به گزارش روابطعمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، روز سهشنبه 21 اردیبهشت 1400، حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی در پنجمین جلسه ضیافت اندیشه قرآنی استادان دانشگاه، با اشاره به نامه امیرالمؤمنین به مالکاشتر، گفت: سازمان ملل این نامه را بهعنوان اولین منشور مدیریت منتشر کرد. این نامه بهنوعی صراط المستقیم است و راهنمایی برای مدیران ما خواهد بود. نامه امیرالمؤمنین پس از ترور مالکاشتر، به دست معاویه افتاد و وقتی این نامه را مطالعه میکرد به عمروعاص میگفت هر کس دنیا میخواهد باید این نامه را بخواند و هر کس آخرت میخواهد باید این نامه را بخواند.
وی در ادامه اظهار داشت: امیرالمؤمنین در ابتدای نامه، خود را بنده خدا معرفی میکند. ایشان در این نامه 4 برنامه راهبردی؛ اقتصاد و ایجاد ثروت، تأمین امنیت، علم و فرهنگ و اصلاح وضعیت فرهنگی و اعتقادی مردم و پیشرفت، توسعه و آبادانی کشور را بهعنوان مسئولیتهای اساسی کشور عنوان میکند.
ایشان در ادامه افزود: این نشان میدهد که در نگاه واقعبینانه امیرالمؤمنین، مردم باید در دنیا با امکانات مناسب، بدون دغدغه مالی و با رفاه به دنبال آموزش، علم، فرهنگ و اعتقادات باشند. هر کدام از این 4 مورد نقص داشته باشند، مانعی برای رشد، توسعه و پیشرفت یک جامعه خواهد بود.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی این 4 مؤلفه را برای برنامهریزی هر حکومتی لازم خواند و گفت: هر کاندیدای ریاستجمهوری در برنامههایش باید به این 4 راهبرد بپردازد.
وی در ادامه اظهار داشت: امیرالمؤمنین اولین و مهمترین مسئله را تقوای الهی حاکمان میداند. مسئول حکومتی ابتدا باید بتواند خودش را مدیریت کند. وقتی امیرالمؤمنین خود را بنده خدا خطاب میکند، نشان میدهد که اگر حاکم اسلامی خود را بنده خدا بداند و ملاحظه خدا را کند، ملاحظه مردم را هم خواهد کرد. انسان باید بنده خدا باشد، نه برده مقام و منصب و ...
ایشان در خاتمه گفت: امیدوارم در این ماه مبارک تمرین تقوای الهی کرده باشیم. انسانی که از مال حلال خود به دستور خدا نهی میشود و مردم را یاری میدهد، متقی است و ملاحظه خدا را میکند. این یعنی در ماه رمضان انسان تمرین تقوا میکند، تمرین نخوردن، تمرین نگهداشتن زبان و ...