مواضع و بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی (مد ظله العالی) در مورد انتخابات


ابعاد مسئله «حق الناس» در موضوع انتخابات


مطرح شده در بیانات رهبر انقلاب در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور 14/10/94

1ـ تایید افراد صالح

داوطلبی که نامزد انتخابات می شود اگر آدم صالحی است، ما او را رد نکنیم، میدان بدهیم به این که او بیاید.

2ـ اغماض نکردن از صلاحیت های قانونی

اگر چنان چه در این مجلس  ـ چه مجلس خبرگان، چه مجلس شورای اسلامی ـ آدمی باشد که صلاحیت قانونی ورود را نداشته باشد و ما از این اغماض و صرفنظر کنیم، رعایت و دقت نکنیم و او وارد بشود، این هم باطل کردن حق مردم است.

3ـ حفظ امانت در آرای مردم

آن کسانی که اداره صندوق ها به عهده آنان است، باید کمال امانت را رعایت کنند، یعنی در این زمینه ها اندک تخلفی خیانت در امانت است.

4ـ پذیرش نتیجه انتخابات

وقتی که [انتخابات] به یک نتیجه ای رسید و مراکز قانونی تصدیق کردند، پذیرش این نتیجه [حق الناس است]، ضد آن کاری که در سال 88 انجام شد. در سال 88 یک حرف منکری مطرح کردند که تقلب شده است و باید این انتخابات بر هم بخورد.

5ـ رعایت حق در فهرست های پیشنهادی

یک مسئله دیگر، رعایت حق در سیاهه های پیشنهادی است، این سیاهه هایی که پیشنهاد می کنند، فهرست هایی که برای نامزد ها می دهند. آن کسانی که این فهرست ها را می دهند، واقعا رعایت حق را بکنند، مسئله رفیق بازی و جناح بازی و مانند این چیزها را دخالت ندهند و نگاه کنند ببینند که چه کسی واقعا شایسته است، آن کسی را که شایسته است بگذارند و به مردم معرفی کنند.

6ـ دقت در بررسی فهرست ها و انتخاب افراد

مردم توجه کنند و ببینند که آن فهرست هایی را که پیشنهاد شده است از کجا پیشنهاد شده، از طرف چه کسی پیشنهاد شده، آن کسانی را که مورد اعتمادند، قابل اطمینانند، قابل اعتمادند انتخاب بکنند. این هم یکی از چیزها است. بنابراین مسئله حق الناس که گفتیم این ابعاد را دارد ـ ابعاد دیگری هم دارد که حالا من نمی خواهم تفصیل بدهم ـ و واقعا این به این معنا، حق الناس است.



نکات و توصیه ها درباره انتخابات

مطرح شده در بیانات رهبر انقلاب در دیدار مردم قم 19/10/94

1ـ شرکت حداکثری در انتخابات

مردم همه شرکت کنند در انتخابات حتی آن کسانی که نظام را قبول ندارند برای حفظ کشور، برای اعتبار کشور بیایند در انتخابات شرکت کنند.

2ـ فواید حضور مردم در انتخابات

شرکت در انتخابات موجب می شود که نظام جمهوری اسلامی تقویت بشود، پایداری و ماندگاری آن تامین بشود، کشور در حصار امنیت کامل باقی بماند، ملت ایران در چشم ملت های دیگر آبرو پیدا کنند، اعتبارش بالا برود، در چشم دشمنانش ابهت پیدا کند ملت ایران.

3ـ رای به فهرست های قابل اعتماد در انتخابات

نگاه کنیم ببینیم این فهرستی که به ما داده می شود برای مجلس شورای اسلامی یا مثلا برای مجلس خبرگان، این فهرست را چه کسی دارد به ما می دهد. به افرادی اعتماد بکنیم که واقعا به دینداری اینها و به تقید اینها اعتقاد داشته باشیم، بدانیم اینها متدین اند، بدانیم انقلابی اند، بدانیم در خط اند، در راه امامند، امام را واقعا قبول دارند، راهش این است که اینها را بدانیم.

4ـ تلاش برای انتخاب درست

مسئله دوم درست انتخاب کردن است. خب آراء و سلایق ممکن است مختلف باشد، عیبی ندارد اما همه سعی کنند درست انتخاب کنند. سعی مان را بکنیم، ممکن است این سعی به نتیجه برسد و انتخاب درست باشد، ممکن است سعی ما به نتیجه نرسد و غلط انتخاب کنیم، عیبی ندارد.

5ـ اهمیت مجلس شورای اسلامی

مجلس خیلی مهم است، هم از لحاظ قوانین، هم از لحاظ ریل گذاری برای حرکت دولت ها هم در مسائل بین المللی.

6ـ خصوصیات مجلس خوب

مجلسی مستقل، آزاد و شجاع باشد، همانجوری که مردم شعار می دهند، داخل مجلس شعار بدهند، همانجوری که مردم می خواهند، در داخل مجلس موضع گیری کنند.

7ـ اهمیت مجلس خبرگان

آنروزی که رهبر فعلی در دنیا نباشد یا رهبر نباشد، آنروز باید مجلس خبرگان رهبر انتخاب بکنند، چه کسی را انتخاب خواهند کرد؟... کسی که کلید حرکت انقلاب دست او است.

8ـ تاثیر مجلس خبرگان در حفظ انقلاب

آیا مجلس خبرگان کسی را انتخاب خواهند کرد که در مقابل هجمه دشمن بایستد، به خدا توکل کند، شجاعت نشان بدهد، را ه امام را ادامه بدهد؟ یا کسی را انتخاب می کنند که جور دیگری است؟

9ـ اهمیت شاخص های انقلابی گری در انتخابات

بدانیم شاخص ها چیست، شاخص های انقلابی گری را درست پیدا کنیم، در ذهن خودمان مشخص بکنیم، از کسانی که مطلع تر از ما هستند بپرسیم.

کلمات کلیدی:
نظرات کاربران
کد امنیتی