به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این مراسم پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشا روز شنبه 1 مهر 1400 با حضور دکتر شیراوژن، معاون فرهنگی وزیر بهداشت، حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر صادقیان، معاون امور دانشجویی و دکتر شریفی، معاون پژوهشی امور بینالملل دانشگاه و حضور پرشور دانشجویان در نمازخانه خوابگاه دمشق دانشجویان بینالملل برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی ضمن تبریک ایام ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) به دانشجویان، حضور در جمهوری اسلامی را برای آنها غنیمت شمرده و در حق آنها دعا کرد.
ایشان در ادامه با اشاره به آیه 36 سوره نحل «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ فَمِنْهُمْ مَنْ هَدَى اللَّهُ وَمِنْهُمْ مَنْ حَقَّتْ عَلَيْهِ الضَّلَالَةُ فَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ»، اظهار داشت: پیامبران وقتیکه ظهور میکنند به خاطر برانگیختگی که درونشان ایجاد میشود، جهان را به گونه ایی دیگر میبینند و میتوانند حقایق جهان را درک کنند و نه تنها ظاهر، بلکه اعماق وجودی انسان ها را هم میبینند، بنابراین تمامی تلاششان را میکنند تا انسانهای دیگر را در درک این حقیقت شریک کنند. یکی از ویژگی مشترک تمامی پیامبران این است که همگی میفرمایند «ای انسان بنده خدا باشید.»
وی در ادامه با اشاره به این سؤال که چرا خداوند از انسانها درخواست بندگی کرده است، گفت: ما برای این به این دنیا آمدهایم و سفری را آغاز کردهایم که با قدمنهادن در مسیر خدا و ارتقاء اندیشههایمان با درک حقایق پنهان از دیدگانمان به زیبایی و تعالی برسیم. انسان بنده، انسانی آزاد و عدالتطلب است. اما انسان برده، انسانی است که هر روز با خدایان مختلفی سروکار دارد. برای انسان مرگ معنا ندارد، چراکه ما برای ابدیت آمدهایم و فقط در انتهای سفر دنیوی به جهانی دیگر منتقل خواهیم شد. ایشان در ادامه افزود: اگر خواستید در کشورهایتان دین اسلام را تبلیغ کنید، باید ترتیبی را رعایت کنید؛ برای این کار در مرحله اول باید محور اصلی صحبتتان، دعوت به توحید و بندگی خداوند باشد و در مرحله بعدی باید به نفی خدایان دیگر و اجتناب از طاغوت اشاره کنید. نمیشود که ما بهعنوان مبلغ دین اسلام به قسمتی از آیه عمل کنیم ولی به قسمت دیگر همان آیه عمل نکنیم.
وی در ادامه با اشاره به این سؤال که چرا نام موسی در قرآن همواره همراه با چهار شخص دیگر بکار رفته است، گفت: در قرآن بیشترین اسم پیامبری که بهکاررفته، نام حضرت موسی (ع) است و همواره اسم این حضرت با نام اشخاصی همچون فرعون، هامان، قارون و ... بکار رفته است، به این خاطر که در این دنیا وقتی توحید را مطرح کنید چهار دسته افراد، در مقابل شما مقاومت و دشمنی خواهند کرد که در ادامه به معرفی هر یک میپردازم: گروه اول حکام مستبد هستند، گروه دوم سودجویان فرصتطلبی هستند که از ایجاد فاصله بین انسانها به منافع خودشان میرسند، گروه سوم افرادی هستند که از طریق رباخواری به ثروتهای کلان رسیدهاند و نهایتاً گروه چهارم راهبان و عالمان ظاهرفریبی هستند که در لباس معنویت به انسانهای دیگر ظلم و ستم میکنند، هر شخصی که انسانها را به خداوند دعوت میکند باید از این چهار دسته اجتناب و با آنها مقابله کند.
مسئول نهاد در خاتمه گفت: شما باید موسی (امام زمان) زمانه خود را بشناسید و در مسیر پیروی از ایشان قدم بگذارید و مطمئن باشید که قطعاً پیروزی و سعادت برای شماست، چراکه این وعده خداوند به همگان است.
در ادامه برنامه، دکتر شیراوژن، معاون فرهنگی وزیر بهداشت ضمن تبریک ایام ولادت به دانشجویان حاضر در مراسم، گفت: همه ما بهنوعی فرزندان معنوی پیامبر محسوب میشویم. شما دانشجویان باید با نیت پاک و الهی تحصیل کنید تا زمانی که به کشورهای خودتان برمیگردید از جانودل به هموطنان خویش خدمترسانی کنید.
وی در ادامه گفت: در این زمانه اگر بخواهیم که در مسیر موفقیت حرکت کنیم باید تمامی اختلافات و درگیریهای داخلی را کنار بگذاریم و باهم در مسیر وحدت، ثابتقدم باشیم.
ایشان در ادامه از دانشجویان خواست تا مشکلات دانشگاهی و خوابگاهی خودشان را مطرح کنند تا انشاءالله بتواند هر یک از این مشکلات را پیگیری و برطرف کند.
در ادامه این مراسم، مهدی دردشتیان مداح اهل بیت، به مولودیخوانی پرداخت و در پایان با کیک از دانشجویان پذیرایی شد.