به گزارش روابطعمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، روز دوشنبه 20 اردیبهشت 1400، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر معصومی در آخرین جلسه از سلسله مباحث معرفتی قرآن و در ادامه مباحث جلسه قبل درباره جامعه آرمانی، به بیان پایههای این آرمانشهر قرآنی پرداخت و گفت: امربهمعروف و نهیازمنکر بهعنوان یکی از این پایهها، مهمترین مطلب در تفکر دینی است.
ایشان در ادامه تعریف دقیق امربهمعروف را حل مسئله دانست و تنها تذکر دادن بهعنوان رفع تکلیف را نادرست و درک درست امربهمعروف را احساس مسئولیت در برابر مشکل جامعه و پیداکردن بهترین راهحل و انجام آن به بهترین شیوه عنوان کرد.
وی در ادامه اظهار داشت: پایه دیگر جامعه آرمانی قرآنی، «آزادی» است. انسان موجودی دوبعدی است. هم ملکوتی، هم مادی و حیوانی است. یعنی دو میل متفاوت در وجود انسان وجود دارد. انسان مختار است و پذیرفته که خودش برای سعادت خود تصمیم بگیرد.
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر معصومی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: برخی از انسانها روح بزرگشان بر تصمیمات آنها غلبه میکند و به سمت ملکوت میکشاند و برخی جسمشان غلبه میکند و روح را به تنزل میدهد. به همین دلیل باید مراقب باشیم جامعه از نظر مادی به نقطهای برسد که تأمین نیازهای ابتدایی انسانها آنقدر سخت نشود که مسائل ملکوتی و روح و عزت جامعه را از بین ببرد؛ لذا از بین بردن فقر در جامعه قرآنی بسیار اهمیت دارد. جامعه باید هم برای مشکلات مالی و هم مسائل معنوی چارهاندیشی کند و به هر دو جنبه اهمیت دهد.
ایشان در پایان با اشاره به نیازهای مختلف روحی دانشجو از جمله بعد غریزی شهوانی و روحی و عبادی، گفت: پرداختن به این نیازها و پیگیری و حل این موضوعات از طریق هدایتگری بسیار اهمیت دارد. اگر بپذیریم که انسان مختار است، آنگاه به نقش خود در این جامعه پی خواهیم برد و خواهیم دید که نقش اساسی ما در این جامعه آگاهیبخشی و روشنگری و هدایتگری است و نمیشود با اجبار مانع تخلفات انسانها شد؛ باید این جامعه را از درون آگاه کرد.