1398/09/16
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: تا زمانی که آموزش‌های ما منجر به فرهنگ‌سازی نشود، اتفاقی نخواهد افتاد
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در دیدار با اعضای هیئت‌رئیسه و مدیران گروه‌های آموزشی دانشکده توان‌بخشی، بر نقش آموزش در تأثیرگذاری اقدامات فرهنگی تأکید کرد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: تا زمانی که آموزش‌های ما منجر به فرهنگ‌سازی نشود، اتفاقی نخواهد افتاد
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و به نقل از روابط عمومی دانشکده توان‌بخشی، نشست اعضای هیئت‌رئیسه و مدیران گروه‌های آموزشی دانشکده توان‌بخشی با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و حجت‌الاسلام‌والمسلمین معصومی، رابط دفتر نهاد در دانشکده توان‌بخشی، از ساعت 9 صبح روز دوشنبه، 11 آذر 98 در سالن شورای ریاست دانشکده برگزار شد.
در این نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی، با ابراز خرسندی و تبریک برای حضور تیم منسجم با دغدغه‌های فرهنگی در مجموعه مدیریتی دانشکده توان‌بخشی، پیاده‌سازی و اجرای برنامه‌های فرهنگی را- با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور و دانشگاه - زمان‌بر دانست و افزود: علیرغم وجود شرایط خاص و سختی‌های اقتصادی در کشور و دانشگاه، دستاوردهای ویژه‌ای در این دوران داشته‌ایم که در شرایط عادی اتفاق نمی‌افتاد.
وی جذب دانشجویان بین‌الملل باهدف خلق ثروت و همچنین دانش‌آموختگی دانشجویان بین‌الملل در رشته‌های پزشکی در شرایطی که پیش‌ازاین از خدمات بالینی پزشکان این کشورها بهره گرفته می‌شد و همچنین ادغام و هم‌افزایی برخی گروه‌های آموزشی در دانشگاه را ازجمله این دستاوردها عنوان کرد.
 مسئول نهاد با اشاره به آیه 69 سوره عنکبوت «وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ - و کسانی که برای [به دست آوردن خشنودی] ما [با جان و مال] کوشیدند، بی‌تردید آنان را به راه‌های خود [راه رشد، سعادت، کمال، کرامت، بهشت و مقام قرب] راهنمایی می‌کنیم؛ و یقیناً خدا با نیکوکاران است.» گفت: خداوند وعده داده است که کسی که درراه ما تلاش بکند کمک خواهیم کرد و یقیناً ما از این شرایط سخت به‌شرط حفظ ایمان و عمل صالح عبور خواهیم کرد.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه برگزاری برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی در خوش‌بینانه‌ترین حالت موجب مشارکت حداکثر 10 درصد کل دانشجویان می‌شود تصریح کرد: مسائل تربیتی جدا از آموزش‌های علمی نیست و بنابراین نبایستی فعالیت‌های فرهنگی جدا از برنامه‌های آموزشی دانشگاه دانست و بایستی فعالیت‌های فرهنگی در دل برنامه‌های آموزشی دانشجویان گنجانده شود.
وی در ادامه بابیان اینکه دانشجویان بیشترین میزان تأثیرپذیری رفتاری و تربیتی را از اعضای هیئت‌علمی دارند افزود: اعضای هیئت‌علمی به‌عنوان الگوهای فرهنگی دانشگاه نقش بسیار مهم و مؤثری در تربیت و آموزش فرهنگی دانشجویان دارند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی در همین راستا بر ضرورت برگزاری دوره‌ها و جلسات فرهنگی با موضوع تکنیک‌ها و اصول مشاوره ویژه اعضای هیئت‌علمی برای نحوه انتقال و آموزش مسائل فرهنگی تأکید کرد.
وی در بخشی از سخنانش همچنین بابیان اهمیت و ضرورت بازبینی و تجدیدنظر در رفتارها و آموزش‌های فرهنگی و تغییر در نگاه فرهنگی گفت: تا زمانی که آموزش‌های ما منجر به فرهنگ‌سازی نشود اتفاقی نخواهد افتاد.
وی همچنین بابیان اینکه متقاضیان بین‌الملل، علاوه بر سرآمدی علمی دانشگاه زمینه‌های فرهنگی و مذهبی از عوامل مؤثر انتخاب آنان برای تحصیل در کشورمان بوده است؛ بر لزوم برنامه‌ریزی برای آشنایی و پاسخگویی به سؤالات آنان در زمینه‌های فرهنگی و همچنین آشنایی آنان با مسائل مختلف کشور تأکید کرد و افزود: آشنایی دانشجویان بین‌الملل بافرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی، علاوه بر جذب بیشتر دانشجوی بین‌الملل و خلق ثروت، موجب ترویج تمدن نوین اسلامی خواهد شد.
