1399/02/17
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: اگر انسان بتواند با مسائل معنوی قوت خود را بالا ببرد، آنگاه می‌تواند کارهای فوق‌العاده‌ای انجام دهد
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، به بیان تأثیر قوای معنوی در موفقیت‌های انسان پرداخت.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: اگر انسان بتواند با مسائل معنوی قوت خود را بالا ببرد، آنگاه می‌تواند کارهای فوق‌العاده‌ای انجام دهد
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در سخنرانی روز یازدهم ماه مبارک رمضان با اشاره به فراز « اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلى‏ مُحَمَّدٍ وَ الِهِ، وَ امْحَقْ ذُنُوبَنا مَعَ امِّحاقِ هِلالِهِ، - وَ اسْلَخْ عَنّا تَبِعاتِنا مَعَ انْسِلاخِ اَيّامِهِ، حَتّى‏ يَنْقَضِىَ عَنّا وَ قَدْ صَفَّيْتَنا فيهِ مِنَ الْخَطيئآتِ، وَ اَخْلَصْتَنا فيهِ مِنَ السَّيِّئاتِ. اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلى‏ مُحَمَّدٍ وَ الِهِ، وَ اِنْ مِلْنا فيهِ فَعَدِّلْنا، وَ اِنْ زُغْنا فيهِ فَقَوِّمْنا، وَ اِنِ اشْتَمَلَ عَلَيْنا عَدُوُّكَ الشَّيْطانُ فَاسْتَنْقِذْنا مِنْهُ. اَللَّهُمَّ اشْحَنْهُ بِعِبادَتِنا اِيّاكَ، وَ زَيِّنْ اَوْقاتَهُ بِطاعَتِنا لَكَ، وَ اَعِنّا فى نَهارِهِ عَلى‏ صِيامِهِ، وَ فى لَيْلِهِ عَلَى الصَّلوةِ وَالتَّضَرُّعِ اِلَيْكَ وَ الْخُشُوعِ لَكَ، وَ الذِّلَّةِ بَيْنَ يَدَيْكَ، حَتّى‏ لا يَشْهَدَ نَهارُهُ عَلَيْنا بِغَفْلَةٍ، وَ لا لَيْلُهُ بِتَفْريطٍ. اَللَّهُمَّ وَ اجْعَلْنا فى سآئِرِ الشُّهُورِ وَ الْاَيّامِ كَذلِكَ ما عَمَّرْتَنا، وَاجْعَلْنا مِنْ عِبادِكَ الصّالِحينَ الَّذينَ يَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَ هُمْ فيها خالِدُونَ - بارالها بر محمد و آلش درود فرست و همراه با به سر آمدن ماه رمضان گناهان ما را به سر بر و با سپرى شدن روزهاى پایانی‌اش پى‏آمدهاى گناهانمان را از ما برگیر تا در حالى از ما بگذرد که ما را از خطاها و لغزش‏ها خالص نموده و از گناهان پاک فرموده باشى. بار خدایا بر محمد و آلش درود فرست و چنانچه ما در این ماه منحرف شویم تو تعدیلمان کن و اگر از راه درستى بگردیم تو استوارمان ساز و اگر دشمنت شیطان بر ما مسلط گردد تو ما را از او رهایى ده. بارالها این ماه را از عبادتمان سرشار ساز و اوقاتش را به طاعتمان از تو زینت‌ده و در روزش ما را به روزه داشتن و در شبش ما را به نماز و زارى و خشوع در برابر خود و خوارى به محضرت یارى فرما. تا روزش شاهد غفلت ما و شبش گواه تقصیر ما نباشد. بار الها ما را در همه ماه‌ها و روزها تا زمانى که زنده‏مان مى‏دارى این‌چنین قرار ده و ما را از عباد شایسته خود گردان که بهشت را به میراث برند و در آن جاودان باشند.» از دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه، گفت: یکی از اوصاف انسان مؤمن این است که با نمره منفی از دنیا نرود که این مستلزم این است که از خدا بخواهد که گناهان او را ببخشاید و از فرصت ماه مبارک رمضان برای پاک شدن از گناهان خود استفاده کند.
وی در ادامه گفت: همه ما اراده‌هایی داریم که بر اساس امیال ما تعریف می‌شود و میل ما به هر سمتی که باشد، اراده و توان ما به آن سمت خواهد رفت؛ ازاین‌رو یکی از مسائلی که اما از خدا می‌خواهد این است که امیالش را به‌سوی خوبی‌ها سوق دهد و اگر احیاناً میل به گناه در وجودش شکل گرفت، آن میل را از بین ببرد که از این بیان می‌فهمیم امیال انسان نیز در ید قدرت خداوند متعال است.
مسئول نهاد با اشاره به اینکه علاوه بر امیال، قوت انسان نیز در اختیار خداست؛ گفت: قوت انسان هم به مسائل مادی مانند غذا و خواب و تفریح و ... و هم فراتر از آن به مسائل معنوی مانند نماز و روزه و دعا و ... بستگی دارد و اگر انسان بتواند با مسائل معنوی قوت خود را بالا ببرد، آنگاه می‌تواند کارهای فوق‌العاده‌ای انجام دهد.
وی در ادامه با اشاره به آیه «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ ...- و در برابر آنان آنچه در قدرت و توان دارید آماده کنید ...» گفت: اینکه در این آیه به آمادگی در برابر دشمن تأکید می‌شود، علاوه بر تجهیز امکانات و تجهیزات، به تقویت مسائل معنوی هم اشاره دارد که تأثیر عوامل معنوی را ما در دوران دفاع مقدس به‌کرات مشاهده کردیم و دیدیم که باوجود کمبود امکانات و تجهیزات نظامی ما در مقابل دشمن، رزمندگان ما با قدرت معنوی و روحی، پیروزی‌های بزرگی به دست آوردند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی در خاتمه گفت: از خدا بخواهیم به ما توفیق دهد که در این ماه بیشتر با او باشیم، از فرصت ماه رمضان برای خودسازی استفاده کنیم، نماز شب و دعا را فراموش نکنیم و با نزدیک شدن به خدا، هوشیار شویم؛ همچنین از خدا می‌خواهیم که حال خوب این ماه را در طول سال حفظ کنیم و خدا ما را در زمره بندگان صالح خود و در جوار خود، در فردوس برین جای دهد.


نظرات کاربران
کد امنیتی