1396/03/24
نهضت تفسیر رمضان 1438/ حجت‌الاسلام‌والمسلمین ملک محمدی به بیان تفسیر سوره زمر پرداخت
در راستای نهضت تفسیر قرآن کریم رمضان 1438، جلسه تفسیر قرآن کریم در مرکز طبی کودکان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه تفسیر قرآن کریم پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر روز شنبه 20 خرداد 96 در نمازخانه مرکز طبی کودکان برگزار شد.

در این جلسه حجت‌ الاسلام‌والمسلمین ملک محمدی، با اشاره به آیه 22 سوره زمر که می فرماید: «أَفَمَنْ شَرَحَ اللَّهُ صَدْرَهُ لِلْإِسْلَامِ فَهُوَ عَلَى نُورٍ مِنْ رَبِّهِ فَوَيْلٌ لِلْقَاسِيَةِ قُلُوبُهُمْ مِنْ ذِكْرِ اللَّهِ أُولَئِكَ فِي ضَلَالٍ مُبِينٍ - واى بر آنها كه قلبهاى سخت و نفوذ ناپذيرى دارند و ذكر خدا در آن اثر نمى گذارد» بیان داشت: (فَوَيْلٌ لِلْقَاسِيَةِ قُلُوبُهُمْ مِنْ ذِكْرِ اللَّهِ) نـه مواعظ سودمند در آن مؤثر است، نه انذار و بشارت، نه آيات تكان دهنده قرآن آن را بـه حـركـت در مـى آورد، نـه بـاران حـيـاتـبخش ‍ وحى گلهاى تقوى و فضيلت را در آن مى رويـاند. آنها  اولئك فـى ضلال مبين  هستند.

وی در ادامه گفت: (قـاسيـه) از مـاده (قـسـوة) بـه مـعـنى خشونت و سختى و نفوذناپذيرى است، لذا سنگهاى خشن را  قاسى مى گويند و از همين رو به دلهائى كه در برابر نور حق و هدايت انعطافى از خود نشان نمى دهد، و نرم و تسليم نمى گردد، و نور هدايت در آن نفوذ نمى کند قـاسـيـه می گویند.

ابن مسعود می گوید: از پيامبر اسلام(صلى اللّه عليه و آله و سلّم) از تفسير اين آيه سؤال كرديم «أَفَمَنْ شَرَحَ اللَّهُ صَدْرَهُ لِلْإِسْلَامِ فَهُوَ عَلَى نُورٍ مِنْ رَبِّهِ« : چگونه انسان شرح صدر پيدا مى كند؟ فرمود: »اذا دخل النور فى القلب انشرح و انفتح - هنگامى كه نور به قلب انسان داخل شد گسترده و باز مى گردد»

عرض كرديم اى رسول خدا نشانه آن چيست؟ فـرمـود: نشانه آن توجه به سراى جاويد و جدا شدن از سراى غرور، و آماده گشتن براى استقبال از مرگ پيش از نزول آن است.