به گزارش روابطعمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، روز دوشنبه 13 اردیبهشت 1400، حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی در جلسه نهم از سلسله مباحث معرفتی قرآن در ادامه بحث جلسات قبل مبنیبر اخلاق کارگزاران، به بررسی نامه امیرالمؤمنین و توصیهها و دستورات امام برای ویژگیهای شخصیتی مدیران پرداخت و گفت: در این نامه، ویژگیهایی چون مبارزه با هوای نفس، پیگیری و تبعیت از دستورات قرآن و… بیان میشود و حضرت میفرماید بدان قبل از تو کسانی مدیریت میکنند و درباره تو مانند مدیران قبلی سخن میگویند، تو نظرات مردم را بشنو و آنها را مدنظر بگیر تا روشها را اصلاح کنی.
ایشان در ادامه تصریح کرد: توصیه بعدی امیرالمؤمنین بازهم به خود مدیر جامعه است و برخی ویژگیهای دیگر مدیر جامعه اسلامی را میشمارد؛ مانند دوست داشتن مردم، رحمت، محبت و لطف به مردم، مراقبت از ضرر نرساندن به بیتالمال و جامعه، با گذشت باشد و عفو کند، اینها همه مشخصات یک مدیر شیعه علی ابن ابیطالب است. اما برخی را میبینیم که وقتی مدیر میشوند مانند گرگی هستند که به گله حمله میکند و به مردم آسیب میزنند. این مدیر فرصتطلب است و عاشق قدرت. مدیر باید بر اساس دین رفتار کند و خود را مرتباً به رخ نکشد، نباید خود را آقای مردم بداند. زیرا زیرمجموعه خود تشخیص میدهد که اگر کسی کاربلد و خوب باشد خود مردم او را عزیز خواهند کرد. امام راه چاره این غرور را دقت در عظمت خداوند و جهان هستی میداند، خدایی که خالق جهان هستی است، چون با محبت و گذشت با مخلوقات خود سخن میگوید و اگر بخواهد دلها را به سمت مؤمنین هدایت میکند.
وی نماز را یک تمرین بندگی در برابر قدرت متعال خدا دانست و گفت: نماز، غرور و هیجانات مادی را از انسان دور کرده، عقل از دست رفته را برمیگرداند و انسان را عاقل میکند. امیرالمؤمنین انسان مغرور را شایسته مدیریت نمیداند. دوری از خود بزرگبینی یکی از الزامات شخصی یک مدیر است.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی در پایان به بخش دیگری از نامه امیرالمؤمنین پرداخت و انصاف در اجرای حق و عدالت بودن را مهمترین ویژگی یک مسلمان بیان کرد.
ایشان مهمترین مانع عدالت را فساد و رانتهای نامتعارف عنوان کرد و اظهار داشت: جهتگیری برنامههای حکومت باید عدالتگستر باشد. مدیر یک جامعه نباید دنبال رضایت یک عده خواص باشد، عموم مردم باید رضایت داشته باشند.