1399/02/29
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: مراسم احیا و دعاهای واردشده برای شب‌های قدر به ما کمک می‌کند کبریایی شویم
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، به بیان نکات موجود در دعای روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان پرداخت.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: مراسم احیا و دعاهای واردشده برای شب‌های قدر به ما کمک می‌کند کبریایی شویم
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در سخنرانی روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان، ضمن شکرگزاری درک شب قدر امسال گفت: امیدوارم خداوند متعال عاقبت نیکویی را در این ماه برای همه ما رقم‌زده باشد.
وی افزود: واقعاً شب قدر از عجایب جهان هستی است؛ اینکه در این شب چه اتفاقاتی در جهان هستی می‌افتد و چه موجوداتی – نظیر ملائکه و روح - از عالم ماورا به سمت زمین گسیل می‌شوند ازجمله مسائلی است که ما علم کمی نسبت به آن‌ها داریم.
وی با اشاره به اینکه دنیا محل گذر ماست و نباید از آن به‌عنوان جایگاه دائمی و مکان قرار یا د کنیم گفت: مولانا می‌گوید «هر نفس آواز عشق می‌رسد از چپ و راست / ما به فلک می‌رویم عزم تماشا که راست ** ما به فلک بوده‌ایم یار ملک بوده‌ایم / باز همان‌جا رویم جمله که آن شهر ماست ** خود ز فلک برتریم وز ملک افزون‌تریم / زین دو چرا نگذریم منزل ما کبریاست ** گوهر پاک از کجا عالم خاک از کجا / بر چه فرود آمدیت بار کنید این چه جاست» پس ما از برای جهان دیگری هستیم و باید از خدا بخواهیم که این توفیق را به ما بدهد که بتوانیم با سربلندی از این مسیر عبور کنیم و یکی از چیزهایی که در این مسیر به ما کمک می‌کند همین مراسم احیا و همین دعاهاست که به ما کمک می‌کند کبریایی شویم و آماده سکنی در منزل و مأوای ابدی خود شویم.
مسئول نهاد در ادامه با اشاره به دعای روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان «اللّٰهُمَّ اغْسِلْنِى فِيهِ مِنَ الذُّنُوبِ، وَطَهِّرْنِى فِيهِ مِنَ الْعُيُوبِ، وَامْتَحِنْ قَلْبِى فِيهِ بِتَقْوَى الْقُلُوبِ، يَا مُقِيلَ عَثَراتِ الْمُذْنِبِينَ - خدایا، در این ماه از گناهانم شست‌وشویم ده و از عیب‌ها پاکم کن و دلم را به پرهیزکاری دل‌ها بیازمای، ای نادیده‌گیرنده لغزش‌های اهل گناه» گفت: یکی از مهم‌ترین چیزهایی که باید بشوییم، سوابق ماست چراکه اگر با این سوابق به قیامت برویم با مشکلات زیادی مواجه می‌شویم.
وی افزود: یکی از اشکالات بزرگ ما این است که عیوب خود را نمی‌بینیم یا کمتر از آن حدی که هست می‌دانیم و بعضاً دوستان هم به دلایلی این عیوب را به ما تذکر نمی‌دهند، درحالی‌که یکی از وظایف مؤمن این است که آینه برادر مؤمن خود باشد و به او در مورد عیوبش هشدار و تذکر دهد.
وی دعا و قرآن را شاخصی برای شناسایی نقاط ضعف و عیوب انسان برشمرد و افزود: یکی دیگر از اشکالات ما این است که بعضاً عیوب خود را حسن می‌دانیم و شاخص درستی برای شناختن عیوب خود نداریم که در این وضعیت، رجوع به ادعیه و آیات قرآن می‌تواند شاخص مناسبی برای شناخت عیوب ما باشد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی امتحان شدن انسان در برابر گناه را یکی دیگر از خواسته‌های امام در این دعا معرفی کرد و گفت: یکی دیگر از توفیقات انسان این است که بتواند در برابر وسوسه گناه و لغزش، خود را نگه دارد و به تعبیری ترمزهای تقوای او در برابر پرتگاه‌های گناه به‌خوبی عمل کند.
وی افزود: از خدا می‌خواهیم به‌حق این ایام مبارک ما را از گناهان غسل بدهد، عیوب ما را پاک کند و به قلوب ما نور تقوا ارزانی بدارد.


نظرات کاربران
کد امنیتی