به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه اول کارگاه آنلاین «تعامل دوستداشتنی»، با محوریت مسائل مرتبط با زندگی مشترک از ساعت 19:30 الی 21 روز یکشنبه 11 آبان 99 بر بستر سامانه اسکای روم دفتر نهاد برگزار شد.
در این جلسه دکتر سعید عزیزی، روانشناس و کارشناس مسائل خانواده با اشاره به اینکه اولین آسیب بحران عاطفی در زنان، به وجود آمدن افسردگی مزمن در آنان است؛ گفت: «اختلال خواب»، «تنبلی، بیرمقی و بیتحرکی»، «بیانگیزگی»، «عدم نشاط» و «افکار منفی» از نشانههای افسردگی در بانوان است و چنانچه این نشانهها را در یک زن مشاهده کنیم باید نگران او باشیم.
وی با بیان اینکه نیاز عاطفی بانوان در دو مقوله «درک» و «محبت» تعریف میشود؛ گفت: درک هر عملی است که خود عمل نمود عاطفی ندارد ولی نتیجه آن، حس عاطفی القا میکند مثل مسئولیتپذیری مرد، توجه به فرزندان، گوش دادن فعالانه به همسر و ... است؛ همچنین یکی از مواقعی که خانمها نیاز به درک از سوی آقایان دارند در دوران بارداری و زایمان است که موضوع افسردگی پس از زایمان هم پیش میآید و واقعاً باید آن را جدی گرفت؛ چون اگر خانم درک و حمایت همسرش را نداشته باشد این افسردگی میتواند خیلی شدید باشد و عواقب بسیار ناگواری داشته باشد.
وی با تقسیمبندی محبت به دو دسته «لفظی (کلامی)» و «رفتاری (عملی)»؛ گفت: محبت هر عملی است که خودش نمود عاطفی دارد مثل ابراز عشق و علاقه و خرید هدیه برای همسر؛ همچنین بهتر است آقایان در حضور فرزندان نسبت به همسر خود ابراز علاقه کنند و از نوشتن نامه و ارسال پیامک عاشقانه به همسر خود غافل نشوند.
دکتر عزیزی در خاتمه جلسه گفت: هر کاری را که خواستید برای همسرتان انجام دهید برای آسمان همسرتان انجام دهید؛ آسمان مینویسد و جبران خواهد کرد.