1398/10/10
برگزاری نشست هم‌اندیشی استادان دانشگاه علوم پزشکی تهران با موضوع تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
به همت مدیریت هم‌اندیشی استادان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، نشست هم‌اندیشی استادان دانشگاه علوم پزشکی تهران با موضوع تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برگزار شد.
برگزاری نشست هم‌اندیشی استادان دانشگاه علوم پزشکی تهران با موضوع تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، نشست هم‌اندیشی استادان دانشگاه علوم پزشکی تهران با موضوع تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی از ساعت 13 روز دوشنبه 9 دی 98 در سالن شورای معاونت غذا و داروی دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدوی سیرت، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن گرامیداشت حماسه «نهم دی» گفت: در مرور حماسه 9 دی چند مؤلفه مهم را مشاهده می‌کنیم که یکی از ویژه‌ترین این مؤلفه‌ها، بدون فراخوان و دعوت بودن این گردهمایی بزرگ بود.
وی افزود: چنانچه جهت‌گیری معنوی خوبان جامعه نبود، قطعاً حرکت عظیم مردم به نتیجه مطلوب نمی‌رسید که این اصل در منابع روایی ما هم وجود دارد که هر حرکت و جنبش مثبتی در جامعه تحت تأثیر خوبان و اهل علم آن جامعه به وجود می‌آید کما اینکه هر شکست و ناکامی هم در اثر خطا و اشتباه این بزرگان رقم خواهد خورد.
معاون نهاد با اشاره به اینکه در جریان حماسه 9 دی قلوب مردم به حقایق انقلاب اسلامی روشن‌شده؛ گفت: همه ما در خصوص این حماسه تکلیف و وظیفه‌ای داریم و باید این حرکت عظیم را برای نسل جوان و اهل دانش این مملکت تبیین کنیم اما لازمه این امر این است که خودمان به معرفت و شناخت لازم از این رویداد رسیده باشیم تا بتوانیم در جامعه دانشگاهی اثرگذار باشیم.
وی در خاتمه با اشاره به برنامه‌ریزی دشمن برای ضربه زدن به نظام اسلامی گفت: هدف برخی از افراد مؤثر در فتنه، ایجاد شکاف عمیق بین مردم و حاکمیت و درنهایت سقوط نظام سیاسی کشور بود که بحمدالله حضور مردم در 9 دی، مشت محکمی بر دهان این فتنه انگیزان بود.
در ادامه برنامه دکتر ابراهیم متقی، عضو هیئت‌علمی گروه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به کتاب «مانیفست کمونیست»، اثر کارل مارکس گفت: مارکس در این کتاب –که با استقبال خوبی در جامعه دانشگاهی مواجه شده بود – با اشاره به اینکه ابزارهای مادی، موتور محرک جامعه هستند؛ سیر تحول جوامع را در 6 دوره تاریخی تقسیم می‌کند که دوره اول دوره کمون اولیه، دوره دوم برده‌داری، دوره سوم اقتصاد فئودالیته، دوره چهارم سرمایه‌داری، دوره پنجم نظام سوسیالیستی و دوره ششم دوره برخورداری مردم به‌واسطه توسعه تکنولوژی خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، این بیانیه را مانیفست مربوط به انقلاب اسلامی معرفی کرد و گفت: تحلیل من این است که بیانیه گام دوم یک نوع مانیفست مربوط به انقلاب ایران است و همان‌طور که در مانیفست کمونیستی، به 6 دوران تاریخی تقسیم‌بندی شده، این بیانیه هم دوران تاریخی خاص خودش را دارد.
وی با توصیف دوران تاریخی ایران گفت: دوره اول مربوط به گذشته تاریخی این کشور است، دوره بعدی دوران اسلام سیاسی است که در این دوره بنا به نظر علما، حکومت غیردینی، حکومت فاسد است، در دوره بعد رادیکال شدن تحولات سیاسی و اجتماعی شدن مطالبات است و پس‌ازاین دوره است که انقلاب اسلامی به پیروزی می‌رسد و طی یک دوره 4 تا 5 ساله انقلاب اسلامی به‌عنوان یک حکومت تثبیت می‌شود.
استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به تغییر سبک زندگی مردم از سال‌های پایانی جنگ گفت: در سال‌های پایانی دهه 60 و هم‌زمان باسیاست‌های اقتصادی جدید دولت که مبتنی بر توسعه اقتصادی و تعامل با نظام جهانی بود، به‌تدریج سبک زندگی مردم تغییر کرد.
وی دوره بعدی را دوران پس از سال 2000 میلادی معرفی کرد که در این دوره به‌واسطه خلأ قدرت در منطقه، حضور نیروهای بیگانه در جوار کشور افزایش پیدا کرد و شرایط جدیدی برای کشور ایجاد کرد.
دکتر متقی با بیان اینکه برای گام دوم انقلاب هم 7 دوره تعریف‌شده است؛ گفت: بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب، اصلی‌ترین شاخص تمدن سازی، علم و پژوهش است کما اینکه با بررسی آرا و نظرات رهبر معظم انقلاب در دوران مختلف مشاهده می‌شود که این تأکید روی پژوهش در بیانات ایشان به‌وفور وجود دارد.
وی در خاتمه تمدن سازی را مصداقی از ایجاد آرمان‌شهر انسان‌ها معرفی کرد و گفت: اعتقاد به ساختن آرمان‌شهر (اتوپیا) یکی از بنیان‌های فکری شیعه است و این نگاه و این امید که او خواهد آمد، یک امیدواری برای ما به وجود می‌آورد و نیروی محرک ما برای کار خواهد بود.


نظرات کاربران
کد امنیتی