1397/03/02
جلسه دوم کارگاه دانش‌افزایی بررسی نظریه تکامل، ویژه دانشجویان برگزار شد
به همت واحد خواهران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، دومین جلسه از کارگاه دانش‌افزایی فعالان فرهنگی با عنوان «نظریه تکامل داروین؛ خداباوری یا الحاد» برگزار شد.
جلسه دوم کارگاه دانش‌افزایی بررسی نظریه تکامل، ویژه دانشجویان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این کارگاه ویژه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران از ساعت 17 روز سه‌شنبه اول خرداد 97 در سالن شورای دفتر نهاد واقع در ساختمان معاونت غذا و دارو برگزار شد.
در ابتدای اين جلسه حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید فخرالدین طباطبایی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی به بیان ادامه مباحث مطرح‌شده در جلسه قبل پرداخت و گفت: داوکینز نظریه تکامل را پذیرفت و خداوند را انکار کرد.
وی در ادامه گفت: علم تجربی تبیین طبیعت را با خود طبیعت به اثبات می‌رساند که از آن به‌عنوان طبیعت‌گرایی روش‌شناختی تعبیر می‌شود؛ همچنین طبیعت‌گرایی دیگری به اسم طبیعت‌گرایی هستی شناختی وجود دارد که می‌گوید چیزی جز طبیعت در عالم هستی وجود ندارد.
وی در ادامه با معرفی «الحاد علمی» و «الحاد فلسفی» گفت: الحاد فلسفی با نگاه‌های فلسفی ایجاد می‌شود اما الحادهای علمی در دانشگاه‌ها ظهور پیدا می‌کند؛ و نکته حائز اهمیت این است که اکثر ملحدان غربی – به‌اشتباه - به الهیاتی اعتقاددارند که مبتنی بر خداوند رخنه پوش (god of gaps) است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی در ادامه با اشاره به اینکه در فلسفه حق نداریم هیچ‌چیز در عالم را تعبیر به یک عامل غیرمادی کنیم اظهار داشت: هرکسی هر تبیینی از طبیعت بیاورد، نمی‌تواند از نظریه علمی، الحاد را استخراج کند چون این دو از در زاویه متفاوت از هم قرار می‌گیرند و بحث می‌شوند.
وی در ادامه انواع علیت را به دودسته «حقیقی» و «غیرحقیقی» تقسیم کرد و گفت: در علیت حقیقی این شرط وجود دارد که علت آن لحظه‌به‌لحظه همراه معلولش هست و قابل‌تفکیک نیستند و در مقابل در علیت غیرحقیقی معلول از علت جدا می‌شود بدون آنکه خللی در آن ایجاد شود.
توضیح اینکه این کارگاه با مشارکت فعال دانشجویان و به‌صورت پرسش و پاسخ و بارش افکار صورت گرفت و در پایان حضار میهمان سفره ضیافت الهی شدند.


کلمات کلیدی:
نظرات کاربران
کد امنیتی