به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه مجازی هماندیشی با عنوان «افول آمریکا ، تجربه مذاکره» از ساعت 13 روز سهشنبه 2 دی 99 با شرکت قریب 100 تن از استادان دانشگاه بر بستر سامانه اسکای روم دفتر نهاد برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر سیدیاسر جبرائیلی، رییس مرکز ارزیابی و نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با عرض خداقوت به فعالان عرصه سلامت و مبارزه با کرونا؛ گفت: آمریکا امروز درگیر بی سابقه ترین بحران سیاسی و بی ثباتی خودش از زمان جنگ داخلی دهه 1860 میلادی تا امروز است. ما در یک طرف جریان لیبرال سرمایه داری را به رهبری حزب جمهوری خواه می بینیم و در طرف دیگر، جریان لیبرال سوسیالیست یا گلوبالیست ها به رهبری حزب دموکرات.
وی در ادامه با اشاره به موضوع جلسه گفت: یک نکته مهم این است که عده ای تصور می کنند دعوایی که الان در آمریکا هست، دعوای ترامپ است بخاطر اینکه رأی نیاورد و جنگی را برای بقاء در قدرت شروع کرده است، این خیلی ساده انگاری است. بجز معدود جمهوری خواهانی که از ترامپ تبری جستند و گفتند با حزب مقابل و بایدن کنار بیاییم، تعداد قابل توجهی از شخصیت های مؤثر جمهوری خواه در ایالات مختلف از ترامپ حمایت کردند و شخصیت های مهمی مثل رندپال بیانیه دادند که ما ششم ژانویه انتخابات و آراء را به چالش می کشیم.
ترامپ نمی خواهد تسلیم شود، برنامه تظاهرات ششم ژانویه مصادف با 17 دی ماه را اعلام کرده و احتمال اینکه حکومت نظامی اعلام کند زیاد است.
وی در ادامه اظهار داشت: ترامپ باشد یا بایدن مهم نیست و تفاوتی هم ندارد، آنچه مهم است، این است که آمریکای پس از انتخابات سوم نوامبر (سیزده آبان) دیگر آمریکای سابق نیست. چند ماه قبل از انتخابات، آقای جان پادسکا که مشاور هیلاری کلینتون بود توسط سی ان ان اعلام کردند اگر ترامپ در انتخابات پیروز شود، به دنبال تجزیه سه ایالت غربی آمریکا خواهیم بود و ما سه ایالت آمریکا را جدا خواهیم کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: چند روز پیش هم حزب جمهوری خواه تگزاس بیانیه داد که در فرایند رأی گیری خلاف قانون اساسی عمل شده و پیشنهاد دادند که ایالت های موافق قانون اساسی با هم جمع شده و کشور جدیدی را تشکیل دهند.
دکتر سیدیاسر جبرائیلی در ادامه با اشاره به بی سابقه بودن بحث تجزیه آمریکا؛ گفت: اعتراض های پیش از این همگی چون مردمی بوده و مردم هم رهبر نداشتند، و جنگ بین مردم و حاکمیت بود، حاکمیت آمریکا ظرفیت سرکوب کردن این اعتراضها را به راحتی دارد و اعتراضها با همه وسعتشان سرکوب شده است. ولی نزاع امروز آمریکا درون حاکمیت آمریکا است، نه بین ترامپ و بایدن.
ایشان در ادامه اظهار داشت: نمی شود قضاوت و پیش داوری کرد، چون تغییر و تحولات فرایند دارد و در هر فرایندی شروع و قدرتش خیلی مهم است. ولی من عمیقاْ معتقدم آمریکا روی ثبات را نخواهد دید تا نوبت به این برسد که با ایران و برجام چه کند.
دکتر سیدیاسر جبرائیلی در ادامه با اشاره به اینکه، آمریکا مشکلات دیگری هم دارد؛ گفت: از 320 میلیون نفر در آمریکا، تعداد 53 میلیون گرسنه وجود دارد. این وضع آمریکاست، حالا با این آمریکای محتضر باید مذاکره کرد و به او امتیاز داد؟!
رییس مرکز ارزیابی و نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در خاتمه با اشاره به تحریم های ایران گفت: تحریم دردی بود که ما را متوجه بیماری اقتصادمان کرد، اقتصاد ما بیمار بود، ولی نمی دانستیم و تحریم ما را متوجه این بیماری کرد.