به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، روز سه شنبه 31 فروردین 1400، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر محمدی آشنانی در اولین جلسه ضیافت اندیشه قرآنی استادان دانشگاه گفت: سه پرسش در عالم وجود دارد؛ هدف خداوند متعال از خلق نظام هستی چیست؟ هدف برانگیختن انبیاء الهی چیست؟ هدف زندگی من به عنوان انسان چیست؟ شهید مطهری می گوید ظاهر این سه پرسش متفاوت است اما در باطن یکیست. قرآن دلیل خلق جهان هستی را نشان دادن توحید به جهانیان می خواند.
ایشان در ادامه اظهار داشت: در پاسخ به سوال دوم باید گفت انبیاء آمده اند تا انسان را هدایت کنند و آنچه در باطن انسان است را آشکار کنند.
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر محمدی آشنانی در ادامه گفت: انسان از موقعی که در وجود مادر در حال تکامل است تا بعد از ولادت و زمانی که از دنیا می رود در حال سیر و رشد کردن است و به موجود دیگری تبدیل می شود. در این مدت هم از نظر جسمی هم از نظر دانش و روحی تغییر می کند و تکامل پیدا می کند. هدف نهایی خلقت انسان عبودیت و بندگی خداست.
وی در ادامه افزود: عبادت ها دائماً مقصود انسان از خلقتش را به او یادآوری می کند و جنبه های شرک را از زندگی انسان می گیرد. خداوند و انبیاء الهی ظرفیت های روحانی انسان را معرفی و متجلی می کنند و عبادت نوعی اخلاص را در انسان جلوه می دهد.
ایشان در پایان گفت: مهمترین نکته بحث امروز این است که ما همیشه در محضر خداییم. وجود انسان نوریست که آن نور به دلیل اتصال به مبداء هستی است و هدف نهایی عبادت، قرب واقعی به خداوند است.