1399/08/06
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: اگر بتوانیم مسائل فرهنگی را در قالب آموزش‌های علمی منتقل کنیم، دانشگاه، فرهنگ‌ساز خواهد شد
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در دیدار با معاونین و مدیران گروه آموزشی دانشکده طب ایرانی بر لزوم تغییر نگرش در مورد اقدامات فرهنگی تأکید کرد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: اگر بتوانیم مسائل فرهنگی را در قالب آموزش‌های علمی منتقل کنیم، دانشگاه، فرهنگ‌ساز خواهد شد
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید قریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با همراهی حجت‌الاسلام‌والمسلمین غفاری، معاون نهاد، روز دوشنبه، پنجم آبان 99 با حضور در دانشکده طب ایرانی، با معاونین و مدیران گروه‌های آموزشی این دانشکده دیدار کرد.
در این نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین قریشی فعالیت‌های دانشکده طب ایرانی را با توجه به نوپا بودن این دانشکده قابل‌توجه دانست و گفت: طب سنتی بعد از دوران قاجار رو به افول گذاشت و مورد بی‌مهری واقع شد؛ نگاه استعماری و غرب‌زدگی باعث شد که بسیاری از علوم انسانی نیز با چنین سرنوشتی مواجه شوند و از نگاه به داشته‌های خود در این سرزمین غافل شویم.
مسئول نهاد در ادامه با تأکید بر این‌که دانشکده طب ایرانی حرف بسیاری در زمینه‌های مختلف برای گفتن دارد؛ افزود: آنچه ما سنت این سرزمین می‌شماریم از دانشمندانی چون ابن‌سینا و رازی شکل گرفته است. در میان مفاهیم دینی، نشانه‌های بسیاری هست که معیار عقلی دارند و آن زمان که با زبان علم بیان می‌شود، ایمان افراد را می‌افزاید؛ چراکه به تعبیر آیت‌الله جوادی آملی، هر آنچه عقلانی باشد، اسلامی نیز هست.
حجت‌الاسلام سیدقریشی در ادامه بر ضرورت تغییر در نگاه به مسائل فرهنگی تأکید کرد و گفت: تجربه 40 ساله ما نشان می‌دهد که باید یک بازنگری کلی در اقدامات فرهنگی خود داشته باشیم و اینکه صرفاً برگزاری مراسم مذهبی را کاری فرهنگی بدانیم کارگشا نیست؛ بلکه باید کار فرهنگی به‌عنوان روح کارهای روزمره ما تعریف شود یعنی بپذیریم که وقتی یک پزشک طب سنتی دقایق طولانی برای بیمار وقت می‌گذارد و می‌کوشد سبک و شیوه زندگی او را اصلاح کند، این هم کار فرهنگی است و نباید علم را از امور فرهنگی جدا کرد زیرا این جداسازی‌ها، مشکلات فرهنگی را حل نخواهد کرد و اگر بتوانیم مسائل فرهنگی را به‌وسیله آموزش‌های علمی منتقل کنیم، دانشگاه فرهنگ‌ساز خواهد شد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در پایان رویکرد دانشکده طب ایرانی در نگاه جامع به انسان را ستود و افزود: طبیبان الهی در پی این بودند که انسان را به هدف‌های والاتر انسانی برسانند و انسان را از مرزهای تن فراتر می‌دیدند. امیدوارم دانشکده طب ایرانی هم که مسئولان و استادانی دغدغه مند دارد بیش‌ازپیش در این مسیر گام بردارد و شکوفاتر شود؛ ان‌شاءالله مشکلاتی که در مسیر این دانشکده بوده و هست و جفاهایی که در حق این دانشکده و طب سنتی وارد شده است نیز با معرفی و شناخت بیشتر جامعه با رویکردهای آن، برطرف خواهد شد.
پیش از سخنان مسئول نهاد، دکتر حسین رضایی زاده، رئیس دانشکده طب ایرانی ضمن خیرمقدم به مسئول و معاون نهاد، به ارائه گزارشی از اقدامات دانشکده طب ایرانی پرداخت و گفت: دانشکده طب ایرانی بر اساس نتایج فرآیند ارزیابی عملکرد سال 1398، در دستگاه‌های اجرایی استان تهران در شاخص‌های اختصاصی موفق به کسب رتبه عالی و امتیاز کامل شده است.
وی در ادامه، با تمرکز بر فعالیت‌های دانشکده در دوران همه‌گیری کرونا، از برگزاری بزرگ‌ترین کنفرانس آنلاین با موضوع طب تلفیقی و اقدامات بالینی با موضوع کووید 19 در دانشکده طب ایرانی، برگزاری 9 وبینار مشترک با موضوع همه‌گیری کرونا با کشور چین و WHO و تولید محتواهای علمی و زیرساخت‌های آموزش مجازی در این دوران خبر داد.
