1400/08/04
دکتر سرو قامت: فضایل و جلوه‌های اجتماعی رسول اعظم (ص) موجب ارتقاء سطح فرهنگی مردم جامعه جاهلی به جامعه نبوی (مدنی) شد
به همت مرکز فرهنگی قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، کارگاه مجازی با عنوان «گذری بر زندگی اجتماعی پیامبر مهربانی‌ها» ویژه کارکنان و استادان دانشگاه، روز دو‌شنبه 3 آبان 1400 به‌صورت مجازی در سامانه اسکای روم دفتر نهاد برگزار شد.
دکتر سرو قامت: فضایل و جلوه‌های اجتماعی رسول اعظم (ص) موجب ارتقاء سطح فرهنگی مردم جامعه جاهلی به جامعه نبوی (مدنی) شد

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این کارگاه ساعت 13 روز دو‌شنبه 3 آبان 1400، با حضور دکتر حسین سرو قامت، مشاور عالی مرکز هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه به‌صورت مجازی در سامانه اسکای روم دفتر نهاد برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر سرو قامت، ضمن تبریک هفته وحدت، ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام صادق (ع)، به توصیف برخی از فضایل و جلوه‌های اجتماعی پیامبر اکرم (ص) که موجب ارتقاء سطح فرهنگی مردم جامعه جاهلی به جامعه نبوی (مدنی) شد، پرداخت.
وی در ادامه با اشاره به خصوصیات جامعه جاهلی گفت: زنده‌به‌گور کردن دختران، ازدواج جمعی و ردوبدل همسران خویش بین یکدیگر، جنگ‌های بسیار فجیع به‌خاطر کوچک‌ترین بهانه و اتفاق میان قبایل مختلف و بی‌شعوری، تنها برخی از خصوصیات جامعه جاهلی است.
ایشان در ادامه اظهار داشت: پیامبر اکرم (ص) در مدت‌زمان 23 سال، با استفاده از فضایل و خصوصیات والای خویش، فرهنگ مردمان جامعه جاهلی را به‌سوی فرهنگ جامعه نبوی (مدنی) سوق داد که به هفت مورد از بارزترین جلوه‌ها و خصوصیات زندگی او اشاره می‌کنم؛ پیامبر اکرم (ص) به اصلاح نیت‌ها و باطن مردم همت گماشت و از این طریق فرهنگ اخلاص را بین مردم جا انداخت. روحیه‌ی اخوت و برادری را بین مردم زنده و تقویت کرد. مردم را به دینی دعوت می‌کرد که جذابیت‌های بسیار خاص و متعددی داشت. همواره بااخلاق و آداب متعالی با مردم برخورد می‌کرد و از این طریق می‌توانست هرگونه تیپ شخصیتی را به راه حق و درست هدایت و اصلاح نماید. استعداد و ظرفیت جامعه را شناسایی کرده و از آن‌ها با توجه به ظرفیت‌های هر شخص به نفع خویش (در راه حق) استفاده می‌کرد. هیچ‌وقت دست از حقیقت‌جویی و حقیقت‌گویی نکشید و همواره به رعایت این دو مورد بین مردم توصیه و تأکید می‌کرد حتی اگر نتیجه‌اش تلخ و یا سخت باشد. همواره به دنبال خیرخواهی، حکمت و موعظه‌ی حسنه برای مردم بود.
ایشان در خاتمه گفت: متأسفانه سطح فرهنگی جامعه کنونی، به‌قدری ضعیف شده که مجدداً نیازمند این ابزار و سازوکارها هستیم تا آن را ارتقاء دهیم.


نظرات کاربران
کد امنیتی