به گزارش روابطعمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، روز یکشنبه 12 اردیبهشت 1400، حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی در جلسه هشتم از سلسله مباحث معرفتی قرآن با اشاره به موضوع کارگزاران حکومت اسلامی، گفت: شب گذشته در اولین شب قدر، شبی که تقدیر انسانها رقم میخورد و عجیبتر اینکه خداوند در یک برنامهریزی الهی و چگونگی کارگزاری است.
وی به چهار مسئله مهم حکومتداری در نامه امیرالمؤمنین به مالک در جلسه قبل اشاره کرد و گفت: مدیر جامعه باید ابتدا خودش را بسازد و این خودسازی از جنبههای مختلف مانند اخلاق و تواناییها و.. است.
ایشان در ادامه به این سخن امیرالمؤمنین اشاره میکند که میفرماید هیچکس خوشبخت نمیشود مگر به اتکا و اتباع و پیروی از خدا و اتکای به انسانیت، اخلاق و تقوا و هیچ انسانی به بدبختی نمیرسد مگر اینکه خداوند انسانیت، تقوا و اخلاق را انکار کند و اینجاست که انسان به شقاوت میرسد. این وعده الهی است که هرکسی خدا را یاری کند خداوند او را یاری میکند.
وی در ادامه اظهار داشت: امیرالمؤمنین در ادامه غلبه بر شهوت را دیگر ویژگی مدیر حکومت اسلامی معرفی میکند و با بیان اینکه نفس انسان بهنوعی ساخته شده که دنبال غرایض باشد تأکید میکند، مخصوصاً غرایض و رفتار حیوانی انسان باید کنترل شود. اگر نفس را رها کند تبدیل به خطرناکترین حیوان و یا موجود میشود، بخصوص اگر قدرت را تصاحب کند. امام میفرماید مراقب شهوات و هوای نفس خود باش. اگر کسی ببیند نمیتواند مانع هوای نفسانی خود باشد نباید مسئولیت بپذیرد و جامعه هم نباید چنین افرادی را به مسئولیت بگمارد.
ایشان در ادامه سخنان خود گفت: امام علی (ع) در ادامه توصیه خود به مدیر جامعه اسلامی بیان میکند که مردم همان گونه تو را مورد بررسی و نظردهی قرار میدهند که تو درباره مسئولین قبلی سخن میگفتی، نظر میدادی و فکر میکردی. مردم تو را با آنها مقایسه میکنند. پس پای سخن مردم بنشین و به سخنانشان گوش کن.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی با بیان این مطلب از مدیران میخواهد که باید همیشه در حال نظرسنجی درست و دقیق از مردم باشند تا مشکلات را شناسایی و برطرف کنند.