به گزارش روابطعمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، روز یکشنبه 12 اردیبهشت 1400، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر معصومی در چهارمین جلسه ضیافت اندیشه قرآنی استادان دانشگاه، با اشاره به اینکه تقوا و پارسایی مبنای خوشبختی انسان است، گفت: از نظر اسلام تقوا به معنای جدایی از جامعه نیست و اتفاقاً اسلام یک دین کاملاً اجتماعی است. حتی مراسمی مانند اعتکاف هم باید در مساجد جامع و بهصورت جمعی باشد و این تقوا باید در متن زندگی اجتماعی باشد.
ایشان در ادامه اظهار داشت: امام علی (ع) حدود 110 ویژگی برای متقین ذکر کردهاند. دانستن این اوصاف از آن جهت مهم است که انسان تلاش میکند خودش را به این اوصاف متصل کند. اگر ما تمام اوصاف متقین را دستهبندی کنیم میتوانیم خودمان را بررسی کنیم که آیا اهل تقوا هستیم یا خیر.
وی افزود: اگر خلقیات ما تغییر پیدا کند رفتارهای ما هم تغییر میکند. مسیر درست نظام آموزشی در اسلام اینگونه است که ابتدا باید باورها تغییر کند و تحت تأثیر آن خلقوخوی انسان تغییر کند، در نهایت رفتار انسان تغییر میکند.
ایشان در ادامه سخنان خود اظهار داشت: متقین آنقدر دنیا برایشان کماهمیت است که اصلاً دنیا را نمیبینند، چه برسد به آن که برای به دست آوردنش دست به گناه بزنند. انسانی که آرمانش این باشد فرشتگان در هنگام ورود به بهشت بر او سلام بدهند، بسیار راحت میتواند تقوا ورزی کند.
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر معصومی در پایان خاطرنشان کرد: لازمهی پارسایی، عشق و شیدایی است.