دکتر رضایی زاده روند فعالیت‌های دانشکده طب ایرانی را در راستای دستیابی به دانشگاه نسل سوم بیان کرد و در پایان از احداث پردیس مشترک طب ایرانی با دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی خبر داد و این همگرایی را با هدف هم‌افزایی دانش و امکانات با حفظ استقلال ماهیت دو دانشکده عنوان کرد.
در ادامه دکتر محمدحسین آیتی، مدیر گروه آموزشی تاریخ پزشکی دانشکده طب ایرانی با بیان این مطلب که نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران، همواره مشی منطقی، منصفانه و به‌دوراز افراط‌وتفریط داشته است، گفت: این نهاد همواره بازوی حمایتی برای ریاست دانشگاه و معاونت فرهنگی بوده است.
دکتر آیتی با یادآوری نقشی که جنبش عدالت‌خواه دانشجویی در نقد کارآمد داشته است، بر لزوم احیای کرسی‌های آزاداندیشی و بسترسازی برای انتقادهای سازنده تأکید کرد.
در ادامه زهرا حسینی تبار، مسئول امور اداری دانشکده طب ایرانی با بیان تأکید مقام معظم رهبری بر فرهنگ‌سازی برای دوران پساکرونا، از جای خالی هیئت‌های اندیشه‌ورز سخن گفت.
حسینی تبار بر لزوم هدایت دانشجویان در مسیر انقلابی گری با تکیه بر بصیرت، اقدام و عمل و تولید محتوای فرهنگی درست تأکید کرد.
دکتر آرمان زرگران، مشاور بین‌الملل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با تأکید بر لزوم شناسایی دانشجویان مستعد و دغدغه مند و بسترسازی برای فعالیت‌های آن‌ها در حوزه‌های فرهنگی و مذهبی، افزود: در دانشکده طب ایرانی به‌واسطه حضور دانشجویان مذهبی، بستر قوی‌تری برای این فعالیت‌ها وجود دارد. در هیچ‌یک از رشته‌های پزشکی مانند طب ایرانی، چنین ماهیت فرهنگی وجود ندارد. طب سنتی پیوست فرهنگی را همراه خود دارد. در سایر کشورهایی که چنین مکاتب پزشکی دارند، به این بسترهای فرهنگی بسیار توجه می‌شود.
این عضو هیئت‌علمی گروه آموزشی تاریخ پزشکی، در ادامه افزود: رشته تاریخ پزشکی بیش از آنکه دانش باشد، فرهنگ است. در این رشته از مفاخر فرهنگی، پیشینه تمدنی و آموزه‌های فرهنگی بهره می‌بریم و این عرصه می‌تواند سلاحی قدرتمند برای مقابله با هجمه‌های فرهنگی باشد.
دکتر لیلا شیربیگی، معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی در ادامه جلسه، با بیان این مطلب که ساختن فرهنگ برای نسل هوشمند امروز، کاری بسیار پیچیده است، بر لزوم اتخاذ روش‌های نوین و کاربردی در فرهنگ‌سازی تأکید کرد.
در ادامه دکتر میثم شیرزاد، عضو هیئت‌علمی دانشکده طب ایرانی، در خصوص نقش طب سنتی در تحول اقتصادی کشور گفت: تفاوت جدی که رشته طب سنتی با سایر رشته‌ها دارد این است که خاستگاه آن در این سرزمین است. بهره‌گیری از گیاهان دارویی در چرخه تولید داروهای گیاهی و فرآورده‌های طبیعی و حتی صادرات آن‌ها، تحول اقتصادی بزرگی در ارتباط با صنعت موجب می‌شود.
دکتر شیرزاد پیرامون نقشی که طب سنتی می‌تواند در فرهنگ‌سازی در جامعه ایفا کند، چنین گفت: همواره سازوکارهایی برای گسترش فرهنگ بومی در جامعه وجود داشته است، اما امروز می‌بینیم که بخشی از مردم با شیوه مرسوم فرهنگ‌سازی ارتباط برقرار نمی‌کنند. نقشی که طب سنتی در تغییر و اصلاح سبک زندگی مردم ایفا می‌کند، می‌تواند در کنار درمان بیماران، بخش زیادی از این فرهنگ‌سازی را به انجام برساند. تقویت طب سنتی دانشگاهی، می‌تواند باعث تقویت فرهنگ در کشور شود.


نظرات کاربران
کد امنیتی