1400/05/06
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: برای انتخاب درست، باید فهم درست از قوانین هستی زندگی و علم به شرایط و موارد درباره انتخاب داشت
به همت مدیریت هم‌اندیشی استادان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه مجازی هم‌اندیشی استادان با عنوان «غدیر و نظام علوی» روز سه‌شنبه 5 مرداد به‌صورت مجازی در سامانه اسکای‌روم دفتر نهاد برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: برای انتخاب درست، باید فهم درست از قوانین هستی زندگی و علم به شرایط و موارد درباره انتخاب داشت

به گزارش روابط‌عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، روز سه‌شنبه 5 مرداد 1400، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی در جلسه هم‌اندیشی استادان دانشگاه، با اشاره به نامه امیرالمؤمنین به مالک‌اشتر، گفت: اولین دستوری که حضرت امیرالمؤمنین به مالک می‌دهد برای کارگزاران حکومتی؛ رعایت تقوا، توصیه به کتاب قرآن و دستورات و سنت الهی می‌باشند. در ادامه حضرت امیر می‌فرماید که انبیاء و پیامبران آمدند تا ما را عاقل کنند، شکوفا کنند و انسان را برانگیزانند و رشد بدهند.
ایشان در ادامه به بحث انتخاب در تمام امور پرداخت و با اشاره به اینکه همه می‌خواهند انتخاب درست کنند اما ممکن است گاهاً انتخاب اشتباه داشته باشند، گفت: برای انتخاب درست باید فهم درست از قوانین هستی زندگی و علم به شرایط و موارد درباره انتخاب داشت؛ لذا فهم درست، مسئله بسیار مهمی است.
وی در ادامه اظهار داشت: همه انسان‌ها عقل مشترک دارند، این عقل جزئی است، مانند اینکه چگونه زنده بمانیم، دشمن را دفع کنیم و... که در پس آن یک معدن عقلی عمیق داریم، این دست خود افراد است و باید آن را برانگیخت تا انسان رشد کند. این عقل دوم معدنی است که انسان می‌تواند در راه درست یا غلط استفاده کند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی در ادامه تصریح کرد: غدیر برای این بود که این عقل تبدیل به معدن طلا شود. غدیر برای تعیین مسیر رشد انسانی بود. خداوند در قرآن در آیات غدیر می‌فرماید امروز دین را کامل کردم، این یعنی جامعه با قرآنِ تنها کامل نمی‌شود و باید مجری قرآن باشد.
ایشان نهج‌البلاغه را تنها بخشی از سخنان امیرالمؤمنین دانست و گفت: اکثر سخنان امیرالمؤمنین در همان چهار سال حکومت ایشان است. اگر امیرالمؤمنین 25 سال دیگر سر کار بودند نهج‌البلاغه ایشان هم چندبرابر می‌شد. اگر امامان دیگر هم بر مسند امور بودند، قطعاً دانش و رشد بشر چندین برابر بود. روایتی است که می‌گوید تا پیش از ظهور تنها 2 علم از 27 علم کشف شده و مابقی در زمان ظهور امام خواهد بود، این یعنی غدیر برای رشد علم و انسانی جامعه بود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، با اشاره به آیه 55 سوره المائده، «إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ - سرپرست و دوست شما فقط خدا و رسول اوست و مؤمنانی [مانند علی بن ابی طالب اند] که همواره نماز را برپا می دارند و در حالی که در رکوعند [به تهیدستان] زکات می دهند.» گفت: خداوند در این آیه صفت سومی بیان می‌کند که مختص امیرالمؤمنین است که این زکات دادن در حال رکوع است.
ایشان در ادامه اظهار داشت: در این دوران ما نمی‌توانیم کسی مثل علی داشته باشیم، اما می‌توانیم نشانه‌ها را تطبیق دهیم و بدانیم که چگونه می‌توان احکام و اخلاق قرآنی را در جامعه برقرار کرد. خدا می‌خواهد جامعه مؤمنین با هم متحد باشند و یک نشانه آن عقد اخوت در روز غدیر است که جامعه اسلامی را برادر ایمانی می‌داند. در جامعه اگر بناست نیروهای جامعه متحد شوند، باید یک قدرت متمرکز صالح که در اسلام ولی مؤمنین است باشد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی در خاتمه گفت: اگر انسان هر شب نماز بخواند، هر روز را روزه بگیرد، حج ادا کند و به بینوایان کمک کند، اما ولایت ولی الهی را نداشته باشد و همه کارهایش را با راهنمایی او انجام ندهد، خداوند این عبادت‌های او را نمی‌پذیرد. چون خداوند مؤمن جامع‌نگر می‌خواهد و این مسیر رشد و تعالی جامعه اسلامی خواهد بود.


نظرات کاربران
کد امنیتی