1396/03/28
نهضت تفسیر رمضان 1438/ حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضایی روشن: هر چیز که برای زندگی انسان لازم است در قرآن وجود دارد
در راستای نهضت تفسیر قرآن کریم رمضان 1438، جلسه تفسیر قرآن کریم در دانشکده پیراپزشکی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، به همت مرکزفرهنگی قرآن وعترت نهادنمایندگی مقام معظم رهبری ودانشکده پیراپزشکی دومین جلسه تفسیر قرآن کریم ویژه ماه مبارک رمضان با حضور اعضای هیات علمی و کارکنان این دانشکده روزدوشنبه 22 خرداد 96 برگزارشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضایی روشن در این جلسه به تفسیر آیاتی از سوره زمر پرداخت و گفت: تفسیر در لغت به معنای روشن کردن لغات است؛ اولین مفسر نیز خداوند است و سپس پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) بودند.

وی ضمن بیان انواع تفسیر اظهار داشت: هر چیز که برای زندگی انسان لازم است در قرآن وجود دارد و خداوند راهنمای کاملی برای زندگی انسان فرستاده است. علم اول و آخر در قرآن است. روایات زیادی از ائمه اطهار (ع) نقل‌شده که به تلاوت قرآن کریم تأکید کرده‌اند و این امر نشان می‌دهد تلاوت قرآن در زندگی انسان‌ها مؤثر است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضایی روشن به بیان نکاتی پیرامون روز قیامت پرداخت و گفت: روز قیامت روزی است که قوه تکلم از کار می‌افتد و اعضا و جوارح انسان شهادت می‌دهند. روزی که مال و فرزندان سودی ندارند و فقط اعمال صالح و تلاوت قرآن است که راهگشا خواهد بود. از وظایف پدر و مادر برای فرزندان ایجاد فرصت یادگیری و آموزش قرآن است. در قیامت ازجمله شکات انسان قرآن خواهد بود که در دنیا در انزوا قرارگرفته و از آن بهره‌ای نبرده‌اند.

وی با توضیح سوره‌های مکی و مدنی قرآن، معیارهای تشخیص آن‌ها را بیان کرد و افزود: برخی معیارهای تشخیص سوره مکی و مدنی را در سه قالب زمانی، مکانی و مخاطب اعلام کرده‌اند. به‌طورکلی قوانین اصلی اسلام، استناد به سرگذشت و قصص انبیا در سوره‌های مکی بیان‌شده است و جزئیات، احکام و تشریح قانون‌گذاری‌ها، بیان عقاید فاسد اهل کتاب در سوره‌های مدنی آورده شده است. میزان گرایش به اسلام در شهر مکه با شهر مدینه قابل‌مقایسه نیست و علت آن این است که مفاهیم و تئوری‌ها در مکه نازل‌شده و اجرای آن‌ها و عملی شدن در مدینه و مردم با مشاهده عملی بودن دستورات اسلام به این دین گرویدند.

وی افزود: در آیه اول سوره زمر دو کلمه تنزیل و انزلنا آورده شده است که تنزیل به نزول تدریجی قرآن و انزلنا به نزول دفعی قرآن در شب قدر اشاره دارد. همچنین کلمه غدیر که به معنی نفوذناپذیر است در این آیه وجود دارد. مؤمنان باید در مشکلات و سختی‌ها نفوذناپذیر باشند، همان‌گونه که حضرت زینب (س) در حادثه عاشورا نفوذناپذیر بوده و باوجود مصیبت عظیم که دیده بودند با سخنرانی خود باعث رسوایی دشمنان شدند.