فایل صوتی
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه مجازی هماندیشی استادان با موضوع «تابآوری پرستاران در محیط درمان» از ساعت 13 روز سهشنبه 25 آذر 99 با شرکت قریب 65 تن از استادان دانشگاه بهصورت آنلاین و بر بستر سامانه اسکای روم دفتر نهاد برگزار شود.
در ابتدای این جلسه حجتالاسلاموالمسلمین دکتر جمشید معصومی، عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی و معاون پژوهشی مدرسه عالی شهید مطهری با اشاره به تعریف تابآوری و اینکه چگونه میتوان تاب آور شد اظهار داشت: فرد باید بتواند قوام و سلامت روانی خود را در مواجهه با سختیها حفظ کند.
وی با اشاره به تفاوت تابآوری با صبر، گفت: صبر، بیشتر تحمل کردن را القا میکند ولی تابآوری به مدیریت مشکلات ورود میکند یا ظرفیت بازگشتن از دشواری پایدار و توانایی در ترمیم خویشتن در مشکلاتی است که استمرار دارد.
وی در ادامه اظهار داشت: تابآوری، توانایی مقابله با شرایط دشوار و پاسخ انعطافپذیر به شرایط زندگی است. این کمک میکند از تعصبات خشک خارج شویم.
استادیار دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان ویژگیهای فرد تاب آور گفت: انسان تاب آور خودآگاه است، خودش و هیجانات خود را میشناسد، چون قرار است خودش را مدیریت کند، پس به شناخت خود نیاز دارد؛ همچنین علت این احساسات را میداند و خودش را مدیریت میکند، میداند مقابل چه چیزی حساس است و تحملش را از دست میدهد.
وی افزود: یکی دیگر از ویژگیهای انسان تاب آور این است که متناسب با رفتارهای دیگران تصمیم میگیرند؛ مثلاً اگر میداند حرفی دیگران را ناراحت میکند و به هم میریزد، آن حرف را نمیزند؛ همچنین فرد تاب آور موانع و مشکلات را بخشی از زندگی میداند و خود را مسئول شرایط خود میداند و دیگران و جامعه را سرزنش نمیکند.
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر معصومی برنامهریزی برای رفع موانع و مشکلات و هدفگذاری برای زندگی را ویژگی دیگری از افراد تاب آور دانست و افزود: کسی که فلسفه خلقت را میداند و زندگی دنیایی را حیات در رحم دوم بداند؛ و بداند که باید در اینجا تکامل پیدا کند و رنج هم بخشی از این فرآیند تکامل است؛ تابآوری در او پدیدار خواهد شد.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه، مشکلات فرصت هستند، گفت: از ایجاد فرصت باید استفاده کرد.