1399/07/03
دکتر سید محسن فاطمی: برای اثرگذاری، درمان و فرهنگ‌سازی باید شناخت دقیق و عمیق در ابعاد هیجانی از مخاطب داشت
به همت مدیریت هم‌اندیشی استادان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه مجازی هم‌اندیشی با موضوع «تحليل روان‌شناختی ذهن تجربى - هيجانى و آثار آن در تغيير و تحول، درمان و فرهنگ‌سازی» برگزار شد.
دکتر سید محسن فاطمی: برای اثرگذاری، درمان و فرهنگ‌سازی باید شناخت دقیق و عمیق در ابعاد هیجانی از مخاطب داشت
فایل صوتی
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه مجازی هم‌اندیشی با موضوع «تحليل روان‌شناختی ذهن تجربى - هيجانى و آثار آن در تغيير و تحول، درمان و فرهنگ‌سازی» از ساعت 11 روز چهارشنبه دوم مهرماه 99 با شرکت قریب 100 تن از استادان دانشگاه بر بستر سامانه اسکای روم دفتر نهاد برگزار شد.
در این جلسه، دکتر سید محسن فاطمی، فوق دکترای روانشناسی از دانشگاه هاروارد و عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد، با بیان اینکه دو سیستم بنیادی در ادراک و پردازش اطلاعات توسط انسان مورداستفاده قرار می‌گیرد؛ گفت: وقتی از پردازش اطلاعات و ادراک در انسان حرف می‌زنیم، دو سیستم اصلی موردتوجه است؛ سیستم خرد محور (rational) و سیستم تجربی و عاطفی (experimental) که در فرهنگ دینی ما عقل، مفهوم گسترده‌تر و فراتر از عقل نظری موردبررسی قرار می‌گیرد.
وی افزود: برای اصلاح سیستم هیجانی و تجربی سه مسیر اصلی وجود دارد؛ اول اینکه بتوانیم سیستم استدلالی را برای آموزش سیستم تجربی به‌کارگیریم؛ دوم اینکه بتوانیم فراهم آورنده تجربیات اصلاحی عاطفی در سطح تجربی باشیم و درنهایت با سیستم تجربی، با ابزار و زبان و در بستر خودش ارتباط بگیریم که زبان سیستم تجربی، استعاره، تصویرسازی و روایت‌های عام و خیال است.
وی افزود: این سه مسیر، چارچوب خوبی در روان درمانگری ایجاد می‌کنند.
دکتر فاطمی با بیان اینکه سیستم خرد محور و عقل‌گرا در فهم سیستم تجربی نقش مهمی دارد؛ گفت: باید توجه داشت که برای اثرگذاری، درمان و فرهنگ‌سازی باید شناخت دقیق و عمیق در ابعاد هیجانی از مخاطب داشت.
وی در خاتمه گفت: درمانگری که با فضای فرهنگی مخاطب آشنا نیست و به context اجتماعی و فرهنگی مخاطب توجه نداشته باشد؛ نمی‌تواند تأثیر خوبی بر او بگذارد.


نظرات کاربران
کد امنیتی