به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، روز سه شنبه 7 اردیبهشت 1400، آیتالله رضوانی در سومین جلسه ضیافت اندیشه قرآنی استادان دانشگاه گفت: انسان اگر اخلاق نداشته باشد حیوان درنده و خطرناکی است و انسان منهای اخلاق، حیوانی بیش نیست. در سوره های شمس و اعلی خداوند متعال چندین سوگند مطرح می کند و با این قسم ها می فرماید کسانی رستگارند که تزکیه نفس داشته باشند. در سوره اعلی خداوند متعال قدمی فراتر نهاده و می فرماید معنا و مفهوم عبودیت و ذکر خدا، اخلاق است.
ایشان در ادامه اظهار داشت: اخلاق تغییر پذیر و تربیت پذیر است و ممکن است از مسیر غلط به مسیر صحیح بیاید و یا برعکس پس از عمری حرکت در مسیر درست با اغواهای شیطانی خسر الدنیا و الآخره شوند.
وی تصریح کرد: برگشت از مسیر غلط به مسیر درست در اولین قدم نیاز به توبه دارد. بجز معصومین همه انسان ها همیشه در معرض خطا هستند، لذا همیشه توبه بر همه لازم است.
آیتالله رضوانی در ادامه گفت: اولین قدم حقیقت توبه است، به معنای بازگشت از گناه به پاکدامنی و بازگشت از معصیت به بندگی.
وی با اشاره به اینکه توبه عمومیت دارد، عنوان کرد: همه گناهان می توانند مشمول توبه شوند. ضمن آنکه در هر زمانی انسان توبه حقیقی کند پذیرفته است بجز وقتی که توبه از جنبه اختیار به شرایط اضطرار نرسد. یعنی کسی که بتواند گناه کند و نکند می تواند توبه کند، اما اگر بدون اختیار باشد پذیرفته نیست.
آیتالله رضوانی در بخشی دیگری از سخنان خود به ارکان توبه پرداخت و گفت: پشیمانی نسبت به گذشته، ترک گناه در آینده، جبران آثار گناه و پرداخت حق الناس، رعایت حق الله و دو شرط دیگر شروط کمال توبه است؛ آن مقدار گوشت بدن که از گناه روییده باید با سختی آب کند و لذت های گناه را از خود دور کند تا انسان به درجه محبوبیت خداوند برسد.
آیتالله رضوانی در پایان سخنان خود به برخی از آثار توبه مانند محبوبیت در نزد خدا اشاره کرد و اظهار داشت: خداوند به هنگام توبه، همه گناهان انسان را از بین می برد و به تعداد گناهانی که فرد تواب انجام داده تبدیل به حسنات می کند.