وی در پایان سخنانش ضمن تبیین اندیشه‌های دانشگاهی رهبر معظم انقلاب و با اشاره به تأکید ایشان در خصوص دانشجو پروری گفت: بایستی در برنامه‌های ريزي فرهنگي، وظایف محول شده به دانشگاه‌ها برای تربیت دانشجوی متدین، بااخلاق و انقلابی مدنظر قرار داده شود.
پیش از سخنان مسئول نهاد، دکتر محمدرضا هادیان رئیس دانشکده ضمن خوشامدگویی به ارائه توضیحاتی در خصوص تاریخچه دانشکده پرداخت. وی با اشاره به اینکه دانشکده توان‌بخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با قدمت 55 ساله، قدیمی‌ترین دانشکده توان‌بخشی کشور است گفت: این دانشکده در تمامی رشته‌های مرتبط با توان‌بخشی ازجمله گفتاردرمانی، شنوایی‌شناسی، فیزیوتراپی، کاردرمانی و بینایی‌سنجی در تمامی مقاطع تحصیلی دانشجو می‌پذیرد. وی در ادامه با اشاره به گزارش معاونان پژوهشی و آموزشی پردیس بین‌الملل دانشگاه در خصوص پیشبرد برنامه‌های بین‌الملل این دانشکده گفت: در فضای جذب دانشجوی بین‌الملل و حضور در عرصه‌های بین‌الملل دانشکده پیشرو دانشگاه در جذب دانشجوی بین‌الملل و حضور در عرصه علمی بین‌المللی در منطقه است. وی افزود: خوشبختانه با توجه به توانمندی علمی و تخصصی اعضای هیئت‌علمی دانشکده، برخی از متقاضیان بین‌الملل پذیرش‌شده برای تحصیل در این دانشکده اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌های کشور هند، پاکستان و لبنان هستند. وی یادآور شد: بیش از 40 درصد دانشجویان بین‌الملل در برخی از رشته‌ها و به‌طور متوسط 20 درصد کل دانشجویان تحصیلات تکمیلی این دانشکده را دانشجویان بین‌الملل تشکیل می‌دهند.
وی در ادامه با اشاره به تعداد کل اعضای هیئت‌علمی شاغل در این دانشکده اظهار داشت: خوشبختانه با توجه به حساسیت‌های ویژه در جذب و استخدام اعضای هیئت‌علمی این دانشکده به لحاظ دارا بودن شرایط علمی تخصصی و فرهنگی، مفتخر به حضور بیشترین تعداد اساتید هم به لحاظ سواد تخصصی و رعایت موازین اخلاق اسلامی در میان اعضای هیئت‌علمی هستیم.
دکتر هادیان در بخشی از سخنانش ناخشنودی از دوری این دانشکده از پردیس دانشگاه و موقعیت فیزیکی نامناسب آن و بابیان اینکه طی چند سال اخیر با تغییرات محیط پیرامون آن (احداث پل و اختصاص فضای پارکینگ ماشین توسط شهرداری منطقه) شرایط فیزیکی دانشکده را بیش‌ازپیش نامناسب کرده است گفت: تمامی این مسائل موجب شده است تا شرایط این دانشکده از استانداردهای فضای آکادمیکی دور شود. وی در همین راستا از مسئولان دانشگاه درخواست کرد تا در خصوص تسریع شروع ساخت‌وساز بنای دانشکده در زمین اختصاص‌یافته در پردیس دانشگاه حمایت‌های لازم را داشته باشد.
وی در ادامه بابیان اینکه سیاست‌گذاری‌های انجام‌شده در سطح دانشگاه در شرایط جنگ تحمیلی اقتصادی کشور و دانشگاه انجام‌شده است گفت: برنامه‌های 4 ساله محول شده به این دانشکده با حفظ پویایی آن، با توجه به امکانات و نیروی انسانی موجود پیش خواهد رفت.
وی ضمن ابراز خرسندی از اینکه اغلب اعضای هیئت‌علمی دانشکده از دانش‌آموختگان دانشکده و دانشگاه هستند اظهار داشت: دستاوردهای کنونی دانشکده در تمامی حوزه‌ها، در سایه دل‌بستگی، تعهد و تعلق آنان به دانشکده و دانشگاه محقق شده است. دکتر هادیان در پایان سخنانش با بیان اینکه علیرغم مشکلات به آینده و بهبود اوضاع امیدواریم؛ استفاده بیش‌ازپیش از هنر مدیریت در شرایط کنونی اقتصادی کشور و دانشگاه را برای تحقق اهداف و برنامه‌های 4 ساله دانشگاه و دانشکده را ضروری دانست.
در ادامه نشست اعضای هیئت‌رئیسه و مدیران گروه‌ها به بیان دغدغه‌ها و مسائل مرتبط فرهنگی دانشکده پرداختند.

نظرات کاربران
کد امنیتی