1399/04/25
برگزاری جلسه آنلاین دانش‌افزایی استادان دانشگاه با موضوع بلایا و تأثیرات اجتماعی آن با محوریت کرونا
به همت مدیریت هم‌اندیشی استادان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه آنلاین دانش‌افزایی استادان دانشگاه با موضوع بلایا و تأثیرات اجتماعی آن با محوریت کرونا برگزار شد.
برگزاری جلسه آنلاین دانش‌افزایی استادان دانشگاه با موضوع بلایا و تأثیرات اجتماعی آن با محوریت کرونا
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این جلسه از ساعت 11 روز سه‌شنبه 24 تیر 99 در سالن شورای دانشکده بهداشت، همچنین بر بستر سامانه اسکای روم دانشگاه برگزار شد.
در این جلسه دکتر عباس تقی زاده، عضو هیئت‌علمی دانشکده بهداشت در ابتدای سخنان خود گفت: امروز 3 موضوع را باهم بحث خواهیم کرد؛ یکی بلایا و چرایی آن‌هاست، محور بعدی اثر متقابل بلایا و مسائل اجتماعی با تمرکز بر شهر تهران است و موضوع پایانی، درس آموخته‌های اجتماعی از کروناست.
وی در ادامه با بیان اینکه بلایا و حوادث، هرروز افزایش پیدا می‌کنند؛ گفت: بامطالعه جوامع مشاهده می‌کنیم که حوادث و بلایا به‌خصوص بلایایی که در ارتباط با تغییر اقلیم است؛ در حال افزایش است که دلایل این افزایش بلایا، یکی افزایش جمعیت، خصوصاً در مناطق شهری است؛ دلیل دیگر مخاطرات تکنولوژی است و دیگری ارتباط مستقیم بین جمعیت سالمند مخصوصاً در کشورهای صنعتی با میزان خسارت‌هایی که ناشی از حوادث است.
وی در ادامه گفت: لازم است با دو مفهوم کاملاً آشنا شویم. مفهوم اول پیامدهای تقلید گرایی است که این رویکرد درگذشته‌ها هم بود. رویکرد بعدی که در دنیا الآن با آن مواجه هستیم، رویکرد سلامت‌محور مدیریت حوادث است که نقش و وظیفه ما را به‌عنوان افرادی که در حوزه سلامت فعالیت می‌کنیم را بسیار حساس‌تر و سنگین‌تر می‌کند.
دکتر تقی زاده در ادامه تصریح کرد: مفهوم بعدی مؤلفه‌های اجتماعی است که در شهر تهران داریم. موضوع اول بحث بلایا و شهرنشینی است. گسترش بی‌رویه شهر تهران نشان می‌دهد که ما به استقبال خطر می‌رویم. عمده‌ترین نگرانی ما در بحث زلزله، همین گسل‌هایی هستند که در جنوب و شمال تهران وجود دارند. موضوع دوم بحث بلایا و توسعه نامتقارن است که این توسعه در مکان‌هایی اتفاق می‌افتد که زیرساختی ندارد و همین ساخت‌وساز روی گسل‌هاست. موضوع سوم بحث بلایا و اقتصاد است. میزان مرگ‌های ناشی از بلایا در کشورهای فقیر، 6 برابر کشورهای با درآمد بالاست. این نشان می‌دهد که فقر چقدر می‌تواند خسارت‌ها را افزایش دهد. موضوع دیگر از عوامل اجتماعی بلایا، موضوع حمل‌ونقل است. الآن در بحث کرونا می‌بینید که ما در مترو، اتوبوس و تاکسیرانی چقدر مشکل حمل‌ونقل داریم. بلایا می‌توانند موجب کاهش یا افزایش تقاضای سفر شوند. تغییر رفتارهای ترافیکی را ایجاد کنند و همین‌ها می‌توانند معضلاتی را برای ما ایجاد کنند.
ایشان در ادامه اظهار داشت: موضوع مسکن و سرپناه مسئله دیگر اجتماعی است که اثر متقابل آن را باید ببینیم. یکی از مشکلاتی که ما الآن در کرونا با آن مواجه هستیم، بحث افراد بی‌سرپناه است. قرار است که آن‌ها بیرون نیایند، از طرفی ما ناچار هستیم سرپناه‌هایی که آن‌ها را نگهداری می‌کنند خلوت کنیم که این‌یک چالش است.
موضوع آخر درس آموخته‌های باندمی کووید 19 است که شامل موضوعات «مدیریت و شایستگی مدیران»، «کرونا و تاب‌آوری مردم و نظام سلامت»، «کرونا و نهادینه‌سازی مشارکت‌های مردمی»، «حفاظت از سرمایه‌های انسانی»، «مدیریت مدیاهای اجتماعی» و «کرونا و زندگی مجازی» است.


نظرات کاربران
کد امنیتی