1400/09/09
آیت‌الله قرهی: حد افراط‌وتفریط را بدانیم و روزبه‌روز به علم و آگاهی خود بیفزاییم
به همت مدیریت امور روحانیون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، وبینار مجازی با عنوان «اخلاق طلبگی در محیط دانشجویی» با حضور آیت‌الله قرهی، روز دوشنبه 8 آذر 1400 به‌صورت مجازی در سامانه اسکای‌روم دفتر نهاد برگزار شد.
آیت‌الله قرهی: حد افراط‌وتفریط را بدانیم و روزبه‌روز به علم و آگاهی خود بیفزاییم

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، وبینار مجازی با عنوان «اخلاق طلبگی در محیط دانشجویی» با حضور آیت‌الله قرهی ویژه ائمه جماعات دانشگاه، روز دوشنبه 8 آذر 1400 از ساعت 14:30 به‌صورت مجازی در سامانه اسکای‌روم دفتر نهاد برگزار شد.
در ابتدای جلسه آیت‌الله قرهی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) «أعدی عَدوِّکَ نَفسُکَ الَّتی بَینَ جَنبَیکَ - دشمن‌ترین دشمن تو، نفسی است که میان دو پهلویت قرار دارد» اظهار داشت: در مرحله اول باید باور کنیم که بیش از همه به تزکیه نفس نیاز داریم، چون انسان خودش را دوست دارد.
وی در ادامه گفت: اولین گام در محیط اجتماعی، چه دانشگاهی و چه حوزه، این است که هیچ‌گاه خود را برتر از دیگران ندانیم، حتی لحظه‌ای. یکی از چیزهای که باید مدنظر داشته باشیم این است که امور ما دست خداست، اگر این‌گونه باشد در هر محیطی که باشیم برای خدا کار می‌کنیم. کار اگر برای خدا باشد، همه شما را دوست خواهند داشت.
آیت‌الله قرهی در ادامه با اشاره به حدیثی از حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) «قَصَمَ ظَهْرِي عَالِمٌ مُتَهَتِّكٌ وَ جَاهِلٌ مُتَنَسِّكٌ - دو گروه پشت مرا شکست؛ یکی عالمی که از انجام گناه ابایی ندارد و دیگری جاهل زاهد پیشه و متعبد» گفت: طلبه وظیفه‌اش تبلیغ است، اگر دانشجو بداند هدف طلبه چیز دیگری است به او اعتماد نمی‌کند. آنچه که برای طلبه‌ها نیاز می‌باشد خداباوری است. معامله با خدا سود محض است. پس اگر کار برای خداست، توهین دیگران نباید تو را آزار دهد. وقتی که خدا را مدنظر گرفتیم دنبال این هستیم که مواظب باشیم اعمال و رفتارمان برای خدا باشد.
حد افراط‌وتفریط را بدانیم و روزبه‌روز به علم و آگاهی خود بیفزاییم و یکی دیگر از نکاتی را که در محیط اجتماعی، بالاخص در محیط علمی دانشگاهی بدانیم این است که وقتی مطالب علمی را مطالعه کردیم آنچه را حق است بگویم، منتهی، ذکاوت داشته باشیم که کجا، چه زمانی و چگونه بگوییم و به چه لسانی بیان کنیم مهم است.


نظرات کاربران
کد امنیتی