1399/02/20
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: یکی از صفات انسان‌های صالح، خشوع و خوف‌ورجای آنان است
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، به بیان اثرات خشوع و خوف‌ورجا در زندگی مؤمنان پرداخت.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: یکی از صفات انسان‌های صالح، خشوع و خوف‌ورجای آنان است
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در سخنرانی روز دوازدهم ماه مبارک رمضان با اشاره به فراز « وَ الَّذينَ يُؤْتُونَ ما اتَوْا وَ قُلُوبُهُمْ وَجِلَةٌ اَنَّهُمْ اِلى‏ رَبِّهِمْ راجِعُونَ، وَ مِنَ الَّذينَ يُسارِعُونَ فِى الْخَيْراتِ وَ هُمْ لَها سابِقُونَ. اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلى‏ مُحَمَّدٍ وَ الِهِ، فى كُلِّ وَقْتٍ وَ كُلِّ اَوانٍ، وَ عَلى‏ كُلِّ حالٍ عَدَدَ ما صَلَّيْتَ عَلى‏ مَنْ صَلَّيْتَ عَلَيْهِ، وَ اَضْعافَ ذلِكَ كُلِّهِ بِالْاَضْعافِ الَّتى لا يُحْصيها غَيْرُكَ، اِنَّكَ فَعّالٌ لِما تُريدُ - آن عبادى که هر چه دارند درراه حق مى‏بخشند درحالی‌که قلوبشان از اندیشه بازگشت به حضرت ربّ ترسان است و از کسانى که به‌جانب خیرات مى‏شتابند و بدان سبقت مى‏گیرند. بار خدایا بر محمد و آلش درود فرست، در هر وقت و هر زمان و در هر حالى، به‌اندازه درودى که به هر کس دیگر فرستاده‏اى و چند برابر آن درودها که احدى را قدرت برشمردن آن نباشد، همانا آنچه را تو بخواهى انجام مى‏دهى.» از دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه، گفت: دنیای ما دنیای کوتاهی است و ابدیت در پیش روی ماست و به بیان امیرالمؤمنین جای تعجب است که انسان برای این دنیای فانی تلاش کند و دنیای باقی و ابدی را فراموش کند.
وی در ادامه گفت: افراد صالح صاحبان بهشت هستند؛ یعنی افرادی که اهل صلح و صلاح و نیکی هستند در بهشت و انسان‌های بدکار در جهنم و عذاب خواهند بود و این شرایط ابدی و دائمی خواهد بود.
مسئول نهاد افزود: یکی از صفات انسان‌های صالح این است که دائم در حال خوف‌ورجا هستند یعنی در عین اینکه کارهای شایسته و نیک انجام می‌دهند؛ دائماً در این نگرانی هستند که آیا به‌درستی به وظیفه خود عمل کرده‌اند یا خیر و تا زمانی که این نگرانی مقدس در وجود انسان باشد، تلاش می‌کند که تا به بهترین وجه از فرصت‌های خود استفاده کند.
وی با اشاره به اینکه خداوند اساس دنیا را بر مبنای همین خوف‌ورجا قرار داده است؛ گفت: یکی از اثرات این خوف و خشیت این است که انسان ارزش خود را می‌فهمد و دین فروشی نمی‌کند؛ زیرا اعتقاد دارد در این نظام هستی، قاضی خودش شاهد است.
وی افزود: اثر دیگر این خوف و خشیت این است که حرف خدا و پیامبر بر دل انسان اثر می‌گذارد و از گمراه شدن می‌ترسد؛ درحالی‌که انسان گناهکار نسبت به انحراف بی‌تفاوت است و موعظه و نصیحت بر او تأثیری ندارد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی با تأکید بر اینکه انسان همواره در معرض لغزش است؛ گفت: انسان باید مراقب باشد تا اعمال نیک او با گناهانی نظیر ریا، کبر، منت و ... از بین نرود؛ زیرا انسان همیشه در معرض لغزش است و ممکن است زمانی متوجه شود که هیچ اندوخته و توشه‌ای برای خود ندارد.
وی در خاتمه با توصیف صلوات امام در فراز پایانی این دعا گفت: از خدای بزرگ می‌خواهیم به برکت این ماه، این ایام را ایام خشوع و رستگاری ما قرار دهد.


نظرات کاربران
کد امنیتی