1396/04/08
نهضت تفسیر رمضان 1438/ حجت‌الاسلام‌والمسلمین زنده دل : انسان از نعمتی به نام عقل برخوردار است که از ابتدای زندگی تا آخر در حال رشد و بالندگی است
به همت مدیریت هم‌اندیشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی تهران، نشست هم‌اندیشی استادان با موضوع تحولات جدید در کردستان عراق در بیمارستان فوق تخصصی کودکان بهرامی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه تفسیر قرآن کریم روز شنبه  20 خرداد 96 در سالن شورای بیمارستان فارابی برگزار شد.

در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین زنده دل با بیان این که قرآن موجب هدایت و نجات انسانهاست، گفت:انسان از نعمتی به نام عقل برخوردار است که از ابتدای زندگی تا آخر در حال رشد و بالندگی است.و علت مباهات خداوند به انسان نسبت به سایر مخلوقات، داشتن عقل است.چون با انتخاب خود، گمراه یا هدایت خواهد شد.خداوند با توجه به این که انسان از عقل خود استفاده می کند و از دستورات الهی پیروی می کند  مسجود فرشتگان قرار می گیرد. و یا اینکه انسان از عقل خود پیروی نمی کند به ضلالت و گمراهی می افتد و از حیوان نیز پست تر می گردد.

وی در ادامه گفت: چه انسان هدایت شود و چه گمراه، مهم اختیار و انتخاب انسان است که دستور خداوند را اجرابکند یا نه. دستور خداوند ممکن است توصیه به انجام یک عمل باشد و یا ترک یک فعل حرام باشد.اگر انسان ترک محرمات نکند، عقل خود را از دست داده و مانند حیوان و پست تر از حیوان می شود.

وی در ادامه به بیان خوف و رجاء در قرآن پرداخت و گفت: انسان همواره باید در حالت خوف و رجاء باشد. خوف یعنی ترس از شقاوت، ترس از خسران و ترس از گمراهی و نتیجه آن ترس از عذاب الهی است، بنابراین قرآن بعضی اوقات از این طریق وارد می شود.زیرا اگر همواره بشارت باشد ممکن است زیر بار نرود. رجاء یعنی امیدواری، امید داشتن به رحمت الهی، یعنی اگر انسان در هر مرحله از زندگی از گناهانش توبه کند نه تنها خداوند گناهانش را می بخشد بلکه آنه را به حسنات و نیکی تبدیل می کند و بدان پاداش مضاعف می دهد.