شرح حدیث

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: ما غیر از اینکه باید اصول مدیریت را یاد بگیریم، باید اهل کمک طلبیدن از خدا هم باشیم


شرح عهدنامه حضرت امام علی علیه‌السلام توسط حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، در جلسه هیئت‌رئیسه؛ یکم خرداد‌ماه 1401

در ابتدای جلسه حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی، با اشاره به قسمتی از نامه 53 امام علی (ع) در نهج‌البلاغه، به تشریح ویژگی‌های حاکم نسبت به مردم پرداخت و اظهار داشت:

«وَلَيْسَ يَخْرُجُ الْوَالِي مِنْ حَقِيقَةِ مَا أَلْزَمَهُ اللهُ مِنْ ذَلِکَ إِلاَّ بِالاِهْتِمَامِ وَالاِسْتِعَانَةِ بِاللهِ، وَتَوْطِينِ نَفْسِهِ عَلَى لُزُومِ الْحَقِّ، وَالصَّبْرِ عَلَيْهِ فِيمَا خَفَّ عَلَيْهِ أَوْ ثَقُلَ - و حاکم از عهده‌ی این وظایف الهی برنخواهد آمد مگر با تلاش فراوان و کمک الهی و اینکه خود را ملزم به اجرای حق کند و در برابر مشکلات بزرگ و کوچک صبر پیشه سازد.» 1


مسئول نهاد در ادامه به بررسی و توضیح آیات اشاره کرد و اظهار داشت: امام بعد از تقسیم‌بندی جامعه به هفت طبقه، می‌فرماید این وظایفی که شما در برابر طبقات اجتماعی جامعه دارید، یک عزم فولادین نیاز دارد. (إِلاَّ بِالاِهْتِمَامِ) باید اهل کوشش و همت بالا باشید.

وی در ادامه اظهار داشت: از خدا کمک بخواهید تا این وظیفه سنگینی که بر عهده شما گذاشته، بتوانید به انجام برسانید. (وَالاِسْتِعَانَةِ بِاللهِ) ما غیر از اینکه باید اصول مدیریت را یاد بگیریم، باید اهل کمک طلبیدن هم باشیم.

ایشان در خاتمه افزود: باید خودتان را محکم بگیرید برای گرفتن حق. (وَتَوْطِينِ نَفْسِهِ عَلَى لُزُومِ الْحَقِّ) البته در این راه عده‌ای، از شما خوششان نخواهد آمد؛ باید صبر بالایی داشته باشید.



1) نامه 53، نهج‌البلاغه

کلمات کلیدی:
نظرات کاربران
کد امنیتی