ولادت این بانوی مکرمه را بهعنوان روز پرستار نامگذاری کردند.
ایشان در ادامه اظهار داشت: شما می دانید اگر در قرآن بخواهند ارزش والای یک شخص را با مثال توضیح دهند از اشخاص مختلفی استفاده میکنند. ازجمله مثالهایی که برای مؤمنان زدهشده تا ادامهدهندهی سبک زندگی آنها باشند، دو شخصیت به نامهای حضرت مریم (س) و همسر فرعون است. همینطور اگر بخواهند برای کافران، اشخاصی را مثال بزنند، دو شخصیت به نامهای همسر حضرت نوح و همسر حضرت لوط میباشد. جالب است که بدانید این دو شخصیت بااینکه در کنار شخصیتهای بسیار خوبی بودند اما، گمراه شده و نهایتاً به شخصیتهای بدی تبدیل شدند. این موضوع میتواند به اثبات وجود اراده در انسانها اشاره کند و انتخابکننده نهایی تمامی تصمیمات ما بر عهدهی خود ماست.
مسئول نهاد در خاتمه گفت: شما عزیزان باید نردبان آسمان باشید چراکه خداوند حسنهی شمارا بهقدری بزرگ قرار داده که اجر و پاداش کوچکترین کار شما چندین برابر بیشتر از ثواب بزرگترین کار در مشاغل دیگر است.
در ادامه مراسم، دکتر ناطقی، ضمن خیرمقدم به میهمانان و پرستاران حاضر در مراسم و تبریک روز پرستار، گفت: از وقتی که در معاونت دانشگاه مستقر شدم، متوجه شدم به لطف خدا، سازوکارهایی که در این دانشگاه مستقر هستند، چیدمان بسیار هوشمندانه و درستی صورت گرفته است و همین موضوع بسیاری از کارهای مارا تسهیل کرد.
وی در ادامه افزود: حقیقت این است که همهی عزیزانی که در ماجرای کرونا قدمی برداشتند، برای دیده نشدن و از روی اخلاص نهایت تلاش خود را کردند و بر این معتقد بودند که تنها کسی که باید این فعالیت هارا ببیند فقط خداوند متعال است. البته آنچه که باید دیده شود، دیده خواهد شد. به اقتضای موقعیت بسیار سختی که برای دنیا پیش آمده، رستگار نشدن در این گونه مشاغل کار بسیار سختی است. من امیدوارم که همهی ما قدر این فرصت هارا بدانیم و خدمتگزار واقعی باشیم.
در پایان پس از اجرای زنده موسیقی توسط سالار عقیلی، از خانوادههای شهدای سلامت و کادر پرستاری نمونه با اهدای هدیه، تقدیر و تشکر به عمل آمد.